1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

СУГС Гимназија „Орце Николов“ -ваше мислење?

Дискусија во 'Образование' започната од white.kitten, 27 јануари 2011.

1. ivcheslivche

ivcheslivche Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2022
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    25
    Здраво дечкиии, да прашам, доколку единствена 4ка на крај год е хемија кај Софрониевска, дали би поправила? Зошто знаете каква е жената, знам дека ќе ми кажете да не се секирам ама пак да си прашам:)

2. Daisyyyy

Daisyyyy Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2022
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    37
    Лани не поправи во нашиот клас ниту една оценка. Истите што беа кажани пред крај си останаа. Е сега не знам дали имаше дечки што имаа само хемија 4ка, мислам не во мојот клас. Повеќето што беа со 3ка или 4ка кај неа имаа уште по некоја пониска. За годинава мислам истата песна ќе биде... Пробај сама да поправиш до крај на година имаш време сеуште. Не се надевај многу на совет, други професори обично поправаат, од неа да не те чуди и да ти остане. И сама во неколку наврати има кажано дека други оценки не ја интересирале и си го гледала само нејзиниот предмет.

3. ivcheslivche

Се зачлени на:
    8 октомври 2022
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    25
    Нашиот клас за чудо го сака, ама ние неа не баш хахах. Работата е што да не го направеше овој претпоследниов тест онлајн ќе имав 5 на него, а овој за задачите ама буквално ништо не објаснува. Што ќе биде, ќе биде. Сепак фала ти многу :)

4. Daisyyyy

Daisyyyy Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2022
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    37
    Онлајн :o :o
    Инаку да тој за задачите за раствори мислам пишав овде дека е доста тежок лани во мај го правевме и ние.

5. ivcheslivche

Се зачлени на:
    8 октомври 2022
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    25
    Онлајн зошто ја мрзело да прегледува, ова беа баш нејзини зборови. Ни даде 20 задачи за 20мин, ама сајтот постојано нè исклучуваше и повеќето не успеавме да го решиме целодно. Ама, нели, ние сме криви хаха

6. blackrose07

blackrose07 Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2022
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    30
    Sega na krajot jas edno sfativ deka licno najgolema greska mi e sto ne otidov da probam da polagam test za angliska bilingvalna. Bukvalno osven makedonski i matematika ajde da kazam se drugo im e med i mleko i nemaat rabota so vakvi ko ovaa. Bi go sovetuvala sekoj poedinec sto ke me prasa za Orce da si odi vo bilingvalna bilo koja i da nema rabota so ovaa... Od 5ka na polugodie radi poslednite 2 testa spored nejzinata matematika sum megju 3-4 no radi 5kata od 1vo ke sum imala 4. Abe ajde... A se ubivam ucejki za sekoj test i zapostavuvam dr testovi i isprasuvanja radi toa sto ona misli deka se se vrti okolu nejziniot predmet. Mislis sredno hemisko ucime.

7. ivcheslivche

Се зачлени на:
    8 октомври 2022
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    25
    Се согласувам искрено. Да, можеби вака личи како иста тежина да имаат и класичните и билингвалните, ама дефинитивно им се погоди полесно.

8. Spicy71

Spicy71 Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    25
    Многу е строга оваа професорка што ја зборувате? И ако отидеш општа само таа ли предава? Нема ли други професорки... малку ме исплашивте. :worried:

На TinkaGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ivcheslivche

Се зачлени на:
    8 октомври 2022
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    25
    Е сега ние сме прва, немаме толку искуство, ама мислам дека само Спфрониевска предава на општа, Толева на билингвалните. Мислам дека има и уште една Ивана (не знам дали така се вика) ама во наша генерација не предава. За строга, мене лично строги проф не ми пречат до толку, но оваа е дефинитивно едноставно не фер за оцени.

