Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

СУГС Гимназија „Орце Николов“ -ваше мислење?

Дискусија во 'Образование' започната од white.kitten, 27 јануари 2011.

1. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    722
    Ако некој случајно не знае повелеле :) . И класовите се истакнати исто така.

Прикачени фајлови:

2. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    И јас бев прееска, I-4 сум. :rofl: Ако има некој соученик нека пише. :wasntme: И 9 машки од 33 души има само. :rofl:
    Иначе класна ми е Мирјана некоја, презиме не и запамтив, ако е некој љубезен нека каже нешто за неа. :angel:
    Едит: Видов на страната на орце, Богданоска се презивала, и биологија предавала.Е сеа се погодив со биологијава. :rofl:

3. white.kitten

white.kitten Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    76
    Леле женава е супер :) супер предава, не испрашува многу, тестовите полесни амин. Значи буквално го бара само тоа што го диктира од тетратка ама добро треба малку и од учебник да се чепне :) Со среќа и ако те интересира за некој друг професор кажи ми :)

4. M.a.r.i.l.y.n

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    722
    И како прв ден во школо џенцки? 8)

5. Monna.Monna

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Па да ти кажам вчера беше онака...ко прв ден, додуше мене бетер ми беше дома кога дојдов, се истурив од плачење за основно бе, бруки. :tmi: Денес беше релативно подбро, се запознавме сите, и професорите, дури група направија од клас. :rofl: Класната (кажав која е погоре) ич не ми се свиѓа, незнам зашто само се дере, па и вчера ни вика уште ви се падна најлоша генерација професори, уште на прв ден не исплаши. :fubar: А од другиве професори што ги запознав прв впечаток:
    Васко Дукмеџиев (историја): Закн е човеков, уште од прв час се познава. 8) Одма дојде, вицови ни кажуваше, се шалеше, а и за оценување рече дека само треба активни да бидеме, и 99 % кај што предава имаат петки.
    Зоран Ивановски (физика): Што знам, немам некој впечаток за него, не ми остави ни добар, ни лош.Другиве часови ќе го проценам. :geek:
    Анастазија Велчовска Белевска (математика):Многу проста ми изгледа женава.Озбилно.Ни да каже, ни да праша нешто, само збореше за книги, и на втор час ни предаваше бе.Ни предаваше. |(
    Сузана Тнокова (музичко): Е за неа немам стварно што да кажам зашто не бев на час.Али по изгледот ко некоја уфурана ми изгледа. :^)
    Далида Цветанова (македонски): Најлошото за крај. :rofl: Не знам како ќе искочам на крај со оваа, уште сега се познава дека не е терсене. :rofl:
    А исто ни кажаа дека ќе ни предавале француски некоја Сузана и спорт некој Богољуб.Некој збор за овие? :wasntme:

6. Smileee

Smileee Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    12
    Неколку зборови за Љубиша-историја?

7. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.554
    За Сузана не знам, ама Богољуб и мене ми предаваше физичко (давно је то било :D ), и ако нешто мрази, тоа е кога женските му изиграваат фуфици на час. Биди активна и нема да имаш проблем. Јас бев од тие што вежбаа, ама неколку другарки цело време се вадеа на добиено, ама се заебаа зошто им водеше рачун. :D

На Monna.Monna му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LaRuz

LaRuz Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    41
    Зоки не е лош , само една година ми предаваше и ја нема некој посебен впечаток за него , али затоа Далитка е или ја сакаш или ја нејќеш средина нема , кај неа на час ќе ќјутиш, ќе слушаш и ЌЕ УЧИШ МНОГУ, мораш од почеток да си го ватиш редот кај неа и активност бара жената али добра е и ќе се смеете кај неа и можда некој ќе плаче. :D Сузе не е уфурана баш е топ жената ќе ви биде забавно кај неа барем ја така мислам. Слободно прашувајте за кој професор сакате ќе ви кажам за тие што знам , и со среќа нека ви е орцевци. :D

9. LaRuz

LaRuz Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    41

10. Lali-Esposito

Lali-Esposito Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2010
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    27
    Сузана француски мене ми предаваше минатата година и барем акј нас беше супер. Прво полугодие еден тест ни даде и на тромесечие и на полугодие истите оценки. Не ги испрашуваше 5ките само 4ките ако сакаа да си поправат на табла. Од почеток ке ги повторите сите работи. А второ полугодие исто еден тест ама на крајот, а пред тоа само од проекти јас си извадив петка за тромесечие, значи доволно ми беа само 3 плуса и одам ти вика ти си активна ова она. А тестот го правевме заради послабите и беше многу лесен. Ваква беше кај нас атмосферата, сега незнам дали и кај вас вака ќе прави

