Извинете ако прашањево е малку глупаво (нова сум на форумов) ме интересира дали ако во основно си учел германски мора овде германски да продолжиш (Осмо сум уште имам време за запишување, но сепак да си прашам)
a sakam da prasam kakvi deca idat kulturni, nekultuni, druzeljubivi ili ima i nekoi smizlicki dali lesno ke se vklopam dali ke ima druzba?
jas iskreno za Karev imam slusnato se najubavo,decata sto odat tamu se prilicno fini,ova go kazhuvam bidejki imam 10-15 drugari/ki koi uchat vo Karev i se srcki,znam i mnogu od pogornite klasovi,cetvrta primer,oni se vishe oformeni lugje so svoi stavovi i misli za koi mislam deka skoloto mnogu pridonelo..
@Golden Rouse Гимназијава можам комотно да кажам дека е една од најдобрите. Карев има многу квалитетни и талентирани умови. Тука ќе сретнеш многу легендарни личности што ќе ти бидат репер за овие твои 4 средношколски години. Тука се дооформуваме, созреваме како личности. Децата се супер, сигурно ќе најдеш некој истомисленик и некој што би те дружел. Имаме прекрасни настани, учествуваме во многу натпревари, не е важно дали ќе освоиме награда, важна ни е дружбата и соработката. Професорите си се на место, и има голема конкуренција во учење. Нормално е некогаш и некој да те извади од такт ама тоа е дел од сето ова. Мислам дека направив супер избор во врска со школото, верувај ќе има моменти кога ќе се преколнуваш зошто си се запишала во Карев, ама сето тоа е пролазно и дека кога ќе искочиш од гимназијава ќе бидеш добро поткована за понатаму, и најважно од се' е дека ќе бидеш горда што си била дел од такво училиште.
ti blagodaram za odgovorot te prasav posto jas sum od onie po sramezlivite i neznamn kako ke mi bide od prvo inc koja godina si?
А само уште да прашам дали се носат униформи (мразам униформи)? и дали се потребни врскии или убаво ке си поминам без врски?
Бидејќи завршувам деветто одд, една од опциите каде да се запишам е Никола Карев. Би сакала да знам повеќе во врска со ова училиште : - Какви се наставниците, какви се нивните принципи на предавање, испрашување, тестирање и оценување - Кои наставници би ми се паднале и кој би можел да ми биде класен - Какви се правилата во ова училиште, куќниот ред, кодекс на однесување, кодекс на облекување, специфични дисциплински правила и мерки.... - Дали училиштето е опремено, со услови и материјали за вршење експерименти по хемија, физика, биологија, дали библиотеката е опремена со доволно книги, дали салата за физичко е опремена со реквизити за вежбање, дали има компјутери, интернет и со каква се технологија располага училиштето, и какви сѐ останати нагледни средства има во училиштево....... - какво е друштвото - каква е хигиената - дали се подготвуваат учениците за натпревари - дали секој ученик може да ја истакне својата индивидуалност и какви се секции и манифестации се организираат.... - некои други информации кои би сакале да ми ги посочите за ова училиште.... Однапред ви благодарам на сите што ќе се обидете да ми помогнете во мојот избор за продолжување на образованието и ќе ме информитате за ова училиште.
За сето ова се дискутира низ цела тема. Доколку сакаш подобро да се запознаеш со училиштето, повели, дојди, имаме отворен ден (само не знам кој ден поточно, ќе те известам) и разгледај го училиштето.
Драгица Блажевска Панова македоноски предава,ме интересира каква е како класна бидејки најверојатно таа ќе ми е класна