Здраво девојкии Утре се запишувам најверојатно во Орце Може ли да ми кажете мислење за школото и луѓето таму?
Најдобар избор не само на ниво на Скопје, туку на цела држава. Завршив во друга гимназија, но утре ако треба и јас да се запишувам дефинитивно тоа ќе биде Орце. Среќно и со успех.
Се запишав во Орце со 75 поени и влегов во прв круг.Ги читав останатите страници и мислења за училиштето,друштвото...и мислам дека не погрешив во изборот. Ме интересира дали професорите се ептен строги,барем ако некој знае да ми каже конкретно за овие што ќе предаваат на прва и кои ќе бидат класни.Другарка ми од соседната зграда ќе биде трета годинава па ми ги спомна Билјана математика,Александра англиски,Николовска Елизабета по хемија и Зоран по физика.Ако можр за нив и за уште некој др што мислите дека би бил во прва годинава професор или класен да ми пишете. ❤️
Ахх Орце либее моее ќе ми фалиш Не да не ти е згрешен изборот туку ти е чиста 10ка и за друштво и за се Е сега за професориве гледам Бети хемија ти е иако уште не разбирам зошто ја викаме Софрониевска кога е разведена оддамна ама ете прекар. Во однос на предавање она е една од ретките кои вредат како професори многу бара ама и за предавања жената е цар. Мене душата ми ја извади ама ме научи хемија. Е за математика не си пишал која Билјана. Ама која и да ти е 2те се предобри само Внимавај и на час покажи активност многу го ценат. А другиве не ми предавале ама за Зоки знам ѕвер човек бил сите на кои им предаваше многу го сакаа, само малце маки ке си имаш со анг на тие што им предавала Александра не ми кажале ништо убаво за неа, премногу барала знам. Се на се Орце ти е одличен избор јас да можев да го вратам времето пак таму би отишла.
Ве моламммм мислење за: - Анастазија математика - Ивана англиски - Милица француски - Светлана (Цеце претпоставувам?) физика - Јасминка историја - Лила биологија - Елизабета (Софрониевска?) хемија - Викторија информатика - Сашо физичко - Виктор музичко - Снежана ликовно - Сања македонски *ако знаете само некој професор или неколку, напишете толку колку што знаете*
Lila biologija bara disciplina na cas a za ucenje uci si onaka poso znae da isprashuva koga i dojde ama ako te stane a ne znaes citaj od tetratka, testovite gi imaat site slikano kje gi najdete Sofronievska e mn stroga i bara ama zatoa i mn dobro predava Dokaza inf e mn fina prviot test e samo kao potezok poso e teorija ama lesni prashanja dava i se prepishuva posle lesno e a vtoro polugodie so c++ slushaj ubavo na cas i nauci gi osnovite Sasho sport e mn labav ama znae da namali ocenka ako nikogas ne vezbas Viktor muzicko kje si slushate na cas muzika i muabet ke si pravite, znae da isprashuva ama malce materijal e naucete go dava mn shansi ne go koristete poso ako cesto ne znaete namaluva ocenka Snezhe likovno e golema idiotka Hahahahaha bara mn disciplina na cas ama mozete da ja mlatite kako sakate i ne bara ubavo da crtas samo nosete gi crtezite koga ocenuva i toa so se bara na crtezot (tehnika ova ona) gledajte da go imate Dr ne mi imaat predavano
Јас имам завршено во Орце пред десет години, повеќето од професорите што ги имаш напишано ми предавале. Во Орце важи една парола "Ова е Орце, овде се учи" Не е лесно, сите бараат знаење. Со континуирано учење и активност на часот ќе постигнеш високи резултати. Инаку знаењето што ќе го стекнеш во Орце, нема да го стекнеш на ниту едно друго место. Со среќа!