1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

СУГС Гимназија „Орце Николов“ -ваше мислење?

Дискусија во 'Образование' започната од white.kitten, 27 јануари 2011.

1. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.585
    Допаѓања:
    38.890
    :o Баш ме интересира дали е точно ова...ама штом има муабет значи има нешто.

На jabolceikruvce му/ѝ се допаѓа ова.
  2. jabolceikruvce

jabolceikruvce Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2022
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    19
    Duri vi 21h gi stavija na prozorcite, oa tamu tepacka se napravi. Sega s eobjaveni i na sajtot ama samo sifrite koi si gi smisluvavme

Iskreno pojma nemam, ama na dva sajta taka pisuvase, kolku e tocno navistina ne znam:)

Последна измена од модератор: 22 јуни 2022
    На Angie1432 и џунџуле им се допаѓа ова.
  3. Uniqo3

Uniqo3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    366
    Decki zdravoo, dali ima na forumov nekoj sto ke bide 1 godina vo Orce? Sega sestra mi ke bide prva pa nè interesira dali nekoj bil do skolo ili ima informacija dali se zakaceni spisocite so klasovi na oglasna tabla. Vidovme na web strana samo deka ima koj klas vo koj kabinet treba da odi na prvi, no prva godina ne znaat vo koj klas se tocno. Sekoe info e dobredojdeno.

4. jabolceikruvce

Се зачлени на:
    26 јануари 2022
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    19
    Spisocite se zakaceni na oglasnite tabli na ucilisteto

5. Uniqo3

Uniqo3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    366
    Ti blagodaram :l:

6. jabolceikruvce

Се зачлени на:
    26 јануари 2022
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    19
    Nema na sto : )

7. Uniqo3

Uniqo3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    366
    Pak jas :D:D. Ve gledam deka ima postari na forumov sto ste pogorna godina ili ste zavrsile veke. Taka da uste edna mala pomos od vas, koga ste bile vie prva godina koja e procedurata direktno treba decata da si vlezat vo kabinetot na klasot koj stoi na rasporedot ili ima nekoja svecenost, izlaga direktor pa klasnite gi povikuvaat? Znam malce mozda izgleda ova cudno i glupo prasanje, no nie ne sme od Skopje, vo srednovo kaj sto zavrsiv jas vo mojot grad ne citaa klasnite pamtam na samiot pocetok i direktor drzese govor, sega ovde stom istaknale se odnapred mozebi poradi pandemijava e porazlicno. Plus deka od drug grad i ne poznava nikogo i malce i e strav pa eve vaka ako ima nekoj sto znae od postari ili pretpostavuva kako bi bilo da ni kaze bi mu bile blagodarni. Mnogu isfilozofirav znam, generalno prasanjevo mi e dali direktno da odi da go bara kabinetot koj i go pisuva za nejziniot klas soodvetno (I2) ili nesto pred toa se desava?

8. Alex29

Alex29 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    129
    Јас кога бев Сунчица беше директорка и имаше као говор нешто памтам, али кратко 5-6 минути и после сите со класните во училни одевме. Списоци мислам овде низ скопскиве школи секаде скоро вадат 2-3 дена пред почеток, па така знаевме кој во кој клас е. Иако и јас не знаев искрено дур отидам таму дека имало списоци. Само видов деца ѕиркаат по прозор и отидов и јас сирота да видам што се дешава :rofl::rofl: и така дознав. Сега со Митко, ако е уште он директор не знам како е. Нека види од околу дали има друхи што чекаат или нека праша некој, ако знае сигурно би бил љубезен да ѝ одговори.

На Uniqo3 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Uniqo3

Uniqo3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    366
    Ajde malce pomos i okolu ova i se nadevam utre ke i pomine i tremava i nema da ve tormozam i vas iako diskusiive na forumov se da si pomogneme :D.
    Mislenje i iskustva ako moze nekoj da spodeli so profesorive.
    Angliski jazik- Ivana Lazeska
    Germanski jazik- Tatjana Gacova
    Istorija- Ljubisa Gabovski
    Geografija- Liljana Jovanovska
    Hemija- Elizabeta Nikolovska
    Informatika- Elena Ristevska
    Sport- Antonio Koneski
    Muzicko- Viktor Barbutov
    p.s Na ednevnik mozelo da se vidat, no falele po nekoi predmeti ,ako nekoj go interesira videte si.
    fala vi odnapred:l:

