1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

СУГС Гимназија „Орце Николов“ -ваше мислење?

Дискусија во 'Образование' започната од white.kitten, 27 јануари 2011.

1. jolo

jolo Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    378
    1. Македонски јазик и литература
    2. Математика
    3. Англиски
    4. Германски/Француски
    5. Историја
    6. Географија
    7. Биологија
    8. Физика
    9. Хемија
    10. Социологија
    11. Ликовно
    12. Музичко
    13. Спорт
    14. Изборен предмет (Говорење и пишување/Информатичка технологија/Етика можно е да има и други зависи училиштето кои ги нуди и бираш 1 од нив)

На AmericanGirl05 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ForeverInShadow

ForeverInShadow Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
    Јас учам во Орце и втора година сум. Според мене Орце ми е најдобрата одлука што некогаш сум ја донела и да треба пак да се запишувам негде без размислување повторно таму би се запишала. Јас лично сум задоволна од професорите, но нормално сегде има некоја "поспецифична" да кажам. Јас сум општа паралелка, ама се дру

Социологија Драган- нов професор е, по дигнат човек во животов немам сретнато, ако ти предава ќе се претстави како Професор Доктор Драган, што и да правиш на час изгледај заинтересирано и нема да те замара, на тестови ненормално се препишува

Музичко Виктор- супер професор, цело време се шегува, интересен е, диктира по неколку реченици за секоја лекција, ама бара да ги знаеш

Германски Благуна- многу деца ја мразат, секакви надимаци ќе слушнеш, не знам мене фина ми е, не предава многу, ама бара само тоа што го предава, не се појавувај без униформа на час

Математика Софче- сонце е женава, понекогаш ја мрзи да предава, ама многу знае и ќе ве научи, дава тешкички тестови

Физика Елизабета- најсонце професорка, што и да кажам малку е за женава, класна ми е, претолерантна е и коректна, убаво предава и на тестовите дава тоа што сте работеле на час

Биологија Мирјана- предобра професорка, многу убаво предава, ќе ве научи многу и тестовите не и се тешки

Географија Лиле- женава обожава да се шегува, според мене солидно предава, ретко правиме тестови, обично секогаш на карта се одговара, и да немаш ориентација верувај ќе научиш

Македонски Митко- многу добро предава, лабаво е на часови, ама кога е време за работење бара дисциплина, тестови ретко правиме, темите за писмена се прилично комплицирани

Историја Ивана- нова е, не се снаоѓа многу добро во професијата, али се труди хахах, диктира во тетратка мало планче, на одговарање и да читаш се прави дека не те гледа

Спорт Богољуб- напорен е, но не те мачи толку како Антонио

Ликовно Сергеј- злато човек, предава со страст, ако слушаш многу ќе научиш

Хемија Сузана- многу често немаме часови, ама и кога имаме не се замара многу многу, не предава, а бара премногу

Англиски Анета- многу ја мразат, мене ми е омилена професорка, дава премногу синоними, ама ако ти оди јазикот нема да имаш проблеми

3. ForeverInShadow

ForeverInShadow Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
    Јас учам во Орце и втора година сум. Според мене Орце ми е најдобрата одлука што некогаш сум ја донела и да треба пак да се запишувам негде без размислување повторно таму би се запишала. Јас лично сум задоволна од професорите, но нормално сегде има некоја "поспецифична" да кажам. Јас сум општа паралелка, ама другарките ми се од билингвална и имаат некој строги професори, па затоа им е потешко. За друштвото не можам многу да ти кажам многу зависи од генерацијата и од тоа какви деца бараш, ама сигурна сум дека ќе најдеш деца што ти одговараат. :D

На Quuen му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Valencia

Valencia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    610
    Фала ти на одговорот, ама малку да не задоцни? :D

5. Bubblequeen

Bubblequeen Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    197
    Да не знаете на кој датум ќе се полага приемен за англиската паралелка? Нешто слушнав дека ќе било на 1ви јули ама не ми е сигурно

6. MiiA_M

MiiA_M Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Завршувам 9то одделение и сигурна сум дека ќе се запишувам во Орце. Само се двоумам меѓу општа и англиска билингвална. Англискиот јазик го обожавам и не би ми било проблем да учам на англиски. Е сега ако може некој да ми каже какви се професорите и учениците во општа а какви во билингвална па да се одлучам каде да се запишувам. И како оди префрлување (ако е воопшто можно) од билингвална во општа и обратно?

