СУГС Гимназија „Орце Николов“ -ваше мислење?

Дискусија во 'Образование' започната од white.kitten, 27 јануари 2011.

1. Тајчи

Тајчи Нов член

Се зачлени на:
    4 октомври 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Исто прочитав дека и по информатика истите тестови се од претходни години па ако може некој да ми ги прати? Ми предава Доказа

2. Тајчи

Тајчи Нов член

Се зачлени на:
    4 октомври 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Kaj da gi najdeme testovite od Dokaza?

3. blackrose07

blackrose07 Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2022
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    30
    Da se rasprasas nekoj od klas/ generacija dali gi ima od postari so mu pratile ne gi cuvam jas ke ti gi pratev lp ama izbrisani mi se od komp.

На Тајчи му/ѝ се допаѓа ова.
  4. notloyal

notloyal Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2023
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    25
    Иако мислењево е пишано уште пред 10 години не можев а да не ти reply-нам. :rofl: Не верувам дека и после 10 години ќе те прекрсти некој хахахаха. Иако многу мислења за неа прочитав тука, ова дефинитивно ја опишува до збор. Барем малку да се сменела на подобро... Кој си ја има среќата она да му предава како мене на пример нека му е со лесно :D

На ivcheslivche и Tany12 им се допаѓа ова.
  5. dnevniknabojana

dnevniknabojana Нов член

Се зачлени на:
    7 април 2024
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    5
    Здраво дечки, нова сум малку на форумов и зезнато ми е, но сега завршувам 9 одделение. Имам желба да се запишам во Орце билингвална англиска паралелка. Дали е добра одлука тоа? Дали има нешто што треба да знам пред да се запишам таму?

На Dinamina му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Alex29

Alex29 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    129
    За во англиските обично секогаш има повеќе пријавени од предвидениот број, не знам точно колку примаат, не ме држи за збор ми се врти низ глава дека се 90... ама нз. Поради тоа најчесто полагаат примен тест по англиски јазик и нема положен/паднат, туку ако си во тие 90 според освоените поени ќе влезеш. Мислам дека не е тежок тестот од муабети што имам слушано, инаку не сум била во англиска. Во врска со одлуката мислам дека нема да згрешиш иако повеќе од ова што ти пишав не знам за англиските бидејќи учев во класична паралелка. Знам само дека физика, хемија предавањата се на англиски, и англиски се учи од книга еден левел плус во споредба со оние од обичните паралелки. Подетално инфо некој шо завршил англиска ако има да ти каже:)

На dnevniknabojana и Spicy71 им се допаѓа ова.
  7. dnevniknabojana

dnevniknabojana Нов член

Се зачлени на:
    7 април 2024
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    5
    Фала ти премногу!!

На Alex29 и Dinamina им се допаѓа ова.
  8. spasovv_123

spasovv_123 Нов член

Се зачлени на:
    18 јуни 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Jas prethodnata godina se zapisav vo angliski paralelkata i iskreno ne e bas razlicna od obicnata paralelka, tuka samo izucuvam hemija i fizika glavno na angliski, a i angliski nivoto ti e pokaceno za nivo za vtora godina namesto prva, ama pak lesno ke ti bide.
    Za priemen ispit da znaes deka e dosta lesen, jas toj sto go imav imase so zaokruzuvanje, imase vreminjata i taka natamu. Povtori pred ispitot za sekoj slucaj i nema da ti pretstavuva problem. Mislam deka i da ne go polozis ke te stavat vo obicna parelelka ali nez kako toa se raboti.
    Inace za Orce glavno kako skolo jas mislam deka e super, ne e nisto kako osnovno, nikoj so nikoj si nema problem i site se druzeme. Ako se zapises, pregledaj go tvojot raspored na profesori (odnosno koi profesori ke ti bidat na tebe) i rasprasaj se za niv za polesno da ti bide. Mislam deka veke ima na forumot napisano za nekoi od profesorite tuka ali ako sakas pak prasaj. Sepak najdobar sovet mi e da si ucis redovno i vo tek, osobeno matematika poso ke ucis nekoi novi raboti i nema bas kako u osnovno da ti bide. Good luck na priemniot

9. Gossip.girlll

Gossip.girlll Нов член

Се зачлени на:
    22 април 2024
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Здраво. Јас сум IX одделение, а сеуште немам одлучено каде да се запишам. Би сакала да одам во гимназија бидејќи немам нешто што ме влече. Многу мои блиски ми препорачуваат да одам во "Орце Николов". Како што сум слушнала, многу е тешка гимназијата. Јас континуирано учам, но знам многу пати да забушавам и ми треба многу време да запамтам некој материјал. А во Орце, ПРЕМНОГУ треба да се учи, па се прашувам дали се ќе постигнам...Секој ден ме прашуваат: "Каде ќе се запишеш, каде ќе се запишеш?!". Ми ја пукнаа главата. Инаку, мене повеќе ми идат општестевните предмети, па се мислам да се запишам ОХА. Кое е вашето искуство, какви се професорите/професорките, колку даваат за учењети...Ве молам кажете ми!

