Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

СУГС Гимназија „Орце Николов“ -ваше мислење?

Дискусија во 'Образование' започната од white.kitten, 27 јануари 2011.

1. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Прва година сте сигурно од 9, зашто ние втора сме најверојатно од 10 :?: (нема соопштение на врата од класната ми е информацијава).
    Инаку, со среќа на сите што сте прва. :hai:
    p.s ќе се изманијачите машки од трета. :wasntme:

2. NewYorker

NewYorker Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    95
    Снежана по ликовно ми е класна,може некој да ми каже нешто за неа? :)

3. Idealista

Idealista Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    551
    Тие што се прва во понеделник од 8 саат сме. Снежана Димитрова ми е класна, да не знае некој што предава, каква е? :D

4. princessbubblegum

princessbubblegum Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    Klasna mi e Sanja Shankovska. Da ne znaete shto predava i kakva profesorka e?

5. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Четврта година сме од 10:30 :)

6. gogotea

gogotea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    13
    Со среќа утре на сите па се глеаме иначе да си прашам од 8 сме сигурно?сите други школи биле од 7 ипол само орцевци од 8? И кај треба да идеме? Доле во двор или во кабинет?

7. Monika.J

Monika.J Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    24
    аиии ќе си имате проблеми со неа. .. не и се сите овци на број, кога ќе ве пушта, кога ќе ви додава неоправдани... малце како изгубена е

8. Monika.J

Monika.J Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    24
    македонски предава, зарем не отиде во пензија? инаку ќе бара да знае се за вас напорна е, мене ми предаваше 4 год. фала богу не ми беше класна..

9. butterflybeauty

butterflybeauty Активен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Сега сумпрва година во Орце, билингвална англиски. Има некој од таму и тие што учат/учеле кажете ми нешто за Катерина математика, класна ми е :3

10. Velvet

Velvet Активен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    11
    Душица за утре ни даде да напишеме автобиографија/CV. Како да го започнам? Дали да биде како расказ или накусо и површно да кажам име,презиме,од каде доаѓам,мои особини..?

11. Idealista

Idealista Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    551
    Информатика-Викторија
    Македонски-Снежана
    Математика-Жаклина
    Биологија-Лила
    Физика-Зоран
    Ликовно-Снежана
    Хемија-Софрониевска
    Англиски-Ивана
    Музичко-Виктор
    Спорт-Анета
    Француски-Мери

Ако на некој му предавале овие нека ми пише ЛП повеќе за нив, како оценуваат ова она :D

12. mili4ka123

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Еве ќе пишам тука за тие што знам, можеби и на друга феминка ќе и биде од корист. :D
    Информатика-Викторија, ми предаваше во 1ва година, ќе се покажува малку како строга, ама всушност е фина жена. За оценување колку што се сеќавам ќе правите табели, ќе пресметувате нешто во %. Најпаметно би ти било сите чекори да ги запишеш во кратки црти така, за кога ќе дојде оценување да ти биде многу лесно. Пример ќе ти каже таа, направи табела со толку редови, толку колони, таа боја она ова, и ќе те остави и ти кога ќе бидеш готова ќе и кажеш и така е всушност оценувањето.
    Биологија-Лила, на тестовите обично не признава прашања кои се точни, а не се напишани како она што ги кажала или во учебникот како што е. Тоа многу ме нервираше кај нејзе |( Ќе има недисциплнина на часовите сигурно, но ти запишувај ги плановите што ќе ви ги дава и биди спремна секој час да те испраша од нив.Малку ќе ве нервира, но ништо страшно :D
    Ликовно-Снежана- Интересна женичка, покажувај и на час дека си заинтересирана,дека работиш. Носи материјали кои ќе ги бара, блок обавезно тоа. Во 2 година ако ти е таа мислам ќе имаш и теорија, ќе ви дава кратко по неколку реченици и од тоа ќе ве испрашува.
    Англиски-Ивана- И мене ќе ми предава оваа година за прв пат, но од постарите генерации имам слушнато дека била многу фер и фина. :)
    Музичко-Виктор- И овој е интересен човек. Мислам дека нема да ве тера да пеете, барем нас не не тераше. Ќе ви диктира планчиња кратки, запишувај ги и од таму учи за испрашување, лесно е :)
    Спорт-Анета- Не ми предавала, но за нејзе имам слушано само лоши работи искрено....Просто обожава да ги исмејува другите... :fubar: Толку знам за нејзе.
    Француски-Мери- Ептен весела женичка :D Прашајте ја само како си поминувала кога шетала низ светот и со часови ќе ви раскажува :D Мислам дека на 1 час ќе ве тера да се претставувате на француски, но не е страшно. Тестовите и се кратки, од неколку вежбички само :)

Се надевам дека ти помогнав малку :)

13. anii-99

anii-99 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    4
    Имам едно прашање и може е преглупо ама да си прашам :P
    во 5то, 6то и 7мо бев мн добра и се надевам во 8мо ке поминам одлична :sweat:
    и сега следува глупото прашање :tmi: имам ли некакви жанси да се запишам у орце??? и како се пресметуваат бодовите?? знам дека бараат одлични ама сепак шо да правам... тек сега у осмо ми дојде паметот :worried: ако може одговор??? :?:

14. Idealista

Idealista Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    551
    Математика ми се смени хаха. Сега ми е Јелена, една со кратка црвена коса. Нешто за неа? :D

15. white.kitten

white.kitten Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    76
    Бабовиќ е најјака професорка во цела гимназија. :) Освен што супер предава, секогаш знае да се шегува и да се смее. И за да имаш 5ка кај неа треба убаво да го загрееш столчето, затоа што ќе правите наставни ливичиња, тестови, полугодишни тестови, а можно е и годишен.

16. jolo

jolo Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    378
    Пиши ми ЛП, ќе ти помогнам да ги пресметаш поените.

17. LadyNitro

LadyNitro Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    31
    Епа осмо сум и уште од сега се спремам за во средно :rofl: Сакам да се запишам во Орце :geek: Па сакав да ве прашам, дали од прилика знаете какви професори ќе ми се паднат, поточно дали ќе бидат добри професорите што ќе предаваат следната година на прва? :?:

18. mili4ka123

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Тоа нема сигурно да се знае до 1ви септември следната година. Распоредите за професори, кој каде ќе предава се прават за време на летниот распуст. Но ако си решена да одиш гимназија, тогаш ДЕФИНИТИВНО оди во Орце, нема да се покаеш. Препорачувам. :)

19. LadyNitro

LadyNitro Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    31
    Епа океј, фала во секој случај. :)

На mili4ka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. xTehUnknown

xTehUnknown Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    14
    Дали на некој му има предавано Черепналковска македонски и Цеце физика?
    Правам тест со двете, најмногу ме интересира какви тестови даваат, да знам колку да учам. Инаку втора година сум