1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

СУГС Гимназија „Орце Николов“ -ваше мислење?

Дискусија во 'Образование' започната од white.kitten, 27 јануари 2011.

1. blackrose07

blackrose07 Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2022
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    30
    Lele stv ne znam. Ima uste Edna Dalida Cvetanova, predava na drugarka u bilingvalna so e, ama ona e od poodamna ko sto znam. Mislam tie dve se vo prva. Bas ke prasam pa ke ti kazam. :)

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Alex29

Alex29 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    129
    На сестра ми предаваше, мислам на местото на Митко дека е ама не сум сигурна, ако е уште тој директор. Исто скоро прочитав во пост кај проф.Тамара еден коментар, мислам и таа дека не е веќе во Орце. Веројатно на местото на некој од нив , who knows :smirk:

Прикачени фајлови:

3. Alex29

Alex29 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    129
    @blackrose07 Доказа е општо лабава и фина професорка. Малце C++ е потешко, ама истите програми ќе ви ги дава што ќе ги правите на час. За препишувањето се препишува секако, зошто не се замара многу професорката. Така да и за следниве тестови верувај ќе е така. Кај Даглас тестови мислам не правевме, не ми предаваше сите години, не памтам зошто беше поодамна, ама како и што си пишала доволно од тоа што ви диктира да учиш или презентации ако ви даде, немаш потреба од книга да се замараш.

4. ivcheslivche

ivcheslivche Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2022
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    25
    Mozam da se vklucam i jas, skoro site profesori mi se isti. Ke kazam samo za germanski- Tanja. Zenata e tolku cudna, ne te ni slusa koga te isprasuva, celo vreme na telefon. Stvarno ne znam sto i e. Ako ne sedi na stol da dreme na telefon, togas mozes da ja najdes na krajot od ucilnicata kako visi na polnac. A kmam prasanje. Nas treba Elena da ni predava bio, i ni dojde nekoja zamena se vikala Viktorija?? Ne znam zosto ne ni predava koga vo ednevnik bukvalno nejzinoto ime stoi.

5. lavander2007

lavander2007 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    да за жал

На ivcheslivche му/ѝ се допаѓа ова.
  6. blackrose07

blackrose07 Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2022
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    30
    Da bukvalno celo vreme si visi na telefon :rofl::rofl:. Ocenkive kaj nas od rakav gi stava zimi se. Inace Biologija ne se ni pretstavi koa dojde na prviot cas, zosto vleze so uste edna i si praea muabet pola cas i posle pocna nesto da zbori odma da predava, taka da sea me zbuni malce, ovaa so ni e momentalno se vika Viktorija, ne Elena taka? :rofl::rofl:. Zoso nie cel klas po toa sto ni gi procita klasnata profesorite prviot den koj ke ni predavaat si ja znaeme kako Elena. Edino muabeti slusnavme deka taa sto vistinski treba da ni predava e na boleduvanje/ porodilna ne ti znam sto. I ti sakas da mi kazes deka ustv ovaa sega so ni e ustv e Viktorija, a Elena e pravata prof. koja ustvari treba da ni predava? Ne znam za vas klas nie i dosta casovi Biologija gubevme..

Kaj nas niso ne kaza za popravanje, mislam i vo dnevnik deka gi stai ocenkite tie demek ke bile za trimesecie ja kolku so razbrav. Nitu pa nekoj se osmeli da ja prasa, nesto nervozna bese posledniot cas.