Последна измена: 31 август 2022
  10. Alex29

Alex29 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    129
    Ивана ѝ беше сега трета и четврта класна на сестра ми. Ептен фина била професоркава, а и генерално од сите по англиски во Орце мислам дека е нај chill. Далеку полабава опција од Анета, дефинитивно, нема гајле со неа.
    Љубиша е срцка. Мене ми предаваше само една година, али ептен го сакав, млад е, знае на разбирлив и интересен начин да предава, прави пријатна атмосфера на часовите, знае по некоја смешка да каже. Тестовите ништо различно од книга, може мислам и усно да одговараш. Генерално се нај за човеков, коректен и попустлив е и за оцени.
    Лиле е малце напорна, али у глобала подобра варијанта од Бети, мислам само они две се географија. Пред карта испрашува, бара убаво научен материјал за 4-5 оценки. Тупи многу со ситници, но ако научи убаво и одговара како доброволец и знае секако нема да има проблем со неа.
    За кај Елизабета нека загрее столот од сам почеток. За Елизабета а.к.а Софрониевска ретко кој нешто убаво ќе ти каже освен што стварно сите ја фалат за начин на предавање, но тука завршуваат фалбите за неа. Однос-0 и ставање високи оценки- реткост. Мене не ми предаваше, додуше 3 професорки ми се сменија хемија , почнувајќи од една бетер од оваа што отиде у пензија, продолжувајќи со Сузе, нешо поокеј, завршувајќи со Ирена, што е најокеј ако уште е таму. Но, Софрониевска предаваше на сестра ми, така да искрено си го помераше газот за една 4, па преку сила ќе извлечеше 5 на крај, ова во 2 и 3. Во прва ем класна и беше али не и попраи, а цела година беше со 4. Така да ептен учење кај неа, и нека не пробува да и се докаже за нешто или паметна да се прај, за да не го изеде стапот. Само ќути трај кај неа и континуирано учење.
    За другиве не знам ништо. Со среќа нека ѝ е , без паника што не е од Скопје, нека проба да се вклопи, сигурно ќе најде друштво. ❤️

11. jabolceikruvce

Се зачлени на:
    26 јануари 2022
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    19
    Moze nekoj da mi kaze zbor-dva za ovie profesori:
    Matematika- Biljana Raicevik
    Istorija- Jasmina Ivkovska
    Biologija- Elena Stefanovska
    Fizika- Svetlana Naumovska (slusnav deka ke si odela vo penzija od noemvri ama ne e sigurno)
    Likovno- Snezana Krstevska
    Sport- Saso Sotirovski
    Blagodaram odnapred <3

12. Alex29

Alex29 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    129
    Цеце прва ми падна у очи мислам логично, не знам што е со женава искрено уште мене кога ми предаваше кружеа муабети дека ќе оди во пензија, ама никако да си отиде :rofl:. За оваа не знам што да ти кажам иста си е претпоставувам, предава и она што предава самата не си се разбира, колку и да ја слушаш, залудно, тестовите немаат врска со тоа што предава. Така да јас кај неа оценки вадев пред табла ако одговарав и проекти и правевме, така поправаше инаку ја тестови стандард имав 2 или 3. 4ка еднаш добив, ма да и генерално во клас оценкиве не беа поразлични не само мојава. У лошто има и арно, труди се колку што можеш повеќе, на крај година попушта доста.
    Билјана не ми предавала мене, на сестра ми беа едни други две, но сум слушнала за неа дека била доста океј професорка. Е сега какви тестови дава, како точно оценува не знам.
    Јасмина е лабава, диктира планови и од тоа испрашува, ретко од книга. Става убави оценки плус.
    Биологија била нова на местото на Лила или на Џугуманова, не знам точно која од нив и сестра ми не ја знае зошто од лани предавала.
    Снеже е океј, знае некад да одлепи и без везе да се дере, али генерално за цртежите не замара да ти се wow, и става 4-5 оценки не е проблематична.
    Сашо предаваше на сестра ми, прелабав тип бил, искулиран и ептен океј со учениците. И од други сум слушала дека е најокеј споредено со другите спорт.

13. jabolceikruvce

Се зачлени на:
    26 јануари 2022
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    19
    Ti blagodaram mnogu :)
    Uste nesto, dali brzo se vklopivte so drugite? Mene malku mi e neprijatno bidejki site se znaat megjusebe..

14. Uniqo3

Uniqo3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    366
    Јас како постара иако не учев во школово да ти кажам ич да не ти е непријатно, и денес што сте имале часови само, вчера вика сестра ми дали саат време сте биле. Прв ден е, ќе најдеш муабет со некој од следна недела сигурно. Сестра ми се утепа паничејќи, па и ме тормозеше мене да прашувам тука што како, на крај уште одма се спријателила со две од клас па и кафе шема терале. Ваљда не сте во ист клас според професориве што си ги пишала ти, ама без гајле. Од понеделник сигурно ќе се уходаш, нормално е тоа некој со некого да се знае, точно дека Скопје е голем град, но пак генерациски од ваму или таму се знаат голем дел од децата.

15. Alex29

Alex29 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    129
    Искрено да ти кажам се знаев со дел јас, онака само се знаев, не се дружев од претходно, ниту бевме во ист клас во основно. Но ако веруваш со тие најмалку останав блиска, уште веднаш се запознав со другите и бевме навистина супер клас. Нас не мешаа после 2ра, бидејќи тогаш биравме што смер ќе идеме, така да искрено прва и втора ми беа супер децата во клас, 3 и 4 не измешаа според подрачја, па и искрено не ми се свиѓаше многу составот ама изгуравме 2 години и со нив, ама веќе од 3та е друго се знаеш со дел од генерацијата веќе па и не ти менува тоа нешто многу. И не се плаши не е воопшто тешко да се вклопиш. Како и што ти пишало девојчево погоре, прв ден ви е , ќе биде се поразлично од понеделник, вторник натака, плус по кабинети ако шетате напрај муабет со некого, кај е кабинетот, заедно да одите или заедно да седите на голем одмор, такс спонтано оди тоа. Ваљда од 34 деца не си единствена што не знае никој од класот, сигурно има уште 1-2 па или со нив или некои што веќе ги глеаш дека комуницираат напрај им муабет онака општ, разменете си insta, бар ние така правевме. Со лесно!!

16. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.585
    Допаѓања:
    38.890
    Нема врска што се знаат, многу другарства се разделуваат во средно. Јас да, се вклопив брзо а рачунај не ни бев нешто најзборлива и се знаев со само едно девојче од цел клас. Во Орце идат дружељубиви деца, не се секирај ќе си најдеш друштво, првиве денови прави си општи муабети со сите за часови, за школото, на одмор некој лабав муабет, разменете си социјални мрежи, иницирај да одите на кафе после часови, првата недела може ќе ти е чудно ама верувај спонтано ќе се здружите и ќе биде океј. :)

17. jabolceikruvce

Се зачлени на:
    26 јануари 2022
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    19
    Vi blagodaram mnogu na site za sè osobeno za sovetite, se nadevam se ke ispadne kako sto treba:l:

На Alex29 и Angie1432 им се допаѓа ова.
  18. jabolceikruvce

Се зачлени на:
    26 јануари 2022
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    19
    decki zdravo, pak jas. Znam deka celo vreme prasuvam, ama deka nemam koj, pa vie ste mi kako postari sestri/drugarki :)
    Prvo, dali nekoj znae kako voopsto da se spravime so Cece fizika? Zenata e prefina ama ni samata ne sfaka sto zboruva, cel klas sme vo bunilo. I kazavme deka ne ni e jasno zenata si prodolzi vika koj saka da resi a nie bleeme kako jagninja. A vtoro, kakvi testovi otprilika dava Sofronievska hemija? Sledna nedela pravime, i ne znam kako da se spremam, baram vezbi od internet zosto vo ucebnikov nema ama bukvalno nisto. Vaka e okej kako profesor, predavanjata ne se bas jasni ama se snaogjame nekako, ama site ja znaeme kako stroga, dali mislat na testovi/isprasuvanja t.e. ocenki ili?
    Fala vi odnapred i pozz :)

19. Alex29

Alex29 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    129
    Цеце физика ниту јас ја разбирав што предава, а мислам ниту самата себе си се разбираше што збори. Колективно цел клас оценкиве кај неа ни маршираа 1-2-1-2-3, мнооогу ретко 4 или 5, а доста јак клас бевме. Стандард јас имав 2 или 3, поправав пред табла ако одговарав или проекти исто даваше за да се поправи оценка, иако маана на женава е што не знае да објаснува и дава тешки тестови, предност пак и е што попушта многу, можда на почеток ќе ви налупа 2-3 ама на крај и до 5ка може да стигнете. Така да како да се справиш/справите искрено не знам, веќе кога сме кај тестови побарајте од лани-полани ако знаете некој да има сликано па можда ќе се погоди нешто исто, вака реално јас од книга седнував и учев не велам не ама после кренав раце зошто ќе дојде првиот тест и ќе видите дека сосем 13ти работи ќе извади што ниту ги кажала ниту негде во учебник сте ги сретнале. Софрониевска и предаваше на сестра ми, совет од неа е убаво се да научиш од тоа што предавала, она дури и ја снимаше кога беше online наставата, ама и на физичко присуство го правеле деца тоа, и после пишуваа по листови и си разјаснуваа едни на други што не им е јасно, зошто предавала предобро. Тестовите вика биле тешки, но се држела во главно до тоа што го предава, барала ако имате задачи точни пресметки до децимала, знаела да шкрта цели задачи ако во сметање ти е утнат резултатот на крај, внимавај и на тоа. Ако успее да најде некој тест од некаде ќе ти пратам ЛП да видиш како изгледа. Ова искуство од неа ти го споделувам, мене не ми има предавано.

20. jabolceikruvce

Се зачлени на:
    26 јануари 2022
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    19
    Фала ти мнооооооооооогу! Јас одев и на регионални натпревари физика во основно, за 2-3 бода не поминав на државен и пак ништо не ја разбирам. Во основно супер ми беше наставничката, така да да беа поврзани темите ќе се снајдев некако ама скроз е различна програмата. Класов иако само едвај еден месец го познавам, сепак се гледа дека сите учат и дават максимум сè од себе ама џабе:rofl:. На час ни кажа демек ќе било како наставно ливче, со најмногу 5 прашања, теорија, нацрт и задача (за секој по нешто, демек која му била јака страна) ама ќе видиме. И за физика и за хемија ќе вежбам од збирка или од интернет некои задачи па ќе видиме. Ти благодарам за сè❤️

На Alex29 му/ѝ се допаѓа ова.