Оваа година сум полуматурантка и сакам да се запишам во орце.Сакам да ве прашам за мислење каде е подобро општа или англиска.Колку е тежок приемниот тест и што има одприлика каде е подобро друштвото и наставнци кои можат да ми се паднат ако одам на англиска?Исто така ако може да ми каже некој кога се полага приемниот, и кога треба да има резултати?Ако има некој што ќе се запишуваа оваа година во орце нека ми пише во ЛП Стварно мн ќе ми помогнете ако ми кажете нешто за ова..затоа што појма немам што да правам
Нема да згрешиш во која и паралелка да се запишеш. Сега завршувам прва година, билингвална и имам само добри зборови за Орце, професорите и друштвото. Друштвото никаде нема да ти биде утнато, за секој има другарче Сепак, убедена сум дека билингвалците полесно поминуваат.. приемниот не беше воопшто тежок а може и да немате доколку се до 100 деца пријавени за билингвалците. Со среќа
Да. Директорката најчесто стои на врата и не те пушта да влезеш во училиште без униформа. А и во секој случај, професорите те запишуваат доколку немаш униформа.
Али пак неможеш секој ден да ја носиш истата облека, нели треба да се испере, да не даваат по два пара?
Вака сеа, вие тука пишувате дека нема да зажалиме ако се запишеме во Орце, дај боже да е така и да ме примат, а кажете ми дали е МНОГУ тешко или е како во основно, или пак малце потешко од основно?
^Абе зависи има разлика од основно до основно, ама Орце е потешко од било кое основно па и средно. Инаку за униформите не ги даваат, ти си ги купуваш колку сакаш, а можеш маицата да ја носиш на пример со твој џемпер или дуксер, некат не ни мора да носиш зависи кој професор бара или не, директорката е ептен ретко на врата.
Jas planiram da se zapišam vo Orce,ama me zagrižuva toa dali kje ima izbor za smer vo treta godina,zatoa što planirav da se opredelam na jazičen smer so prv jazik francuski.Patem može kratok opis na društvata i dali nekoj imal problemi da se vklopi,fala mnogu odnapred
Сестрата на една другарка учи таму,јас ја имам повеќе пати прашувано како и е и како што разбрав,само математика,физика и за хемија(не сум сигурна баш за ова) Ама има и лекции кои си ги учиш на мајчин јазик. Ако не сум во право,да ме поправи некој
Може ли некој да ми каже дали бараат други документи освен пријавница за запишување, сидетелства и извод? И дали изводот мора да е скоро изваден? Фала однапред
јас знам дека само треба сведителства од 5-8 пријавница и извод без разлика на датум на издавање, и мислам дека од 8-9 се уписите
Потребно е -извод- не е важно кога е изваден важно е да биде оригинал -сведителства од петто до осмо -пријава-ќе ни ја дадат во понеделник во школото Иначе од 8 саат до 3 може во било кое време да се оди