Последна измена од модератор: 11 ноември 2022
  7. ivcheslivche

Се зачлени на:
    8 октомври 2022
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    25
    Hahahahah germanski definitivno od rakav gi stava ocenkite, nema sto. A biologija nas klasnata isto ni kaza deka ke bila na boleduvanje 2 meseci i demek trebale zamena da najdat. Eden ipol mesec gubevme i posle dojde zamenata ni kaza Viktorija deka se vikala so portokalovo-kafena kosa, prilicno visoka ne znam bas kako da ja opisam hahah. Bi trebalo istata da e pojma nemam iskreno, se e ispomesano

На blackrose07 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ivcheslivche

Се зачлени на:
    8 октомври 2022
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    25
    Decki site ke treba da ve castime, i tie sto ste zavrsile i tie sti nekogas trebale da ja trpat fizika Cece. Si odi zenata vo penzijaaaa:party:

На Alex29 и blackrose07 им се допаѓа ова.
  9. blackrose07

blackrose07 Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2022
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    30
    Со среќа нека ви е хахаха. Мене не ми предава фала богу. :D

10. Alex29

Alex29 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    129
    Dojde i toj den :rofl::rofl::rofl:.

На ivcheslivche и Angie1432 им се допаѓа ова.
  11. Mickey21

Mickey21 Активен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    3
    Конечно дојде и тој ден:party:, ама Орце нема да е истото Орце без Цеце :o.

12. Daisyyyy

Daisyyyy Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2022
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    37
    Јас сум втора година во Орце, пиши ми ЛП ако нешто повеќе те интересира, еве и тука ќе пишам за некои од тие што прашуваш што ми предаваат и мене.
    Хемија ми е исто Софрониевска, тестовите секогаш и се пообемни и тешкички, првиот што сте го правеле можеби е и најлесен да не ве плашам, но понатаму многу е потешко. Особено сега во втора физичка хемија што се учи, ептен има несфатливи работи. Но, слушај ја внимателно на час и гледај колку што можеш повеќе да запишеш од тоа што објаснува. Книгата е катастрофа според мене во секој случај, така да многу не помага. За пред тест корисно за вежбање е од таа збирката што е складнс спрема учебникот, Бојан Шоптрајанов се вика авторот мислам, побарајте ја во библиотеката во Орце или некој ако ја има во генерација, копирајте ја. Исто имате и збирки за вежбање во literatura.mk. Вака смешно звучи може зошто сме средно, не факс, но користат многу со оглед на тоа дека женава бара доста знаење. Мене ми е многу океј, ја разбирам на час, и вадам 5ки на тест. Пријавувајте се и на час кај неа ако знаете да решите задача или нешто да одговорите, зошто многу сака да сте активни и да види дека ја следите и ја разбирате. За задачите убаво извежбајте ги особено сега кога ќе праите тест за тие со хемиска равенка, хемиска формула, вежбајте пишување соединенија зошто не ги дава таа напишано, туку описно ќе ти го даде во задачата и ти треба да ја составиш формулата, правилно да ти е напишана и израмнета равенката обавезно, зошто еден стехиометриски коефициент ако погрешиш веднаш од старт во соодносот ќе имаш погрешни бројки и погрешен резултат што автоматски ти носи 0 поени. Ништо не ти глеа надоле ако првиот дел не ти е точен. Конфигурацијата исто научете ја добро за после и да ви биде полесно за хемиските врски во второ полугодие. Последниот тест исто има многу задачи со раствори и се многу тешки, спремајте се добро и за тој за да не кикснете на крај да ви намали оценка. Гледајте да вадите убави оценки на тест, за усно е зафркнено. Другарка одговараше лани 2ка од тест да попраи, ја заглави уште на првото прашање и 1 и стаи во дневник, така да лоша е малце за усно.
    Географија Сузана уште од сеа да ти кажам е многу подобра опција од Лиле и помалце замара. Лани ми предаваше, сеа ми е Лиле и се убивам од учење, ептен бара некои ситници и глупости што не се памтат. Плус пред карта те испрашува. Така да немај мака се дур ти е Сузана.
    Информатика Доказа се праи дека ништо не глеа, ама на крај на исто препишано еден ќе има 3, друг 5. Во секој случај не праи проблеми за оценки. Фина е у глобала. C++ истите ги дава тие од книга програми, ако не ги разбираш некој што ги знае да ти ги објасни да ги напишеш бар редоследно, па на памет да ги научиш после истите се паѓаат.
    Ликовно Сергеј е срце од човек. Го сакам и него назад да ми се врати, зошто поштено оваа сега што ми предава Снеже, не се трпи. Иритантна женааа.
    Музичко истиот ни е, пресрце човек. Тоа ептен треба ништо да не кажеш па да ти стаи пониско од 5 :rofl:.
    Другиве не ги знам.

