1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

СУГС „Раде Јовчевски Корчагин“ - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од BlackCat, 4 април 2011.

1. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Тешко вас со таа класна ...

На korchaginkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. korchaginkaa

korchaginkaa Нов член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    :o storga e?? Kazi mi nesto za nea pls

3. CharmedGirl

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Мене не ми била класна, само ми предаваше географија. Од тоа што ми кажуваа децата од нејзиниот клас, не се бори нешто посебно за класот. Не помага за одложување на тестови и за оправдување на часови. Сепак, вие најдобро ќе си ја процените.

А како професор, строга е, бара доста детали и оценките и се често недефинирани, меѓу 4 и 5 најчесто става. Така да, треба доста да се стегнеш за нејзините часови и стално да си спремна за испрашување.

4. jolo

jolo Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    378
    Објавени се списоците за I година, за III ги нема новите списоци по подрачја. Еве ги класните на прва година, а целосните списоци поради приватноста можам да ви ги пратам само во ЛП:
    I-1 Жаклина Пандова - германски
    I-2 Маја Христова Богданова - англиски
    I-3 Елизабета Дадиќ Николоска - биологија
    I-4 Гордана Гечевска - хемија
    I-5 Весна Томовска - географија
    I-6 Мирјана Димитрова - математика
    I-7 Наташа Петреска - хемија
    I-8 Наталија Христова Цигулевска - физика

Со среќа на сите, само 5киии :*

На QueenElizabeth му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Moonstone.17

Moonstone.17 Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2013
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    1.862
    Сите класни раководители што се горенаведени би ми предавале или има шанси и други (по истиот предмет)?
    Ако може збор-два за нив, освен за Жаклина, бидејќи учам француски. Уз пат- која професорка може да ми предава француски? И останатите професори ако може да ми ги кажете, по останатите предмети.
    И добра ли е Гордана Гечевска како класна? :D
    Сто прашања, ама се надевам дека некој ќе ми одговори. :drunk:

Последна измена: 28 август 2015
  6. kitanovaj

kitanovaj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Те молам ако можеш во ЛП да ми пратиш список за I-3. Ме интересира со кои деца ќе учам. :)

7. jolo

jolo Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    378
    Не можам да праќам фајлови во ЛП, еве овде.

Прикачени фајлови:

• image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      173,9 KB
      Прегледи:
      90
  8. Femin4e.mk

Femin4e.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    145
    Ќе може да ми кажете нешто повеќе за Жаклина Пандова по германски?

9. kitanovaj

kitanovaj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Фала ти многу :*

10. CharmedGirl

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Ако е некој професор класен, не значи дека предава на целата генерација. Можна е ситуација каде што ќе ви предава друг професор по одреден предмет иако не е класен на ниеден клас во вашата генерација. Маја англиски, според мене, е најдобрата класна што може да ја имате. Се поставува многу пријателски кон децата, секогаш помага за се што ќе ја замолите, без разлика дали се работи за одложување на тест или било шт друго. Слободно може да и се обратите и ако имате личен проблем, сигурно ќе сака да ве ислуша и да ви помогне. Бети предава биологија и како класна не знам баш каква е. Како професор е многу строга и едноставно си има свои посебни принципи кои ќе бара да ги почитувате. Само слушајте ја на час и не бегајте и се ќе биде добро. Гордана е добра класна, се бори за класот многу и ги решава конфликтите што учениците ги имаат со другите професори. За Весна ви пишав погоре, прочитајте на некој од претходните мои постови. Наташа и Мими не ги знам, не знам какви се како класни, а ни дали добро предаваат. Наталија како класна е доста незаинтересирана и само гледа да ги заврши сите процедури што треба да се завршат на часот и да си оди. Како професор е доста строга кога се работи за тестови и испрашувања ама кога се сведуваат оценки, попушта многу.

Француски може да предава Тања, Слаѓана или Андријана. Најдобро е Тања да ти се падне. Бара многу знаење ама и предава добро и објаснува се што те интересира и не ти е јасно. Кај Слаѓана исто може да се научи доста, ама е многу построга и бара многу повеќе усно изразување на час отколку Тања. А кај Андријана најлесно ќе си поминувате за оценки, многу попушта. Ништо не се учи кај неа зашто не знае да одржува дисциплина на часот.

