Повеќе ,,лектирите” не се лектири, туку дела. А инаку можеш да прогуглаш и одма ќе ти искочат. Ти препорачувам да не пропушташ да ги читаш особено тие што се за на матура.
Дали станува збор за овие https://orcenikolov.edu.mk/2017/07/дела-за-обработка-во-прва-година/ ?? И како се гледа кои ќе се за матура??
Ее да, видиш, како ,,омилен” предмет па сум го пропуштила. Мене досега ми предавале Јованка, Жаки и Сузи. Првава што не вреди името да и го спомнувам, си замина во пензија. Жаки е најдобриот проф по математика во цел Карев, колку што дава знаење толку и бара. Дава тестови правени по шаблон од министерство, малце тешкички, ама чим јас успевав да вадам 5ки со по 100 бода, значи вреди секој нејзин и мој труд. Сузи пак, нема толку многу да ве научи, ама има предобра душа, жената е срце, секогаш помага и попушта. Криво ми е што сите ја злоупотребуваат нејзината добрина, буквално цело школо. И знам дека имс уште една Анкица мислам дека де вика (поравете ме ако грешам) и дека е многу строга.
хахаха ме изнасмеа... шо ти значеше ова за Јованкааа хахахахахха... раскажи (иако е у пензија, нит ќе ја запознаам, нит нишо) бар искуствово со таа аххахах
Од оваа година добив нови професорки па сакав да прашам нешто повеќе за Елена С.К. по англиски, Емилија Т. по географија, Панџарова по социологија и Зоки по физика? Какви ви се искуствата со овие професори?
Англиски е лабава и реално ако сама не си заинтересирана нема ништо да научиш, а многу е добра и на крај може да попушти една оценка.Панџарова е исто душа од човек, не е професор туку пријател што ретко можеш да очекуваш од дугите “професори” во Карев, не бара многу, сака да и раскажеш со свои зборови и да имаш свој став.Немаш гајле овие две се најдобрите професорки во Карев.За географија не можам да ти кажам, никогаш не ми предавала.А Зоки физика исто многу добар и многу бара, никогаш не испрашува освен за поправање а на тестови доста се препишува.
Predava hemija i iskreno stroga e i mnogu bara ali na cas nikoj ne ja slusa site se smeat i glupiraat, sirota samo se dere da prekineme ali nikoj ne ja ferma
Mi se padna klasna Zaklina matematika. Mnogu ozbilna zenava . Citam deka bila ok, ama mene ne mi se vide taka
Љиљана и мене ми има предавано. Многу бара, добра е вака како жена ама многу бара.Тестовите и се тешки и да не кажам глупи.Ама секој тест е ист, заокружување дополнување, нема карта. Усно кога испрашува треба да знаеш бројки, треба да знаеш и на карта да се снаоѓаш. Пример може да те праша кај е Славеј Планина да и покажеш или шо знам ТЕЦ Козјак, такви некои глупости. На тест тешко се препишува, на крај ептен нешто ако седне или се умори од пазење.Бистра е не можеш да ја прелажеш и си го цени предметот многу
Не се секирај срцка е. Јас не сум од Карев,но Жаки таму е нова пред 2-3 години предаваше во Орце кај нас. Многу беше коректна со тие на кои им предаваше сите се молевме да ни е она, за жал кај вас дојде. Сега не знам може се сменила, ако збориме за истата. Жаклина Стојановска се презиваше мислам.
Да, таа е. Нормално сега дека ќе биде озбилна за озбилно да си ја сфатите работата. Како класна е борбена и како професор е одлична за сите што сакаат да научат, на оние што математиката им е послаба страна се труди максимално да помогне секако доколку види некаков фидбек од нив дека се трудат. Само пофални зборови за неa!
Мислење за сите овие плс: Македонски - Ирена Д. Математика - Жаклина С. Англиски - Билјана М. Германски - Томо П. Историја - Марица Ш. Географија - Јован П. Физика - Гордана А. Хемија - Анета Т. Биологија - Даница М. Информатика - Елеонора С. Спорт - Вјенцо Р. Ликовно - Александар О. Музичко - Јасмина Б. ВЕ МОЛАМ ЗА СИТЕ ОВИЕ МИСЛЕЊЕ, НАЧИН НА ПРЕДАВАЊЕ, КАКО ИСПРАШУВААТ, ТЕСТОВИ, КОЛКУ БАРААТ, КАКО НА ЧАС И СЛИЧНО!!
Makedonski Irena e ok samo piska mnogu koga ke se iznervira, Matematika Zaklina ako sakas da naucis matematika toa e prav profesor vo sekoj pogled, Biljana M. ne mi predvala, Tomo P. legenda ne racunaj deka nesto ke naucis germanski, istorija Marica ke mora zdravo da ucis ama mnogu e korektna, Jovan go boli uvo za sve gleda da mu projde denot, Gordana fizika (imase dve Gordani) ama ni edna ni druga ne znaat da predvaat baska ednata se zanesuva kako da e na Harvard,Hemija ne znam koja e ovaa Valjda na mesto na Gorica i se e podobro od gorica. Eleonora e cudesija i ni igrase na nervi na site.Venco kako ke go duvne vetar..t.e. na koja noga e stanat i bara da znaes i shpaga i dvocekor i shut i gol i sve. Likovno Ordev e go mrzi da drzi cas a Jasmina e ok
Здраво! Се надевам дека некој е сеуште активен и ке одговори. Јас треба да се запишувам во средно и се мислам помеѓу Карев и Корчагин. Имам 5.00 просек. Сакам да учам но не сакам да се утепам над книга. Може да ми кажете нешто за Карев? Како е таму дали е строго? И како се децата? Ја сум помирно дете па затоа прашувам. Дали има многу хулигани и лоши деца? Има ли добро друштво и како е атмосферата? И дали е построго со учењето или не е дотолку како во Орце и Корчагин?
Ако си мирен/мирна за у Карев не си. Шарлатанско е школото, кој шо сака праи и не е строго ич. Има некои професори тренираат строгоча демек знаат и кец да шибнат али не е строго ич.