11. Lali-Esposito

Lali-Esposito Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2010
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    27
    Љубиша е цар онака цар. Тој цело време кај нас си предаваше и си шеташе не даваше тестови. Ама испрашувањата беа заебани, зс поставуваше прашанаја од различни лекции и може да се збуниш. Ако си ја направиш прво полугодие 5ката ќе си бидеш и на крај со петка освен ако немаш 3ка секако :). Исто знае на сред раскажување да те праша како се викаш и со тоа да се збуниш. А не ги испрашуваше тие што секој час барем по едно делче од лекцијата нова ќе раскажеа ама убаво. Се надевам дека ти помогнав :)

12. M.a.r.i.l.y.n

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    722
    Љубиша ти е најсрцка човек и професор на светов. Ама озбилно! :D Нема некој што не го сака.
    Историја второ полугодие немам книга пипнато, само го читаш делчето што сакаш да го кажеш пред час и му го раскажуваш. Гледај да бидеш активна кога ќе се предава нова лекција, прочитај едно делче и раскажи му го, цени активност на час. А и полесно ќе те оцени (нема да те испрашува :D ).

Ептен си е кул жената. Музичко воопшто не треба да учиш. Кај нас сите од клас и' читаме кога не' испрашува и ни става петки, така да нема фрка 8) .
    Само пази, не оди на хор, лани ептен ги заеба децата. Им ветуваше Коста Брава, дрн дрн, на крај децата си платија и не ги видоа ни парите, а богами ни Коста Брава.

На CoverGirl10 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Monna.Monna

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    ^
    Епа што знам, може погрешно сум ја проценила (само од изглед), а и онака утре имаме час па ќе видам што сурат е. :D
    За другиве професори:
    Сузана Дулеска (француски): Добра жена е, се труди на не научи зашто сите сме кој од кој по тапа, дрва, трупци :D , и се почнуваме отпочеток, и ни дава разни вежби (лесни) на час, и усни и писмени, супер е.
    Елизабета Софрониевска (хемија): Е не здрава женава жими све. :rofl: Коа почна да си раскажува, па како било порано, па многу луѓе сме биле, не сме сакале да умреме, абе Бог да чува, мислиш приказни си слушаш на час, не лекција. :D
    Лилјана Јовановска (географија): Е, од оваа потапа нема професор. :x 4 лекции на еден час предава, и после цел час повторувавме и ни вика уште научете си ги следните 2. :fubar: А да не зборам за тоа колку страшно досадна е, ќе се успиев на час. :tmi:
    Викторија Доказа (информатика): И оваа е страшно досадна и не знае да предава.Си пишува неои броеви и пресметки што никој освен неа самата не ги разбира, цел клас блееме.се чудам како на крај ќе излезам со неа.
    Снежана Крстевска (ликовно): Си се преценува и неа и предметот.Зема цел час ни предаваше и уште вика да си научите следниот час ќе испрашувам.Уште ликовно ми фали да учам. |(
    Богољуб Љошевски (спорт): Многу лајт човече, не ми изгледа како некој строг што бара се од точка до точка да знаеш од учебник и во пракса, важно му е само да вежбаш.

А иначе ние, прва година ќе одиме на ескурија тродневна во Паралија. 8) Кај го има ова, во прва година во странство 3 дена (освен во ЈБТ) си рокаме бе. 8)

14. white.kitten

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    76
    Доказа е супер професорка, ќе ви попушта не е нешто многу строга. А ликовно секој час ќе ви вика дека ќе ве испраша и тоа никогаш нема да се случи :P Финичка е

15. xTehUnknown

xTehUnknown Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    14
    Сеа сум прва година во билингвална и колку шо успеав да ги запознаам професорите ми изгледа супер :))
    Сеа малце ме нервира Весна по англиски и биологија Џугуманова, ама нема школо без такви наставници xD Најомилени онака уше од прв ден ми се Бети-географија, Љубиша-историја и Душко-македонски :D

16. 123444

123444 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Софија-математика какви тестови дава? :)

17. Miss.Waldorf

Miss.Waldorf Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    16
    Jas sum od Tetovo, no razmisluvam za zapisuvanje vo Orce ovaa godina se duri ne mi e kasno, treta sum vo momentov i sakav da napravam transfer bidejki ke ziveam vo sk, pa me interesirase dali procedurata e nesto komplicirano? I ako moze nekoj da mi kaze koj od predmetite se onie od koi treba da mi bide strav :)

18. Monna.Monna

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    А какви тестови дава Софрониеска? :wasntme:
    Сум слушнала не биле многу тешки, ама барала се да ти биде до децимал точно како на неа што и испаднало, ако имаш еден децимал поголем или помал цела задача ти шкртала. :o :sweat:

19. white.kitten

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    76
    Внимај на час и 5ки ќе вадиш. Значи тие задачи што ги решавате на час такви ќе имате само други бројки, ретко има дефиниции и тоа најчесто од тетратка или најбитното од учебник. Скалата и е малку построга и да не те плашам ама кај нас од 30 души имаше на секој тест максимум 3 петки и околу 20 кеца и еден остана на полагање. Ама ако учиш добро ќе биде :)

20. iliklola

iliklola Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Devojcinja mene mi predava matematika Zaklina. Kakva e taa? Mu predavala li na nekoj?