На Mahidevranfan и Moonstone.17 им се допаѓа ова.
  11. Femin4e.mk

Femin4e.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    145
    Ќе може да ми кажете нешто повеќе за Жаклина Пандова по германски?

12. CharmedGirl

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Не знам јас ништо за неа. Може некој од другите членови да ти помогне.

На Femin4e.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mimi56

mimi56 Нов член

Се зачлени на:
    2 септември 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    искуства со атанас историја и тања биологија?

14. CharmedGirl

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Тања не ми предавала, не знам да ти кажам ништо за неа.
    Атанас е многу праведен во оценувањето, се прави многу строг и вика многу и се заканува со намалување на оценки, ама реално многу малку од тие работи ги применува. Ќе ви дава додатни материјали од кои ќе учите и бара многу детали да се знаат на испрашување. Тестовите се далеку полесни кај него, главно се на заокружување и дополнување. Кај него треба сериозно да се загрее столчето и не бегајте од неговите часови, зашто ќе сфати што правите и лошо ќе биде.

15. tace73

tace73 Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    1.396
    Знае ли некој нешто за Мирјана Димитрова математика, ме интересира како предава, дали е јасна?

16. Femin4e.mk

Femin4e.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    145
    Јас сум тазе запишана во Корчагин, до сега сме имале само 2 часа со неа али не ми остави добар впечаток во поглед на предавањето. Прави планови кои што нема многу да ти помогнат за да ја научиш лекцијата.. кога предава не знам што предава и не ја сфаќам баш, али ајде може би ова е само еден прв впечаток за неа. Инаку како човек е предобра жена, и муабет ќе ти направи и ќе те посоветува, многу ми се допаѓа и нејзиниот начин на размислување, буквално се осеќам како да ми е пријателка и можам се да ја прашам, а исто така со нејзините прашања те поттикнува да размислиш и на свој начин да ги кажеш нештата. поз и со лесно :)

На kabs226 и tace73 им се допаѓа ова.
  17. Khaleesi7

Khaleesi7 Нов член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    2
    Само да ви кажам да пазите што пишувате за професорите зашто се читаат и после цело време ќе ви зборат за ова. А ако сакате повеќе информации за професорите, пишете ми во лична порака, повеќето ми имаат предавано.

На Martina:):) и tace73 им се допаѓа ова.
  18. tace73

tace73 Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    1.396
    ОК!

19. sypherea

sypherea Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Дечки јас сум прва година, дали може да ми кажете каква е Роска со оценките и какви тестови дава? :)

20. PaksterZero

PaksterZero Нов член

Се зачлени на:
    28 октомври 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    2
    Роска ми предаваше и сеуште ми предава. Кај неа апсолутно најбитно е да ги читаш делата и да зборуваш за нив на час. Граматика не се ни замарај, не и е битно воопшто. Значи, само зборувај на час за делата и се ќе биде топ. Знае да ти негира кога ќе кажеш твое лично мислење за делото, бидејќи смета дека нејзиното е најдобро и најточно, но само смени тема, и нема да биде проблем. За оценување не се чуди, на писмена повеќе од 2-3 не очекувај, освен ако не си Венко Андоновски :) ,ама на крај краева едвај ги гледа оценките од писмените и ретко ги запишува во дневник. Тестови дава 1-2 во година, ама и на нив е иста приказна. Тие се за граматиката, ама максимум 4 ќе имаш, што е сјајна оценка кај Роска. Мене лично ми е една од најдрагите професорки во Корчагин, и што било прави, ако сакаш не читај, ако сакаш зборувај си на час, зафркавај се, ама само немој да ја нервираш-кога ќе ти викне престани да зборуваш, бидејќи многу има поминато во животот потешкотии, особено изминатава година. Поздрав и со среќа!

На jagotka123 и Mahidevranfan им се допаѓа ова.