На Millky му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Spicy71

Spicy71 Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    25
    Jas sum sega prva godina i generalno vaka sum zadovolna od odnosot na profesorite kon ucenicite, tolerantni se, ne e pretesko i ne e najteska gimnazija toa da ne te lazat. Georgi vo momentov mislam deka vodi po tezina. Normalno i tuka si baraat znaenje profesorite, ne e kako vo osnovno, no ne e nevozmozno da postignes da si odlicen. Ima profesori koi se postrogi i baraat poveke, mene licno iskreno ako me prasuvas 1/2 od tie mi predavaat. Kaj drugite se e vo granici na normala i ne treba da se ubivas od ucenje za da dobies 5ka. Mnogu od starite profesori za koi imam citano na ovoj forum veke se vo penzija, i momentalno tie sto predavaat se od pomladite, a okolu 20% bi rekla se novi od pred godina-dve vraboteni i se okej i polabavi mnogu od ostanatite. Za smerot iskreno ne mozam da ti kazam zosto vo 1,2 godina site ucat isto. Mozes i da smenis posle 2ra kolku sto znam.

На Gossip.girlll му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ivcheslivche

ivcheslivche Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2022
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    25
    Decki malku kontroverzno prasanje, ama vrski kaj anastazija uspevaat li? Znaci cela god se macam so nea, saka 3 da mi zakluci za kraj pa so popravanje na 3 temi 4ka. Znaci stvarno veke toa mi e posledna nadez na fakultet nema da me primat

12. notloyal

notloyal Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2023
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    25
    Не знам која година си. Јас сум прва и мене ми предава Стази, меѓу 4 и 5 сум и јас кај неа. Последно што кажа е дека ако само нејзината оценка е пониска ,на совет ќе ја корегира,така да ако само таа ти е понска немај гајле. За врски преку други луѓе не знам. Иако мислам дека повеќе глуми строгост женава, а не е навистина лоша.

Последна измена: 17 мај 2024
    На MиЛаѓ му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ivcheslivche

ivcheslivche Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2022
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    25
    Ona vaka ne e tolku losa, za predavanjeto nema da zboram, toa e druga prikazna ahahah. Ama problemot e sto tolku se trudev celava god i pak 3ka imam, eve so popravanjevo 4ka. Ne znam dali ke moze na sovet da popravi vo 5 ama aj se nadevame. Ako uspevaat vrski celo Skopje ke go prebaram zms

14. Drageeu

Drageeu Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    21
    Хелоу дечки!
    Сакам да ве прашам, каде може да се види во кој клас ќе бидам и кои професори ќе ми предаваат?
    Порано секогаш 15 дена пред почетокот на школската година можеше да се види во е-дневникот, сега не.
    Иначе што бидна со изработка на новиот електронски дневник?
    Некој што е дел од сферата на образованието ако може да сподели некакви информации до каде се.

Последна измена: 23 август 2024
  15. blackrose07

blackrose07 Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2022
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    30
    Lani i polani spisocite so klasovi i klasni rakovoditeli bea staveni na vleznite vrati na shkolo, 2-3 dena pred da pocneme. Taka sto sledna nedela pretpostavuvam bi imalo za 1 i 3 godina.

На Lina88 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Daisyyyy

Daisyyyy Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2022
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    37
    Имаат соопштение на страната на Facebook, на врата има објавено списоци со класови и информации за почеток на часови во понеделник. Мораш до школо да одиш за да видиш или ако некој познат веќе бил и ги сликал да ти ги прати :)

17. dnevniknabojana

dnevniknabojana Нов член

Се зачлени на:
    7 април 2024
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    5
    Здраво дечкиии, имам другарка во Орце запишана, и македонски и е Проф. Далида Цветанова… искрено од прв ден ги исплашила со програмата и малку се сите исплашени од неа… моѓе некое инфо околу неа?????

На Snowy1 и LiliM им се допаѓа ова.
  18. Spicy71

Spicy71 Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    25
    Дечки, некој ако може да ми каже или сподели искуство со професорката Анета по социологија, како оценува (усно или со тестови), ако е со тестови, тестовите какви се? :)

19. dnevniknabojana

dnevniknabojana Нов член

Се зачлени на:
    7 април 2024
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    5
    Хелоу на сите!! Ми треба мислење за
    Билјана Раичевиќ - математика
    Далида - македонски
    Лиле - географија
    Антонио - спорт
    Марија - физика
    Весна - Англиски
    Сузана - музичко
    Толева - хемија
    Снежана - ликовно
    ВЕ МОЛАМ!!!!!

20. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.059
    Допаѓања:
    1.435
    Јас одамна матурирав од Орце ама професориве грото гледам останале исти :^)

Под претпоставка дека не се сменети:
    Сузана музичко е супер професорка, мене не ми предаваше ама на другите класови да, и сите беа задоволни.
    Толева хемија ми беше меѓу неомилените професорки, сметав дека начинот на кој ги предава лекциите е конфузен, меѓутоа и субјективно не ја сакав хемијата како предмет никогаш, тешко ми одеше учењето. Максимум извадив 4-ка кај неа со 300 поправни тестови.
    Снежана ликовно е ОК лик, малку замара со непотребна теорија ама во глобала Ок.
    Антонио по физичко, кој беше? Како се презива? Дали е еден професор што го викаа Кичо?

На dnevniknabojana му/ѝ се допаѓа ова.