Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

СУГС Гимназија „Никола Карев“ - ваше мислење?

Дискусија во 'Образование' започната од Night.Wish, 27 март 2011.

1. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    а да не знаете сега кој ќе ни предава математика, наместо Јованка?? :)
    повторно математичка гимназија? не ми се верува дека ќе го дозволат ова професорките по ликовно и музичко...со тие свирложби и слични ствари што постојано ги организираат :?: а особено што се обидуваат да ја претстават како уметничка

и да, ќе заборавев...постојано само кажуваат како награди се освојувале само од областа на уметностите...а мислам дека едно девојче од кај другата професорка по математика, освои 3то или 4то место :D

2. Amo.la.moda

Amo.la.moda Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    12
    епа мои драги феминки јас се запишав во Никола Карев и едвај чекам да дојде 1-ви септември !!! :rofl: :talk: :wasntme: :rock:

3. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Тие зедоа замав поради за првпат формирањето кај нас на класот јазично-уметничко Б, па со сите сили го експонираа, ама еве и тие ученици од тој клас завршија. Сега што? Ќе се формира таков клас, или општествено-хуманистичко Б ќе се формира кај вас во генерација? Ако не се формира Ј-Б нека заборават на се тоа освен на бендовите, а Карев никогаш нема да биде уметничка гимназија зошто никогаш нема да се дозволи некои петмина професори со нивните додатни активности кои со учениците не ни држат час ко што треба да земат толкав замав за среќа... поддршка за враќање на математичка гимназија што побрзо, а инаку досега беше чисто општа гимназија без разлика на тие активности надвор од наставата што ги правеа да напоменам само овие 2 години а претходно кога не бевме групирани во смерови нигде ги немаше со тие идеи, па и ние во 3та по Вовед во право организиравме активности па никому ништо, не се фалевме и трескавме од земја како тие од Ј-Б, а еве и јас лично учествував еднаш во симулација на Советот на ЕУ ама не продолжив и на други такви активности зошто правото не ме интересира, и математички натпревари имало па ни тие толку не се експонираа... :) Пред 4 години едно девојче од генерација и тоа математички клас освои најдобар цртеж во цела Европа во Прага така нешто беше, па никому ништо значи немаат врска тие активности ама она букваааално само професорите ги форсираат, ама колку и да форсираш тоа е тие се 5-6 души дали и толку, а другиов цел колектив каде е? Ццц, ептен се во филм нема што, а да видиш која радост и драми беа кога се формира таквиот клас, уште говор пропратен со солзи радосници да одржеа, ама ги сфаќам и нив јас никогаш немале таков клас. Ама тоа не значи дека треба да го окупираат школоно и нонстоп да наоѓаат изговори за нивните ученици да не одат на часови ради разно-разни активности.

4. klinkata

klinkata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    88
    И јас исто :$

5. Whatsername997

Whatsername997 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    21
    Јас се запишав веќе во Карев и ме примиле - со среќа нека ми е :D
    Само ако може некој да ми каже отприлика кои лектири ќе ни бидат во прва?

6. Smurfette.M

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    мислам дека во нашата генерација ќе се формираат сите 6 подрачја...за ЈБ имало околу 15-20 пријавени, најверојатно ќе формираат...а и за ОБ прилично имаше заинтересираност...така да можно е и тоа да се формира :) не можам сега со сигурност да кажам, ама во септември ќе знам 100% па ќе ви кажам :D
    а вие што сега се запишавте во Карев, ви посакувам добредојде :) иста смена ќе бидеме :lol:

7. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Денес во школо помеѓу професорите се збореше дека постои можност од први септември во смена да бидат прва и втора, трета и четврта. Мене не ме засега тоа, јас завршив ама пишав чисто информативно.

Инаку на тие што се запишаа во Карев нека им е со среќа. :)

8. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170

Мислам дека овие беа..

- Гилгамеш.
    - Шагринска кожа-Оноре де Балзак.
    - Скржавец
    - Вујко Вања-Антон Павлович Чехов.
    - Цар Едип
    - Панонски легенди
    - Тристан и Изолда
    - Илијада

9. Metal9Girl

Metal9Girl Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    Хех :) И јас се запишав во Карев и ме примија..Мислам дека го одбрав вистинското школо за мене :D

10. Smurfette.M

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    имате некоја информација кога ќе ги земаме свидетелствата и кога ќе се запишуваме за во 3та година? :D

11. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Ние што бевме прва година, ќе ги зимаме во вторник во 10 часот.
    Е сега дали и вие сте во иста смена, незнам..

12. Chelsea

Chelsea Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    29
    На 26-ти во 11 часот, а за запишување во трета не знам. :)

13. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Оваа година, дефинитивно се менуваат смените.
    Прва и втора, трета и четврта. :)

14. Smurfette.M

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    ^^и јас слушнав за тоа...ама зошто? така сега Карев нема да се разликува од друите гимназии, вака се разликуваше по смените :D и уште да кажат дека ќе ги делат класовите....... :|

15. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Класната ни рече дека демек така барале родителите. :?:
    А како мислиш да ги делат класовите?

16. Smurfette.M

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    како што прават во другите гимназии, во 3та година ги прегрупираат класовите...на пр. од тие што сме ОХА од мојот клас и други од ОХА од другите класови да направат еден нов клас...во еден клас да бидат сите ОХА, во друг ПМА, и така...а сега во класот имаме од сите подрачја :)

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Ајдее, уште малце. :D
    Сега којзнае во која училница ќе не тупнат, ради смена на смените. :wasntme:

18. TralalajkaXD

TralalajkaXD Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Епа,јас се запишав у Карев ( прво 2), класна ми е Маја Филиповска (англиски) , може некој да ми каже за неа, каква е? :)

19. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Епа ај честито, само 5ки да си редиш.
    Хахаха, иначе ми се погоди муабетот за твојата идна класна. Една од моите ОМИЛЕНИ (во наводници) професорки :D
    Подетално ќе ти пишам во ЛП :)

На TralalajkaXD му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Smurfette.M

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    уффф англиски класна.....може да се рече дека е добра..ама мене слабо ми оди англискиот и многу ме мачеше за 5ка ;) со тестовите ве спрема за матура...тешки се, ама вежбите се слични како оние за матура :)

На TralalajkaXD му/ѝ се допаѓа ова.