На Sunnny му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Мар И Ја

Мар И Ја Нов член

Се зачлени на:
    7 јуни 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Јас сум сега деветто и баш сакам да одам во орце , сега гледам дека за учење и друштво се е супер, али јас нема да бидам Мар И Ја ако не сакам да дознаам уште повеќе8)
    -па да прашам дали често се оди на екскурзии (затоа что јас обожавам да одам , кој не обожава нели?:D)
    -Дали хорот оди на натпревари (сега во основно толчу ми е интересно што сакам со хор и хорски напревари да продолжам)
    -Дали секој може да се придружи на таа секцијата за Радиото на Орце?
    -Дали има весник?
    - И што има друго интересно?:D

8. Мар И Ја

Мар И Ја Нов член

Се зачлени на:
    7 јуни 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    не, мислам веднаш се прави на лице место, барем така слушнав

На Bubblequeen му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Angela.J

Angela.J Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите.
    Сакам да прашам за Гимназијата Орце Николов. Каква е самата гимназија какви се професорите?
    Ако може за одговор што побргу зашто утре е уписот

10. Angela.J

Angela.J Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво сакам да прашам се случувало ли да има приемен испит мо матрматика и историја во македонската општс паралелка.. Однодно коа ќе има голем број на пријавени.. И дали примаат во орце дете со сите 5ки просек 5.0 без диплома.., Те молам брз одговор

11. Heloise

Heloise Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2013
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    25
    Да. Ако има голем број пријавени со исти поени тие ќе полагаат приемен. А ако си 5.00 сосе екстерно тогаш немаш потреба од никакви дипломи.

12. AAAAdew

AAAAdew Нов член

Се зачлени на:
    28 јуни 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Da bi trebalo da te primat so ogled na toa sto si 5.00 prosek (ne se tolku bitni diplomite deka tie dodavaat 3-4 boda- vo realnost toa e mnogu ama sepak ne e dovolno za da napravai pregolema razlika) Momentalno ti imas 75 boda od mozni 80 (barem taka pretpostavuvam)

13. Angela.J

Angela.J Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Okej fala ti vo orce ucis ?

14. Angela.J

Angela.J Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Fala vi mnogu decki. A rezultatite gi stavaat na nivnata web strana
    Само имам една 4ка екстерно од 8мо.. И тоа ако направи проблеми..

15. Olitomboy12

Olitomboy12 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    135
    Вакаа,сакам да идам во Орце,од следен Септември,знам дека е малку рано,али што да правам,возбудена сум си.. Сакам да идам во Англиска билингвална,но и општа не би ми пречело..Дали би била примена со сите години 5.00 просек освен у седмо бев 4.73(ради екстерно)? И девето ќе бидам 5.00 сто посто си учам ја..:lol:

16. Bubblequeen

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    197
    Ако биде и следна година како годинава дефинитивно ќе те примат. Годинава немаше ни тестирање за билингвалните паралелки поради мал број кандидати и тие што имаа по 1/2 4ки ги примија во билингвалните. Ама и плус слушнав дека од следна година немало да влијаат оценките од екстерното на општиот успех, така да не бери гајле ;)

17. Olitomboy12

Olitomboy12 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    135
    Фала ти:angel:

На Bubblequeen му/ѝ се допаѓа ова.
  18. AmericanGirl05

AmericanGirl05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    5
    мислење за миле клетка и бабович?

19. Bubblequeen

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    197
    Да не знае некој кога ќе ги има истакнато класовите? За прва година сега што се запишаа?

20. Ilumknati

Ilumknati Нов член

Се зачлени на:
    1 септември 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Мислење за:
    Далида по Маκедонсκи
    Весна Стефановсκа по Англиκи
    Снежана Дулевсκа по Фρанцусκи
    Софија Бρезевсκа по Математиκа
    Светлана Наумовсκа по Физиκа
    Лила Митρевсκа по Биологија
    Сузана Стојчевсκа по Хемија
    Јасмина Ивκовсκа по Истоρија
    Лилјана Јовановсκа по Геогρфија
    Виκтоρија Доκаза по Инфоρматиκа
    Сузана Тноκова Κузмановсκа по Музичκо
    И Боголуб Љошевсκи по споρт. Што може побρгу одговоρ ?