Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

СУГС Гимназија „Орце Николов“ -ваше мислење?

Дискусија во 'Образование' започната од white.kitten, 27 јануари 2011.

1. Lali-Esposito

Lali-Esposito Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2010
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    27
    Ако не положиш те префрлаат во општа, а инаку во трета сите бираат смерови без разлика на тоа дали си билингвална или не :)

На ForeverSmile му/ѝ се допаѓа ова.
  2. TanNanaba

TanNanaba Нов член

Се зачлени на:
    2 март 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Jas sakam da se zapisuvam na bilingvalna francuski ama ne sum sigurna kakvo e. Site predmeti se na francuski jazik? I ima li lektori? Kakvi se nasstavnicite? I dali e vistina deka mn slabo se uci na francuski??

3. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.593
    ^ Па не дека слабо се учи на француски,ама не учат нешто претерано.Така барем ми имаат кажувано другарки и другари што учат во Орце :)

Иначе морам да прашам,знае некој кој е дечкото на 2:40? :lol:
    http://sitel.com.mk/node/124873
    Дека е од Орце затоа тука прашувам :rofl:

4. Mini.N

Mini.N Нов член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Zdravo :)
    citam po forum vaka-taka i stvarno se mislam sea za Orce..
    poso vaka: ja sum sea polumaturantka i so prosek 5.00 i iam diploma za angliski osvoeno 3to mesto ali neznam dali kje me primat u bilingvalna :( a sakam u orce zaso pokraj sve, vikaat i najdobar hor imalo.. :D ali ne me se vlece so dva avotobusa pa taka da mislam korcagin ili jbt.. ali strav mi e ako ne me primt u bilingvalna u opsta kje me staat, a ja nekjum opsta (ustvari, aj kazete mi kako e u angliska malce :$ ) inace za drustvo, pola moja generacija u karev kje ide, a ja nejkum da se vidam so niv uopste, se nadevam deka kje si najdam novo drustvo, a kako ide u smeni so karev, zaedno se?
    i nezz neam vreme a mn se mislam :sweat:

5. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    ^Полагаш приемен испит за во билингвална, без разлика на просекот, ама лесен е сите го имаат положено.Англиски ќе учиш на повисоко ниво од општа, односно тоа што се учи во втора година општа се учи во прва година билингвална.Од предметите само хемија и математика нешто ќе учите на англиски, равенки и такви ствари.За друштво биди сигурна дека ќе најдеш, иако повеќето класови имаат по 2-3 друштва, има некои ептен поделени што не прават муабет едни меѓу други. :D По мое мислење во општа е подобро друштвото, билингвалниве се по geek и бубалици некако (ова бар кај мене во генерација).А за смените ќе бидеш спротивна смена од скоро сите што се твоја генерација по други школи, ова дека директорицава смени, лани си бевме 1 и 2 и 3 и 4 година во смена, сега сме 1 и 3 и 2 и 4 година во смена.

На Mini.N му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Навистина незнам средно кај да се запишам.Се двоумам помеѓу Корчагин, Јосип броз Тито и Орце, ама сепак мислам дека Орце е најдобро. Наставничката по математика ни кажа дека школото е супер, прекрасни униформи, супер наставници, а и од други имам слушнато дека е многу јако школо. На веб страната на Орце ги има сите наставници, па ги барав на фејсбук и ги гледав, а и читав овде мислење за некои наставници.Доколку се запишувам овде не би сакала да се запишам билингвална.Ми се допаѓа тоа што се носат униформи и може да се прави разлика меѓу наставник и ученик, а не како во некои школи учениците се облачаат како да одат на некоја забава.Сакам да ве прашам дали е премногу строго, кои наставници ќе земаат паралелки од септември и во колку смени се оди? Благодарам однапред. :) :) :)

7. Pinafan

Pinafan Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2013
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    36
    Супер е школото!Барем додека јас бев таму беше супер. :!: Гледам дискусија дека се збори за француски дали бил лесен или тежок.Море ако е по македонски уште истата професорка,подобро прашајте дали тој ќе ви биде лесен. :(

8. Seashell31

Seashell31 Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    728
    Може некој што полагал тест за билингвална англиска да ми каже што има на тестот и дали е тешко?

9. Mini.N

Mini.N Нов член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    abe a ima beganje od casovi? ja ne sum u taa ekipa so saka da bega i kje mi smeta toa :(

10. Seashell31

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    728
    Колку што знам јас нема :)

11. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Како поединци, има, барем во мојот клас. А како клас сите да избегаме многу ретко се случува. Професорите најчесто имаат разбирање за нас, и склучуваме некаков договор кој ќе им одговара и на двете страни. :lol:

12. ivchee.ivche

ivchee.ivche Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    42
    Deckiii 2 pati pisav tuka, nikoj ne mi odgovori, daj pomognete zaso stvarno ima use malce vreme a neznam kade da se zapisam. Nekako me vlece vo Orce uste od 6 oddelenie, ama neznam dali da se zapisam zaso site sto sum gi prasala sto ucat tamu mi vikaat nemoj ne se budali ke umres od ucenje i sea neznam so da pravam i + mnogu mi e daleku ke treba so 2 avtobusa da doagjam. Inace sakam opsta da idam, ama se dvoumam i megju bilingvalna angliska, pa kazete mi sto ima od prilika na testot za polaganje...i ve molam odgovorete :)

13. Seashell31

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    728
    Anybody? :?:

14. anamariia.x3

anamariia.x3 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    857
    ^Приемниот за англиска е прелесен! Сите прашања беа на заокржување, имаше кондиционали, фразални глаголи, да ставиш глагол во соодветно време и сл.

Инаку реално на сите ви препорачувам да се запишете во Орце билингвалната англиски! Ептен е лабаво, најчесто правиме 1 до 2 теста во недела со тоа што тестовите се доста лесни. Професорите се доста толерантни и многу често ќе губите часови, а и ќе идете на разни екскурзии во Словачка, Англија, Тајван слушам сега нешто ќе имало. Друштвото исто така топ.

15. ivchee.ivche

ivchee.ivche Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    42
    Тие што ќе се запишуваат во Орце општа нека ми пишат ЛП да си направиме муабет, зашто единствена сум од мое школо што ќе идам таму и немам друштво, никој незнам и затоа малце ми е страв :wasntme:

На 4rever.unique му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.593
    Има некои информации за хуманитарниот концерт што треба да биде во петок? Сигурно ќе се одржи?Во колку саат?

17. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
  18. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.593
    Не мислев на ова,туку на концертот што ќе се одржи во Орце мислам дека се викаше енимал мунди така нешто...

19. 4rever.unique

4rever.unique Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    224
    Може некој да ми каже нешто повеќе околу уписот во билингвалната-англиски во Орце Николов? Планирам таму да се запишам, одлично го владеам јазикот, но страв ми е да не имам 2-3 четворки на крај година па да не не ме примат.

20. 4rever.unique

4rever.unique Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    224
    И ако може некој што ќе се запишува во Орце, поготово во билингвална да ми пише ЛП, многу сакам да запознаам некој тотално сум сама што таму ќе се запишувам :P