Ако уште ти врши работа: 1. Едно од евангелијата во Новиот завет 2. Плаут: „Скржавец“ 3. Жозеф Бедије: „Тристан и Изолда“ 4. Оноре де Балзак: „Шагринска кожа“ 5. Антон Павлович Чехов: „Вујко Вања“ 6. Народна македонска поезија (избор) 7. Современа македонска поезија (избор) Од кои 1., 6., и 7. не ги работевме. Ова се само лектирите, има и многу дела, ама само ова успеав да го најдам на телефон што сум сликала лани. А, инаку ги има во школо истакнато, само сега е затворено да видиш.
Вакаа,сакам да идам во Корчагин или во Орце(се мислам),од следен Септември,знам дека е малку рано,али што да правам,возбудена сум си.. Ако се одлучам за Корчагин,дали би била примена со сите години 5.00 просек освен у седмо бев 4.73(ради екстерно)? И девето ќе бидам 5.00 сто посто си учам ја..
Ке бидеш, јас оваа година се запишав и имаше многу што беа примени и со 66 или 67 поени што е многу помалку од колку што ти би имала поени. Така да не се секирај
Информациите што ги добив за уписот е дека годинава не се пријавиле многу деца за Корчагин и заради тоа биле примени и ученици со просек понизок од 5.00. Јас кога се запишував, немаше шанси такво нешто да помине. Само просек 5.00 и евентуално деца што фатиле врски па се запишале и покрај понискиот просек. Така да, ќе се запишете сите како и да е.
Знае ли некој дали ги има истакнато списоците за класовите и класните раководители кои ке бидат? Не ми е баш блиску па да не одам за џабе
Каде да се жалам? Немам ни каде, сите со врски, јас и да имав врски несакам така. Се преселивме тука минатата година, ни пријатели ни ништо и тоа е. Се запишав во Здравко Цветковски.
Ако збориш за оваа година дека не те примиле незнам како е можно, на листата имаше само едно девојче што не беше примено и имаше помалку од 60 поени
Минатата година беше тоа, бев на првите уписи, на време дојдов, и кога резултатите беа излезени за мене кажаа дека немало повеќе место а имаше место за деца со 70 бода, а за мене со 80 немаше.
Причината што не те примиле не е во бодовите туку во тоа што бројот на ученици во Корчагин е пополнет... Си требал во првиот круг да се запишеш....
Значи убаво си напиша детето дека бил на првите уписи. @Vitaly те читав и во друга тема, колку што знам во друга држава имаш живеено, и поради тоа можно е да има направено пропуст во поените бидејќи не се пресметуваат исто.
Каснат стално со списоците. Како и да е, на 1ви кога ќе дојдете, ќе бидат истакнати на врата. Со среќа првачиња
ај да прашам дали е возможно да се запишеш у трета година бидејки како со гледам многу деца се одбиени ради пополнети места ??!
Сега моментално сум 9то,па ме интересира некои што имате завршено во рјк,ваши впечатоци,дали е тешко.