Македонски скоро сите нови се хахаха. Лани ми беше една на почеток, Драгица се викаше мислам. Па дојде една друга. Сеа годинава сосем трета ми е, Ратка, не е ептен млада некоја, ама прв пат предава во Орце.

Кој ви дојде на замена? И нас ни беше Цеце, ама немавме неделава час.

Последна измена од модератор: 11 ноември 2022
    На ivcheslivche, Angie1432 и blackrose07 им се допаѓа ова.
  13. blackrose07

blackrose07 Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2022
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    30
    Me utesi malce za Hemija hahahaha. Fala ti premnogu ❤️❤️. Denes sum otsutna od skolo ke ja pobaram utre ili od ponedelnik obavezno, stom vikas deka pomaga. Se nadevam everything will be alright. Cudna zena definitivno, kako vremeto i taa.

14. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.585
    Допаѓања:
    38.889
    Љупка, Роза, Тамара...не предаваат ли веќе?

15. whitemercedes

whitemercedes Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    20
    љупка ми предава мене :)

На DInka11 и Angie1432 им се допаѓа ова.
  16. Daisyyyy

Daisyyyy Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2022
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    37
    Љупка предава на билингвалните во наша генерација. За другиве две прв пат слушам.

17. Alex29

Alex29 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    129
    Gleam na tt bas vi bilo zabavno vcera :rofl::rofl:

На Angie1432, Daisyyyy и ivcheslivche им се допаѓа ова.
  18. ivcheslivche

Се зачлени на:
    8 октомври 2022
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    25
    Кој ви дојде на замена? И нас ни беше Цеце, ама немавме неделава час.[/QUOTE]
    Cela nedela gubevme chas, najverojatno uste ne nasle zamena. Nekoi pretpostavuvaat deka prof Jagoda ke ni bide, ama ke vidime:)

Hahahahahah daaaa, iskreno bas bese ubavo malku da se opustime pred nova tura testovi i isprasuvanja. Tolku bea inovativni, ne znam ni kako im teknale site ovie idei:rofl:

Последна измена од модератор: 16 ноември 2022
    На Angie1432 и Daisyyyy им се допаѓа ова.
  19. Daisyyyy

Daisyyyy Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2022
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    37
    Втора смена беа поиновативни мора да признаам. Орцашки живот тоа ти е мора да се дешава нешто :D

Cela nedela gubevme chas, najverojatno uste ne nasle zamena. Nekoi pretpostavuvaat deka prof Jagoda ke ni bide, ama ke vidime:)[/QUOTE]
    Нас класната ни кажа као, дека отишла на пред-пензиски одмор :rofl::rofl:. Тоа да ти значело дека секој по закон пред пензија без разлика професор или нешто друго, имал право да користи таков одмор од нз колку работни денови. После тој одмор официјално одел во пензија. И сеа нас ни рече демек и да ви дојде некој на замена можно било само до Нова година, после регуларно ќе можело некој нов да се вработи. Ја бар така сфатив. И ние губевме, а поштена да бидам и ми одговара зошто и онака неќам многу физика ]:)

Последна измена од модератор: 16 ноември 2022
    На ivcheslivche и blackrose07 им се допаѓа ова.
  20. blackrose07

blackrose07 Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2022
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    30
    So kajakot mislam, konkurencija neame hahaahha. Moite me napravija nenormalna koa zemav prazna saksija od doma :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:Bas bese jakicko, srekja so sakanite ni profesori ne napravija nekoja drama od seto toa zosto vcera ko panagjur bese u skolo hahaha.

На ivcheslivche и Daisyyyy им се допаѓа ова.