На Spicy71, blackrose07 и TinkaGirl им се допаѓа ова.
  10. Daisyyyy

Daisyyyy Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2022
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    37
    Па на класичните е најчесто таа, на билингвалните англиски е друга точно како се вика не знам, на француските е сосем трета- Сузана. И Ирена предава на еден клас кај нас во генерација. Значи четири професорки се, Софрониевска моментално предава на нас (втора година) и мислам и на прва по тоа што гледам дека пишуваат тука. Ако продолжи со истите генерации догодина не би требало да предава на прва, ама тоа никој од нас не може да ти каже..

На TinkaGirl, Spicy71 и blackrose07 им се допаѓа ова.
  11. spasovv_123

spasovv_123 Нов член

Се зачлени на:
    18 јуни 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Дечки да ве прашам, дали има некаде слика или документ кој би можел да го преземам кој што содржи предходен приемен испит на орце николов со кој би можел да учам за овој што сега ќе ни го даваат?

12. blackrose07

blackrose07 Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2022
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    30
    Mislam deka ne e objaven testot od lani nikade. A i pocekaj oficijalno dali ke ima se zavisi od toa kolku ucenici ke se zapisat.

На spasovv_123 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. spasovv_123

spasovv_123 Нов член

Се зачлени на:
    18 јуни 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Okej, fala. A da prasam vase iskustvo so predhodnite priemni testovi? Sto ima od prilika za matematika i makedonski?

14. Spicy71

Spicy71 Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    25
    Ako dobro se sekavam ni dadoa 90min vkupno za dvata testa pri sto imavme moznost od koj test sakame da pocneme, nemase vrska po red. Vkupno zaedno 2 testa nosea 170 poeni, mkd 70, matematika 100. Makedonski najiskreno ne bese tolku tezok, navistina bese opfateno toa sto sme ucele. Povtori si gi zavisno i nezavisnoslozenite recenici, imase takva vezba, da prepoznaes tocno koja e. Isto taka gramatika, vreminjata segasno, minato, glagolskite formi i se toa, obavezno toa na pocetok na 9to sto go ucevte, za koga jazikot stanal oficijalen, koj bil kodifikator, isto za Grigor Prlicev, KPM (site avtori/poeti sto ste gi pominale), delata i lektirite i dovopno ti e. Matematika od druga strana bese uzas. Znaci nemase nisto vrska sto sme ucele ama bukvalno nisto.
    Ова ти е copy-paste на порака мене што ми имаат кажано од минатата година. Јас исто аплицирав за во Орце годинава и кога се распрашував пред некое време ова ми го кажаа. Па ќе видиме до крајот на неделата што и како ќе биде. Среќно :)

На ivcheslivche, spasovv_123 и TinkaGirl им се допаѓа ова.
  15. spasovv_123

spasovv_123 Нов член

Се зачлени на:
    18 јуни 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    фала. Легенда си. Со среќа

16. notloyal

notloyal Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2023
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    25
    Дали лани/полани за француска билингвална се полагаше тест? Најдов на страната на Орце некои резултати од приемни ама пишуваше за англиска дека биле. Ако знае некој случајно. :wasntme:

На TinkaGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. spasovv_123

spasovv_123 Нов член

Се зачлени на:
    18 јуни 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Дечки нема да има приемни испити. Само за билингвалните паралелки ќе има тест по странскиот јазик.

18. Teaa71

Teaa71 Нов член

Се зачлени на:
    22 јуни 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    A kade se objaveni rezultati koj pominal

19. Teaa71

Teaa71 Нов член

Се зачлени на:
    22 јуни 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Rezultati trebase da bidat objaveni na stranata na ministerstvo za obrazovanie i nauka ama tamu gi nema. Sega neznam dali sum primena ili ne

20. spasovv_123

spasovv_123 Нов член

Се зачлени на:
    18 јуни 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Znam, nema tamu uste objaveni informacii no tatko mi mi prenese deka na nego mu kazale deka vsusnost nemalo da ima priemen zatoa sto nemalo dovolno deca zapisani

На Teaa71 му/ѝ се допаѓа ова.