Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

СУГС Гимназија „Никола Карев“ - ваше мислење?

Дискусија во 'Образование' започната од Night.Wish, 27 март 2011.

1. Metal9Girl

Metal9Girl Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    Може ли некој да ми каже каква е професорката Елеонора Симевска (мислам дека вака се презиваше) по информатика? Фала однапред :)

2. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    хммм...па во главно добра е...(барем за оцени)....е сега додека предава може да згреши во диктирањето па често пиши бриши да праите :D

3. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Во 1ва многу писка...многу сака да се покаже, ама се покажува на многу ниско ниво... се кара со ученици се спушта на нивно ниво им се дере уште што не почнува да тепа. Чудна жена... е сеа ја ради тоа понашање секој час под стресови не земав информатика во 2ра а тие што зедоа викаат подобра била дека помалце деца, многу е нервозна жената и ако има галама таа уште толку додава масло на огнот место да смири ситуација, значи тешко се контролира. Само да си ќутиш и да не те примети, и кога ќе праша за доброволец да се крене рака бар според мене и цела година 5ка имав зошто кревав рака за тоа теориите нејзини таму. А на пракса е... жива лудница. Иако во 1ва претежно теорија се учи и тоа лесна.

4. Directioner97

Directioner97 Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Абе мене ќе ми била класна Ана Пота..али нешо пишува на породилно била..она ќе ми биде или некоја друга ? :ѕ
    и каква наставничка е сакав да ве прашам...

На Anan4e му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Metal9Girl

Metal9Girl Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    Ахх.. Фала ви многу за советите :)

6. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Ана ќе се врати од породилно и подобра класна од неа нема. Правдање се живо, бришење изостаноци и намалување неоправдани, се 4ки и 5ки германски беа кај нас 3 години. А во 4та она отиде на породилно и дојде друга што многу повеќе знае од неа ама построга и така што за вас Ана ќе се врати. Екстра класна е нема збор, и многу фина жена. Најлесното од јазикот го предава, кажува што ќе се падне на тест и такви вежби се паѓаат најлесни боза, а ако очекувате знаење како што треба нема да добиете :)

На Directioner97 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. trendafil1

trendafil1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    20
    Ејјј и ја сеа бев да видам исто прва два сум кај Маја :)

8. Directioner97

Directioner97 Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Abe a treba nesho za slobodna..slika ili toa kje ni kazat koa kje trgneme u shkolo ?
    i prviot den bez nisho se doagja ? :$

9. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Првиот ден, ќе ви дадат слободни, без сликички, едни портокалови.
    Сигурна сум дека сум ставила слика од нив на форумов, ама не можам да ја најдам.. :?:
    Тие ќе траат негде до октомври-ноември.
    А пред тоа, ќе треба да однесеш слика од тебе, и од позади име презиме и адреса на живеење.
    Ама тоа класниот/класната ќе ти каже.
    И после од октомври-ноември ќе ви ги дадат новите слободни, со сликичка. :)
    А првиот ден, јас само тетратче и пенкалце носев.

10. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Јас сакав да прашам..
    Од 7 и 30 сме во школо така? Прва и втора година? :wasntme:

11. Metal9Girl

Metal9Girl Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    Јас во неделата или понеделникот кога бев до Карев,пишуваше 1 година од 7 ипол,а втора од 8 или така нешто..

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Smurfette.M

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    ^а трета?? :)

13. Metal9Girl

Metal9Girl Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    Ах..Видов ама не запамтив :(

14. Whatsername997

Whatsername997 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    21
    јас сум I-8 а класна ми е Марија Божовиќ, ако може да ми кажите по кој предмет предава и дали е добара или строга? :worried:

15. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Физичко, една млада 26 години има. Многу е терсене за вежбање, многу е во филм дека нејзиниот предмет е на исто ниво со математика, физика... итн. 3 минуси една оценка подоле. Моравме и други патики од надвор да носиме покрај опремата, ако не ја имаш цела опрема тогаш минус, пример имаш хеланки немаш други патики = минус. Кажуваше и дека чувала за матура и не дала никој да препише, не се мрдало. За оценување оценува тоа што треба ако е пр. кошарка тогаш водење, додавање, двочекор и слично. Памтам ко вчера да беше ако се напраиш а не дадеш кош те враќа 2-3 пати и ако пак не дадеш а се е регуларно тогаш 4ка, па ако носиш опрема итн. тогаш 5ка. Ама откако ќе ве научи кој вежба кој не, може да се прошлепа некој како ја, си праев муабет со нејзе многу е таква...комуникативна и си теравме муабети дури и да не вежбав ќе и речев ме мрзи и она ок, ама пази тоа беше крај на април, мај = крај на 4та. А претходно... како што ти кажав. Чудна жена е, од девојчињата што сме биле као помалце спремни од машките бараше се буквално и само барашњ ситница да ти најде маана, а на машките што ич не и вежбаа а ги знаеа спортовите многу им попушташе, иако знае да носи ученици и кај психологот. Еднаш фати едно девојче од клас со цигара во соблекувална и го крена цело школо во воздух.

Ракометарка е, така што тоа и е специјалност да речам, најдобро го знае, а другите спортови онака полабаво не знае многу, повеќе теорија.

За тие што нема да вежбаат а ќе прават проекти постојано им бара белешки од доктор, значи не можеш да измислиш причина мораш да имаш потврда од лекар и да ти држи вода и стварно да имаш некој проблем, кај мене имаше со мигрена, обилно крварење, извртено колено итн. не до толку, ама сепак не беа баш лаги. Дава проекти, 4 оценки во година значи 4 проекти годишно теорија и испрашува за нив, закажува час и сите ги испрашува од проектот што мора да го знаат напамет и така одговараат, а плус носат и патики. Значи ем патики, ем проекти да учиш да се мачиш. Тоа е најлошата варијанта.

А вака не знам колку да се радуваш што ти е класна :rofl: смешки. Се прави нешто којзнае што, а уствари ништо страшно не е. Постојано ја повторува нејзината фамозна реченица „Ако ми дојде инспекција вака-така, да не и најде грешка...“ и никогаш не дојде инспекција. |(

А, и за запишување ако не си тука кога ќе те прочита и во соблекувална да си те запишува. И никогаш не пушта од час без да запише, под изговор „Ако ти се случи нешто јас одговарам за тебе дрндрндрн...“ значи тешко дека ќе има правдање.

16. Whatsername997

Whatsername997 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    21
    well, i'm officially dead, какошто мразам физичко... ;(

17. Smurfette.M

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    мене ми предаваше само во 1ва...ние па не правевме проекти, ама многу ме измачи за ракомет...она е ракометарка и мисли сите се, а јас како што сум антиталент..... :lol: за патиките неколку пати вежбавме сo истите и не не примети (или барем не ни даде до знаење дека не приметила) :D како класна би требало малку да ви попушта :)

ааа, ќе заборавев...многу е слаба, мислиш соленка е... :)

На Whatsername997 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Јас само вака ја знаев. Дека е само она женски професор по физичко.
    Не ја знам многу, ама знам дека по строга. При крај неколку пати, ќе пробаме да излеземе, дека не ни се вежба... Од проф. Јане, ќе излеземе некако, ама таман ќе излеземе, и она ќе не врати. Повеќе се криевме од нејзе, него ли од него. И покрај тоа што не ни предаваше. :D

Иначе, да од 8 саат сме биле. :)
    И да прашам. Има некој нов предмет во 2ра? И кој го предава? :wasntme:
    И уште нешто. Истоја, дека ќе оди во пензија, од октомври.. Кој проф. останува по историја, освен тој некој што барал многу бројки и години?
    Или нема уште еден?

19. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    Атанас ќе си оди од 2 полугодие како што знам јас. Штета многу добар професор, иако бара многу учење. :(
    Мислам дека некоја Марица ќе ни била после или така нешто...

А таа Олгица Константинова што предава физика каква е? Сега таа ќе ни предава. :worried:

20. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    И тој ќе си одел? :o
    Јас мислев само проф. Димко.

Леле, и мене сега ми е страв физика. :worried:
    Во второ полугодие, ми беше еден од омилените предмети. Незнам, некако лесно ми одеше. Ама дали дека ја научивме проф. како испрашува.. Сега додека се привикнеме на нова. :worried: