1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

СУГС Гимназија „Никола Карев“ - ваше мислење?

Дискусија во 'Образование' започната од Night.Wish, 27 март 2011.

1. dorceto

dorceto Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    zdravo na site,nova sum tuka
    od kriva palanka sum :)
    naredna godina sum treta no,ne sakam povekje vo palanka da ucam ,mnogu se gleda partiski,nemate pojma sto mi se sluci i mnogu se razocarav za ovie dve godini :( .o
    sakam da se apisham vo karev ,no kazaa deka opsta ne moe,nema da bidam vo internat epa,odluciv da se apisham vo jazicno b.toa vo palanka go nema :)
    i kazete mi kako e tamo ??
    dali se vrednuva trudot ili pak partiski ?? za ucenje ucam i mozam da kaam deka sum bistra :D
    mnogu mi odat jazicite i odlicna sum so hemijata
    koga se upisi ?? :) :D
    [mod-kirilica:1bhtctve][/mod-kirilica:1bhtctve]

2. Dimkovska123

Dimkovska123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    62
    вака..
    прашувам за другарка..
    нели во сите гимназии бараат со 60 поени, е сега другаркава моја има 70 и не е примена, зашто примаат до 71 бод ако со 60 бода примаат, фактички карев испадна построго школо од корчагин затоа што еден другар се запишал у корчагин и он израчунал и имал 73 поени а на упис 68 му напишале фактички он помалце бода од другаркава има, а он 6то и 8мо со 5,00 заврши а 5то со три четворки и 7мо со 2 четворки и нема логика никаква..
    што значи дека у корчагин школото што е построго испадна најфер за уписи, а со карев незнам што е работава..

3. dream.queen

dream.queen Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    191
    Мене ме бутнаа за еден бод,ајде де што ме бутнаа ама за еден ? е тоа најмногу се чудам,цел ден плачам ради тоа , очите ми се исушија и главата ме боли кој знае како ќе спијам ноќеска.А најмногу ми е криво што остана само слободно место во птт и хемиско а јас која се надевав на Карев со просеци одлична што сум на крај паѓам на ниво на слабите и да одам во хемиско или птт со шиптарите е сега ако се посреќам да има втор уписен рок во Борис таму...ако не... :worried:

4. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Како партиски? Па ние уште не сме големолетни, малолетни сме си. Како може да не' делат?
    Се вреднува трудот. Ако некој професор те запомни како ученик кој се труди и работи, полесно ќе си поминеш. Навистина се исплати ако се потрудиш.
    Барем од моја гледна точка. :)

5. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    нема ништо партиски...ако си учиш нема да имаш проблеми :) е сега како што викаш ти одат јазици, јас мислам дека треба да одиш јазично А, а не јазично Б.....јазично Б е насочено кон уметности, додека јазично А е за јазици ..... :)

а уписите обично се на истиот ден кога ги земаме свидетелствата, само што не знам што ќе биде оваа година...свидетелствата дури во август ќе ни ги даваат... :wasntme:

6. Dimkovska123

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    62
    Дали некој знае кога ќе бидат истакнати резултатите за која со кој е у клас ?

7. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    јас кога се запишував беа истакнати некаде при крај на август.... ;) :wasntme:

8. Dimkovska123

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    62
    во ред фала :)

9. Adriana99

Adriana99 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    За да имаш 4ки и 5ки во Општествено А смер колку треба да учиш и во кој смер е најтешко?

10. trendafil1

trendafil1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    20
    Па ако и пишуваш Македонски со Ќ тогаш не знам каква очекуваш да биде :D

11. Amo.la.moda

Amo.la.moda Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    12
    Па тоа значи дека во Карев се запишале појаки ученици и дека имало поголем интерес за разлика од Корчагин што значи дека во Корчагин се запишале послаби ученици. На уписите не гледаат до кои бодови примаат, туку ги подредуваат од најмногу до најмалку и пример ако треба 280 ученици да се примат првите 280 со најдобар просек ќе ги примат, а и не сакам да навредам ама со 70 тешко дека би ја примиле во Карев така да незнам зошто пробала да се запише.

12. dream.queen

dream.queen Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    191
    Едно девојче што учеше заедно со мене лани со 54 поени ја примија со врски а на списоците пишување дека има 74 поени е ај сега објасни го ова. (без навреда)
    Сите ми викааат од другарки до роднини дека Карев е партиско школо последниве 2 години преку луѓето од ВМРО фаќале големи врски и за најмала ситница е ни ја не знам дали да верувам за ова иако не ми е за верување. :x

13. Dimkovska123

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    62
    Jас како што знам во секоја гимназија примаат со 60 поени а и Карев не е нешо најврв гимназија, мислам она е меѓу најдобрите али мислам дека малце со бодовиве претераа ..

14. Pique1997

Pique1997 Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    8
    Вака да кажам и ја нешо бидејќи учам во Карев и сум 2 година сега...
    Имав ја роднина професорка беше по биологија, ама отиде во пензија... и јас кога се запишував баш ми кажа и самата:-Не помислувај дека јас ке ти завршам работа ако ти се послаби оценките...и после ми кажа дека Карев не е ГЕОРГИ ДИМИТРОВ и не примаат со ВРСКИ никакви ...построги биле таму... и ја послушав ги наредив сите 5ки.. и дојде време да се запишувам до 8 саат вечерта имало редици ... јас во 7 саат отидов во 12 се вратив...и сварно бар ја кога бев пола и пола ги знаев децата и сварно имаше одлични ученици...ама коа дојде денот да видам дали сум примена и примена бев.. :rock: али толку се разочарав бидејки имаше одлични ученици шо не беа примени...ама ај помина...
    И ај сеа реферати да не пишувам кратко и јасно кажано:
    -Се би дала со овие деца што сум сеа во генерација .. да бев во основно.. и со професорите.. НАЈДОБРА ГИМНАЗИЈА! :clap: :clap:

15. Amo.la.moda

Amo.la.moda Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    12
    Во појаките гимназии како што се Карев,Орце,Корчагин примаат до 72-73 поени и тоа зависи колку интерес има, самите ученици кои се запишуваат го одредуваат рејтингот на школото така да да имало помалку запишани со 75-80 просек другаркати би ја примиле ама сигурно нема неа да ја примат а некој со пример 72-73 да го одбијат?!

16. Dimkovska123

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    62
    Дали некоој знае коа ќе бидат објавени резултатите за класови? :)

17. Dpol

Dpol Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Феминки пазете, професорот по ликовно Александар Oрдев е голем мангуп, ке ве ќари.
    Инаку ако ве интересира нешто слободно прашајте 2009-2013г сум јас.

18. bassical

bassical Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2013
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    10
    Ме интересираат вашите искуства за 2та математички смерови во Карев? :) професори, материјал итн итн :D

19. CocoLady

CocoLady Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    159
    Има некој отидено до школово да види со кој е у клас ? :)

20. Dimkovska123

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    62
    АЈ некој ако има отидено и ако сликал нека стаи слика тука да видиме :PP