Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

СУГС Гимназија „Никола Карев“ - ваше мислење?

Дискусија во 'Образование' започната од Night.Wish, 27 март 2011.

1. Miss.Baller

Miss.Baller Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    56
    Оваа година сум полуматурантка. И во план ми е да се запишам во Н.Карев-некако ми е совршено школото.

2. Metal9Girl

Metal9Girl Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    Размисли си убаво имаш уште време,ама мислам дека нема да погрешиш ако дојдеш во Карев :)

3. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    да не знае некој да ми каже како испрашува физика Олгица? Ни рече дека ќе не испрашува ама не знам на каков начин испрашува, дали бара само дефиниции или треба и нешто да се пишува/црта на табла и дали дава задачи на испрашување? :^)

4. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    ^ Колку што паметам кога испрашуваше на табла не бараше само дефиниции, туку и да се нацрта и да се напише (со се формули) тоа што требаше да го препишуваме од графоскопот.

Инаку, задачи не даваше на испрашување.

На IndieGirl и Plavusa.17 им се допаѓа ова.
  5. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.308
    Допаѓања:
    2.585
    Знае некој да ми каже во колку саат денес се враќаат од екскурзија 2ра година? :)

6. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Ние се вративме вчера, накај 1 саат навечер. :)

7. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    ние денес се вративме накај 12:30...преубаво беше...малку како на брзина да шетавме, сепак многу места имаше за посетување ;) како и да е, убаво си поминавме...да можам пак би отишла :) :wasntme:

8. Whatsername997

Whatsername997 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    21
    a kakvi se testovite po biologija kaj Sarakinova? :worried:

9. Smurfette.M

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    тестовите имаат по 10 прашања..само она најбитното се бара...имаш прашања со заокружување, со набројување (или да ја дополниш реченицата) и едно или две прашања со цел одговор ;) лесни се тестовите, затоа што нема некои затуцани детали што првпат ќе ги видиш :wasntme: ако не си задоволна од оцената на тестот имаш можност да ја поправиш со усно одговарање...е сега јас да прашам дали така можеш да поправиш оцена и кај Мери?? :!:

10. EffyPink

EffyPink Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    12
    Полесно ќе ти е за тестот на научиш, покомплицирано е ако те испрашува. :)

11. Smurfette.M

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    а какви се тестовите? лесни се? има двосмислени прашања? оваа недела ќе правиме, па да бидам подготвена... :!: :wasntme: :D

12. mrs.Styles

mrs.Styles Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    7
    Не знам сто да се записам се мислам помеѓу Никола Карев и Корчаѓин ве молам помогнете ми :) дај те ми васе мислење???

13. Smurfette.M

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    јас би ти препорачала Карев (се подразбира нели :D ) добро е школото, е сега за професори зависи кои ќе ти се паднат..има некои кај кои можеш полесно да извадиш повисока оцена, а нормално има и некои што си бараат знаење...за друштвото, исто така е добро, значи можеш да си најдеш друштво тука :!: јас мислам дека нема да згрешиш во изборот ако избереш да се запишеш во Карев :wasntme: 8) ;)

14. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Може некој да ми каже какви се наставниците Хемија и Физика? :)

15. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.335
    Допаѓања:
    5.867
    Прашање за изборните за во трета. Ќе се формираат нови класови со кои ќе бидеме само на изборните предмети или со нив ќе бидеме постојано, на сите часови? Пр. како сега што имаме говорење и пишување, етика, латински и кој што има избрано оди пред или после часови, но повторно сме стариот клас, а за во трета како ќе биде?

Што се деси со Симе?? :?:

16. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    ^ Класниот ни рече, исто како сега што правиме за изборните, така ќе биде и во трета.
    Само незнам дали пред, или после часови, ќе бидат формирани како групи. :)

17. Smurfette.M

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    ^^значи вака...
    не се дели класот...туку се формираат групи како што ви се сега на изборните предмети...си останува класот, само се делите на изборни предмети ;) распоредот е правен така што изборните предмети се на првите 3 часа во вторник, среда и четврток (ова кај мене во 3та) :) бидејќи има 3 предмети од по 2 часа, еден ден ќе почнувате од 4ти час :wasntme:

18. Smurfette.M

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    па и не биле толку страшни тестовите по биологија...успеав да извадам 4ка :) мислев којзнае колку страшно ќе биде, и колку лоша ли е професорката..таман се навикнав на неа...убаво објаснува, а и смислата за хумор.... :) ќе ми фали...... :(

19. katyimpossible

katyimpossible Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    5
    Луѓе тие што учат руски мораат да бираат помеѓу германска и француска паралелка, или ќе прават руска паралелка од следната година? Да не знае некој да ми каже ? :D :D

20. Amo.la.moda

Amo.la.moda Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    12
    Познавам едно девојче што е сега 4та година и она во основно учела руски и сега во Карев си продолжила со руски а не со германски или француски. Ама ако има само 5-6 деца што учат не верувам дека ќе се направи таква паралелка.

На katyimpossible му/ѝ се допаѓа ова.