Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

СУГС Гимназија „Никола Карев“ - ваше мислење?

Дискусија во 'Образование' започната од Night.Wish, 27 март 2011.

1. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Јас сум сега матурантка во Карев и мислам дека воопшто не згрешив што се запишав овде. Кога повторно би бирала каде да се запишам во средно, дефинитивно би го направила истиот избор. Сакам да кажам дека Карев не е којзнае колку строго училиште а и не е толку тешко. Но тоа не значи дека не се бара знаење.

2. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Среќна матура Каревци! :clap:

На IndieGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    ај и јас да ви честитам
    нека ви е среќна матурата и најубаво да си поминете вечерва :party:

На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kumalisa

kumalisa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    74
    Среќна матура Каревци, вечер развалете :rofl:

На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Среќна матура, се надевам дека имавте убав помин вчера, па и сабајле во школо. :)

На SimplyElegant и Plavusa.17 им се допаѓа ова.
  6. Smurfette.M

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    нешто слушнав дека од септември ќе биле во смена I и II, и III и IV....вистина е ова или само гласини како и пред да почне оваа учебна година?? :)

7. klinkata

klinkata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    88
    Кој ќе се запишува годинава во Карев? :)

8. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Не знам дали постои тема, па тука да прашам.
    Како иде запишувањето на втора година?

9. Smurfette.M

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    на денот кога ќе ви ги даваат свидетелствата од прва година, класната(или класниот) ќе ви даде и листови (онакви како тие за упис во прва година што беа) и ќе треба да го пополните листот со лични податоци и плус просек од прва година...ааа за малку ќе заборавев, и изборниот предмет за во втора година :D
    јас кога се запишував за втора година имаше некои гласини дека требало да носиме копија од извод, ама не треба...доволно е само пенкало да си носиш :D

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Smurfette.M

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    темава прашина фатила.... :) завршив втора година и веќе нема да "учам" некои предмети (тоа и не е толку страшно, на некој начин се ослободив од тие предмети :lol: ) ама може да се рече дека некои професори ќе ми недостасуваат...
    социологија-Виолета...многу ми е интересна...на час мораш да седиш исправен, забрането џвакање мастики и што уште не.... :D
    музичко-Емилија... :) ...часовите многу брзо ми поминуваа и постојано некако релаксирано...нема стресување дури и кога испрашува...во прво полугодие еднаш се пријавив како доброволец ;) кога праша кој сака да одговара, викам јас сакам :) и почна да ми вика "ама зошто, како така..многу сум страшна" :lol: и јас нормално си продолжив да си седам, се додека не ми рече "ајде ајде не сум страшна" :D :D ;)

11. klinkata

klinkata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    88
    Преместувањето од еден во друг клас може да биде после објавувањето на класовите?И дали мора да најдеш друго дете од класот во кој сакаш да се преместиш и тој да се премести во твојот? :worried:

12. SimplyElegant

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Може да се префрлиш од еден во друг клас, секако после објавувањето на класовите. Е за тоа дали треба да најдеш замена зависи од бројот на ученици во класот во кој сакаш да се префрлиш.

13. Nikolina77

Nikolina77 Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Јас сакам да се запишувам во Карев и ве молам кажете ми дали има слободни места и кога е вториот уписен рок? :)

14. SimplyElegant

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Не знам дали има слободни места во Карев, најдобро е да се распрашаш директно таму затоа што тие најдобро знаат. Знам дека имало голема заинтересираност за запишување, така ми кажа една другарка која денес била да полага матура (интерен дел) и кажале дека се пријавиле 80 души повеќе од бројот на ученици кој што бил објавен во конкурсот.
    Кога е вториот уписен рок можат да ти кажат твоите врсници, затоа што и за тоа немам точна информација.

На Nikolina77 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Jewel

Jewel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    144
    За жал според тоа што го читав денес Карев е меѓу школите во кои има доста повеќе ученици пријавено уште во првиот рок од предвидениот број што значи дека ќе има одбиени и од првиот рок, а не па да има втор рок :/

На Nikolina77 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Nikolina77

Nikolina77 Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    SimplyElegant and Jewel сепак фала ви. :)

17. buterfly.fly.away

buterfly.fly.away Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    20
    Сега сум осмо и се мислам помеѓу гимназија или ликовно . Гимназија сакам во Карев . И брат ми учеше таму , па нз можеби заради тоа :) . А само едно имам нејасно , од каде доаѓаат тие понеи :$ , само знам дека треба да се има над 60 поени . Една другарка имаше 60,5 и не ја примија ама нз во која гимназија .

18. Smurfette.M

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    еве како се пресметуваат поените
    :D

19. Chelsea

Chelsea Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    29
    Среќа што ја избркаа Јованка, овој пат конечно, инаку готова бев за отпишување. :^)
    секако од септември, доколку би ни предавала
    И не само јас, не само децата од клас, туку и повеќе со коишто зборам во генерација. Мене стварно не ми е јасно како можат да вработуваат такви луѓе без прво да ги "проверат" малку. Жената во буквален смисол ни вршеше теорор над нас, не малтретираше психички секој втор час, а се зачести од второ полугодие па до крај на годината. :fubar: Имавме и родителска средба заедно со нејзе, за да може да се реши некако ситуацијата.
    имавме по 2 кеца сите минимум во графа
    Но, со тоа ништо не се постигна, и сите кои излегуваа од таа средба викаа дека жената е ненормална. После тоа, на часови почна да дели листови, ние да препишуваме од нив, а таа постојано си дремеше.(а учевме стереометрија :!: ) Се праќаа жалби до директорка, беа запознаени сите професори и сите се чудеа, сепак никој не можеше ништо да помогне, писма до министерство. Ситуацијата премногу ескалира.
    Многу друг впечаток ми остави школово, откако поминав две години... Сега накратко раскажав конкретно за оваа 'професорка', има и многу други што се такви, но тоа е...
    Не ми е целта да ги уплашам тие што сакаат да се запишат во оваа гимазија, се' што сакам е малку да размилслат за тоа што ги чека овде. :!:

20. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Мене ми кажаа дека математичка гимназија ќе ја правеле за некоја година. Ако, баш ми е мило па доста време беше општа и падна рејтингот, време е да се качи.