СУГС Гимназија „Никола Карев“ - ваше мислење?

Дискусија во 'Образование' започната од Night.Wish, 27 март 2011.

1. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    ^ Нема правило, секоја година е различно. Лани Атанас предаваше во 4та, прелани Марица (на повеќето класови). А пошто Димко ќе оди во пензија, Марица и Атанас ќе си ги поделат часовите додека не дојде нов, така нешто. Како и да е, Димко е најдобар од сите штета за вас што ќе си оди, кај другиве пиперевка се игра, поточно кај Марица таков континуитет бара, ко никој. Лекција по лекција...се со ред дома :worried:

2. butterfly.n

butterfly.n Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Да не знае некој кој ќе го замени Димко?

3. Eli4ka7564

Eli4ka7564 Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Ја сум осмо и се мислам каде да се запишам Јосип Броз Тито или Никола Карев.. Што велете вие?? Каде е поубаво, полесно... Наставниците во Карев какви се?? Дали е мн. тешко?? Сега на нас кои отприлика ќе ни се паднат наставници? Ја живеам во Кисела Вода па затоа се мислам.. Многу ли ќе ми е далеку? Кажете ваши мислења.. Позз :)

4. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    Не е многу далеку од Кисела Вода, за 25мин. се стигнува, а ако има гужва ококу 30мин. (ова со 24, со 4ка мислам дека е побрзо)

5. Eli4ka7564

Eli4ka7564 Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    И вие шо мислете.. Каде да се запишам... Каде по одговара?? :)

6. Smurfette.M

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    Дали само во Карев(од средните училишта) утре ќе се учи? колку што разбрав во другите средни нема да учат.............. ;)

7. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    Јас како што знам, некои средни школи, веќе ја одработија саботата. Секое школо различно..

8. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    2.647
    Утре ќе ви бидат скратени?

9. Smurfette.M

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    Феминки од втора година....на кој смер планирате да одите?? ;)

10. bojana26

bojana26 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2010
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    3
    Сакав само да прашам некој ако го има распоредот од трета 6 и трета 7 да ми го прати во лична порака,мислам само бројот на часови.Немам кој да прашам затоа.Фала однапред :)

11. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Ќе може ли кога ќе знаете дали ќе има општествено-хуманистичко Б подрачје да ми кажете?

12. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    Може некој да ми каже која професорка предава етика во Карев? И што уствари се учи по тој предмет? :^)
    Треба да бирам изборен сега, па се мислам меѓу етика и тоа правилно говорење и пишување...

13. Smurfette.M

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    во втора година етика им предава мислам Виолета ;) е сеа за што се учи..па и незнам баш, јас сум на информатика, знам само дека имаше нешто поврзано со морал ;) а ова правилно говорење и пишување зар го ставиле на листата (на страната на биро за развој на образование го има,ама кај нас го немаше како опција), јас кога бирав се бираше меѓу информатика, етика и латински :)

На IndieGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Ја кога бев 2ра имаше две професорки. Едната што не ми предаваше, и Валентина која ми предаваше етика и плус сега ми предава и логика и филозофија, значи таа предава 3 предмети и ептен е добра, бара знаење она суштинско, ама многу е добра како личност.
    Ние биравме меѓу етика и информатика, етика е лесен предмет искрено, само ги читаш лекциите и научуваш, и од општа култура веќе и нешто знаеш, само да слушаш на час истото се збори. Има за учење и таму, ама отприлика таков е општествен предметот што на пр. имаш теми и лекции: морал, љубов, вера, толеранција, совест, вредности и невредности итн. Мислам стварно е убав, опуштен предмет, се учи за моралот, за човечкото однесување и градење на карактерот, за особините... интересно е. А и многу е лесно!

На IndieGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Smurfette.M

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    малце каснам ама.....морам да искоментирам за Саракинова...нашава генерација не ја остави на крај на прва, сакам да кажам и сега во втора година ни предава. Се навикнав на нејзиниот начин на предавање и оценување, несакам да ми се смени во трета. :) е сеа на крај на прва година малку ме измачи за да ми стави 5ка (веројатно затоа што имав 4454) ама сепак добра си е она..... ;)

16. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    Сакав да прашам, да не знае некој случајно, што ќе се случи со предметот физика?
    Некои викаат пак ќе сме губеле, а некои викаат дека ќе ја заменел некој Зоран..?
    Јас сакам да се врати. :wasntme:

На Ariel му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    ^ Билјана физика? Да слушнав одела во пензија, е мене ми предаваше 1 полугодие од кое само ја и уште 1 во класот имавме 5, другите 1,2 или 3. Знам 4ки немаше. Многу ригорозно беше кај нејзе, добро и кај Олгица исто која ми предаваше првите 2 години.
    Сигурно ќе ја замени некој, може да губите додека не се договорат кој да ја менува од другите професори кој има помалку часови, може и нов/а да ви донесат како што ни донесоа нам кога таа стана заменик директор, па зеде малку класови и нас ни дојде нова, на замена.

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    Да, она. :rofl:
    Јас имам 5ка. Затоа што мене многу ми беше лесен начинот, на кој што она испрашува.
    Па сега малце ми е страв. Баш на последниот час со нејзе, јас одговарав. Незнам што ми стави.
    И страв ми е да не ми се намали. :$ Т.е веќе се навикнав на тој начин, и незнам на каков начин, ќе оценува тој друг професор..

19. Smurfette.M

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    Зоки? па он е срцка...воопшто немој да се плашиш ако ве замени тој...предобар е...еден од најдобрите професори во Карев :) Кај нас постои можност да не остави и во трета да ни предава професорката, не сакам да не остави.............. ;)

20. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.356
    Допаѓања:
    142.322
    Колку што знам, се' уште немаат најдено.
    Ако не најдат, или ќе губите, или може да ја вратат да спушти оцени. Од септемви веројатно ќе дојде некој нов, а сега колку да се заврши годината.