Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

СУГС Гимназија „Орце Николов“ -ваше мислење?

Дискусија во 'Образование' започната од white.kitten, 27 јануари 2011.

1. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    За Черепналковска незнам, не ми предавала.
    Но за Цеце ќе ти кажам. Тестовите кои ги прави таа, според мене не се тешки. Имаш прашања на заокружување, дополнување и со цел одговор. Потоа имаш цртежи. Еден или два, повеќе не. И неколку задачи. Прашањата од сите 3 типа се лесни, само кога учиш, учи со разбирање. :)

2. xTehUnknown

xTehUnknown Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    14

Фала ти многуу :)

На mili4ka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. white.kitten

white.kitten Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    76
    И реши ги обавезно задачите што ви ги дава таа од збирка и учебник бидејќи слични дава :)

4. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Знае некој хемија Кристина и историја Лакинска какви тестови даваат? :?: Иначе подосадни жени од оваа вторава и Весна англиски немам видено абе маста ќе ти ја извадат на час не те оставаат една минута на раат. |(

5. mili4ka123

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Јас кај Кики,хемија никогаш не сум се замарала за тестот што ќе добијам бидејќи речиси на сите ни пишуваше една оцена погоре за во дневник. Тестовите не и се тешки, доколку имаш учено.
    За Лакинска, прашањата и се нормални, дефинитивно, и бидете пресреќни што ве оценува писмено, бидејќи усно многу повеќе ќе бара. Новост и е од претходната година, од можни 50 бодови на тестот, 25 бода да биде само еден цитат или слика, и 5 прашања поврзани со него.. |( Така да обрни внимание на тие работи во учебникот.

6. ivchee.ivche

ivchee.ivche Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    42
    Ќе ме примат во Орце, ако оваа година поминам со сите 5ки, ќе имам 72 поени :$

7. Dee

Dee Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    334
    Ти се паднале едни од подобрите професорки. Кристина е многу фер жена, коректен однос има и скоро секогаш става оценка погоре од реалната, за тестовите најискрено не се сеќавам какви прашања дава сепак време помина од моите средношколски денови :) . Лакинска слушај ја што зборува на часовите ептен убаво предава жената, тестовите ( барем за мене ) не беа воопшто тешки, она многу повеќе бара на усно одговарање. Биди активна на часовите и ќе немаш проблем за оценка.

На Monna.Monna му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Velvet

Velvet Активен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    11
    Дали некој правел тест кај Џугуманова да ми каже отприлика каков е тестот?

На anamariia.x3 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. emilija999

emilija999 Активен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Vaka, eve i jas za Orce. Prva godina sum, i mnogu sum zadovolna kako za pocetok. Pomina samo eden mesec, a kako da pominale samo 5 dena. Koga zapocnav bev mnogu zbuneta i voznemirena za se, no, so pomos na novite prijateli, se toa zavrsi. Si pronajdov drugarka so koja mozam da razgovaram, i so koja mi e ubavo, i se nadevam deka taka i ke ostane. Nakratko, za site tie sto se dvoumat, za toa kade da se zapisat vo sredno uciliste, vi go preporacuvam Orce, definitivno nema da zgresite ako go odberete. Najubavite godini tamu ke gi pominete :D :D

10. DevilsAngel

DevilsAngel Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    :hai: Значи вака. Јас оваа година завршувам 8мо. Сакав да прашам нешто во врска со средниве. Читам нешто спомнувате поени. Јас врска немам што е тоа. :lol: Едниствено што разбрав е дека тие поени имаат врска со оценките од основно. Ме интересира како се собираат тие поени и колку можеш најмногу поени да имаш. Фала однапред. :)

11. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Што подобри оценки толку повеќе бодови, барем така знам дека било од секогаш.

12. emilija999

emilija999 Активен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
  13. Seashell31

Seashell31 Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    728
    Оваа година сум полуматурантка,планирам да се запишам во Орце.Сите ми биле 5-ки до сега ,а и сега нема да имам проблем со оценките.Едниствениот проблем ми е дали да одам билингвална или општа. Едни ми викаат оди билингвална полесно е, зошто во општа професорите биле построги и повеќе барале, а други ми викаат оди општа не се малтретирај во билинвална.Незнам што е подобро.Ваше мислење?

14. mili4ka123

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Јас ти велам општа. Се залетав и јас за билингвална едно време, но среќа што се откажав. Во мојата генерација, дефинитивно тврдам дека ние од општа полесно си поминавме. Професорите кои предаваат во општа, гледано во целина, имаат повеќе разбирање за нас. Барем јас имам таков впечаток стекнато во разговорите со другарките кои се билингвална.
    Изборот е твој. Ако толку многу сакаш да правиш хемија тестови на англиски јазик, тогаш оди билингвална. :D

На Seashell31 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Seashell31

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    728
    Најискрено и јас повеќе сакам општа,зошто англискиот добро го владеам ама не ми требаат тестови на англиски.Мислам дека се дополнително малтретирање :D Сепак уште се мислам,ама ај има време... :)

На mili4ka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LadyNitro

LadyNitro Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    31
    Епа вака, седната година и јас средно ехее пораснав :lol: . Сакам да ве прашам за во Орце, зошто таму сакам за се запишам,но и за останатите гимназии воопшто. Дали доколку се запишам на белигвална подоцна ќе можам да изберам математички смер? :D

17. Lali-Esposito

Lali-Esposito Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2010
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    27
    Не е важно дали си билнгвална или не, во трета бираш смер од кој еден е ПМА( или математички) смер.
    Јас сум сега 3та и сум и билингвална и сум ПМА и супер е :)

18. Seashell31

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    728
    Може да ми кажеш малку повеќе како е во билингвална? :?:

19. Lali-Esposito

Lali-Esposito Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2010
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    27

Ако ти оди англискиот нема да имаш проблеми. Англиски ќе учиш за една година погоре ( во 1ва за 2ра, во 2ра за 3та...) значи ќе бидеш на исто ниво со тие што се поголеми од тебе а се општа. За тоа колку ќе ти бара професорот по англиски неможам да ти кажам дека сите различно бараат. Мојата професорка многу сака синоними и фразални да ни дава и тоа за еден збор по 10 синоними сигурно, кои ти се за испрашување и тест. Ова и во оштите е така само што синонимите и фразалните се за повисоко ниво и секако тестовите се потешки.
    Хемија, физика и математика ќе учиш на англиски, но не е тешко. Кога ќе се навикнеш дури ќе ти се види полесно на англиски да учиш.
    Биологија може малце ќе учите на англиски, после нема да ве замара. Од другите предмети тоа е. Се зависи и од професорите кои ќе ти се паднат.
    Друштвото е супер. Во прва и втора си со еден клас од 3класа билингвална а во 3та се мешаш само со овие три класа и имаш можност да се запознаеш и да склопиш пријателства за цел живот. И секако ако се паднете генерација која е сложна се е полесно...
    Професорите се фер, и секогаш ни излегуваат во пресрет и не разбираат кога ни треба одложување на тестови и испрашувања.
    Се надевам дека ти помогнав :)

На Seashell31 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Seashell31

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    728
    Ми помогна многу, јас дефинитивно одам во Орце, а тоа дали ќе биде општа или билингвална сепак јас сама ќе треба да одлучам :worried: Ама ај не се замарам од сега имам уште време...Сепак фала ти многу :)

На Lali-Esposito му/ѝ се допаѓа ова.