Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

СУГС Гимназија „Орце Николов“ -ваше мислење?

Дискусија во 'Образование' започната од white.kitten, 27 јануари 2011.

1. Iza.bella777

Iza.bella777 Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    12
    Планирам да се запишам во Орце. Ве молам некој што учи таму нека ми пише за професорите нешто(веќе се изначитав на форумов све и свашта) и најмногу за децата какви се запишуваат, се надевам нема некои дигнати, разлигавени како што си имав "прилика" да учам во основно. И од тоа учење има ли време за дружење, кафенце и тн.

2. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    И јас многу се двоумев за Орце искрено и се решив дека сакам овде да се запишам.Ако може да ми објасни некоја како е за учење,друштво и тн. :D

3. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    За учење во прва ќе ти биде прилично тешко зашто нови професори, ново се, додуше материјалот не е тежок повторување е од основно, во втора е потежок ама веќе си навикнат на темпото и не е некој проблем, во трета е прилично лабаво (иако зависи од смерот), ако можеш да си го организираш времето имаш време за се, и за учење и за дружба (не се сомневај дека ќе си најдеш супер друштво)Јас на пример едно доаѓање дома спијам, или скитам негде ама пак спијам, ама затоа знае да ме раздени од учење до 4 сабајле па во 6 ипол пак да си станам, ама се е навика.

На Golden му/ѝ се допаѓа ова.
  4. exquisite

exquisite Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Ме интересира, колку паралелки се во генерација и по колку се на француски, а колку на германски?

5. white.kitten

white.kitten Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    76
    Има обично 9 паралелки и не може точно да се каже колку се на германски и на француски затоа што во повеќето класа се мешани.

6. exquisite

exquisite Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Мислиш постојат и мешани класови, на пример деца со француски и германски во еден ист клас?

7. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    51.800
    Може да се случи, да, во мојата генерација имаше еден таков клас, ама најчесто се поделени.

8. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Некој што учи во билингвална да ми каже отприлика како е? Размислувам каде е подобро, каде имам подобри можности и поголеми шанси да ме примат, во француската или англиската?​

9. teddi

teddi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2011
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    202
    оваа година имаше поголема заинтересираност за англсиката имаше околу 200 деца а само 90 примаа за фрацуската имаше околу 33/34 и мислам сите ги примија според мене подобро ти е во француската за жал јас учам германски инаку ќе одев таму
    во англсика билигвална се учи повеќе терминологија на англсики и презентациите се најчесто на англиски инаку некои предмети не се ни форсира англискиот

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Valencia

Valencia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    610
    Ајде драги орцаши ако може малку помош! :)
    Уште малце треба да се запишувам, и некои 70% сум сигурна дека ќе се запишам Орце во билингвална паралелка, но 30% се двоумам за билингвалната во Панче Арсовски. Вие што велите? Какви се професорите? Потешко е општа или билингвална? Какво е друштвото? :doh:

11. pepidimovska

pepidimovska Нов член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Да ве прашам вака...ја сакам да се запишам многу во орце али незнам дали ќе ме примат зошто мислам дека немам доволнеен просек за таму...имам поминувано секоја година со примерно поведение и одличен просек ама не со сите петки...и немам врски...дали би ме примиле..и незз како се пресметуваат бодови :/

12. pepidimovska

pepidimovska Нов член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Ајде бе рецнетеее :'(

13. white.kitten

white.kitten Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    76
    Не се сеќавам како се рачунаа поените од оценките ама имаше нешто како да пресметаш колку вкупно поени имаш од петто до осмо, исто така додатни поени ти носат дипломи за освоено прво, второ трето место на натпревар. За во Орце мислам дека требаа 60 поени за упис ама не сум сигурна прашај некој..

14. skinnylovexx

skinnylovexx Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    здраво девојки :) деветто одделение сум и сакам да се запишам во орце англиска и сакам да прашам, ако можете да ми кажете каков е приемниот (што прашања има,лесен,тежок) фала ви <3

15. skinnylovexx

skinnylovexx Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    здраво девојки :) деветто одделение сум и сакам да се запишам во орце англиска и сакам да прашам, ако можете да ми кажете каков е приемниот (што прашања има,лесен,тежок) фала ви <3

16. pepidimovska

pepidimovska Нов член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    ќе иде некој општа орце? иначе ае некој нека каже има ли некој од професорите што во прва испрашуваат за од минаите години од основно?

17. pepidimovska

pepidimovska Нов член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    мене другарка ми кажа дека прашањата биле банални и декамора да си 5.00 а ако го паднеш тестот директива одиш у општа :)

18. Morena.Roxy.Lina

Morena.Roxy.Lina Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    59
    Не испрашуваат од претходните години, нас само хемија во прва Кики не прашуваше првата недела, ама лесно онака ( си отиде во пензија). Првиот месец може само од коа ќе учите нова лекција следниот час да прашаат кој сака да ја прераскаже или на прашања за плусеви ама кај секој професор е различно. Јас бев општа,реално не е лесно.. ама се учи, и понатаму добра основа се стекнува за факс. Најтешко е кај математика, хемија, физика и пак зависи кој професор..Боље е чувството кога ќе кажеш дека си завршил во Орце, него во некое шкљ школо.

19. purple.rose

purple.rose Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Хмм сакав да прашам дали има некаде на интернет истакнато кои ученици се примени. Јас бев во Орце ама не ги видов сите деца што се запишале . Инаку мене ме примија :rock: и кажувајте и вие кои ве примиле и како сте поминале ^_^

20. Quuen

Quuen Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2014
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    2.603
    Мислам дека Орце е најубава гимназија во Скопје како и сегаде има доста дигнати деца но тоа нека не ве интересира пошто сигорно ќе си најдете некоја другарка.И мислам дека кој има можност за во Орце нека не се мисли нема воопшто да згрешите

На purple.rose му/ѝ се допаѓа ова.