Najiskreno ne znam dali go vikale Kicho ama se preziva Koneski. Dali imash slusnato neshto za Dalida kako profesorka?
Ја видов темава рандом. Завршив во Орце пред 4 години. Ми фали. Да можам пак да се запишувам средно пак би го одбрала. Во срце си го носам.
hemija sofronievska makedonski ljupka matematika slavica i anastazija istorija ljubisha geografija lile za drugi ne mi teknuva pa ne e tolku strogo kolku sho zborat site drugi ama sepak si baraat profesorite ucenje na vreme
Дечкиии ако некој има тестови хемија за првата тема (органска хемија) од 3та год од проф Ирена Мишевска ве молам нека прати, би била благодарна
Дечкии го има ли некој првиот тест од професорката Мирјана по биологија за прва година? Или пак ако некој знае што и како бара ве молам кажете ми, тенксс
Кој е сега директор? Прочитав на некој портал дека не е веќе Митко... штета, а навистина направи многу за училиштето, не само на инфраструктурен план. Плус имаше и одлична комуникација и соработка со учениците.
Да. Ќе се согласам со делот дека училиштето е едно од најдобрите и најопремени ДРЖАВНИ училишта во Македонија и горда сум што годинава ќе излезам како матурантка токму од оваа гимназија, а воедно и благодарна за стекнатото знаење од поедини професори. Колку тоа што е направено за училиштето било легално и колку од тоа имал бенефиции директорот јас не сум компетентна да кажам, си има надлежни органи и просветен инспекторат. Првичната причина заради која е променет колку што повеќето разбравме е тоа што незаконски бил реизбран во октомври 2022, кога наводно имаше шпекулации дека ќе има промена на директор бидејќи му истекувал мандатот од 2018 година. Сепак остана истиот. Како и да е, што од ова е точно не знам, ама едно нешто ќе кажам- дечињата кои беа "независни" и непоттикнати од никој, а излегоа пред Град Скопје (двајца- без тројца) да "протестираат", голем дел од нив ги знам, со дел учев во прва и втора година пред да не поделат, и најодговорно тврдам дека нивните бенефиции немаа крај. Лично двајца од тие што ги видов од нив се фамилијарни пријатели со директорот, преку нивни родители, а знам уште неколку од мојата генерација кои исто така се доста привилегирани, ама не успеав да ги видам дека се таму. До поправање оценки од 2/3 на 4/5, ослободување од часови, местенки на класни раководители, пола година непојавени на часови, а во свидетелство 25 изостаноци?! За нас обичните смртници си важат правилата и прописите, доцниш 2 минути те запишуваат, имаш 4.5 просек од 4 пишани оценки за еден предмет, ќе си одговараш плус за 5ка ако сакаш, зошто директорот не е куќен пријател со мајка ти/татко ти, зошто класната кај која што си наместен не е втора братучетка на мајка ти итн... Ова секако не е причината за тој да биде разрешен, ама муабетот ми беше дека штом е разрешен има и причина, ова што наведов е само дополнително нешто, за да не биде дека додека бил тој директор, се било розево во училиштето.
https://plusinfo.mk/profesori-od-gi...-arsovska-i-baraat-inspekci-a-po-dopren-glas/ Еве нешто подетално ако некој го интересира. Јас освен за делот со учениците и нивните бенефиции, за друго не знам колку е точно.
da ve prasham drugarki sega se zapishuvaat vo orce koi nastavnici se pagjaat na francuskite paralelki?