Тоа е релативно. Ако учиш уште од почетокот, ќе ти биде полесно и за материјалот полесно да го владееш, а и за крај. Професорите се добри според мене, затоа што колку и да се строги или попустливи, научив многу повеќе отколку што би учела во друго училиште. Не треба да се плашиш, затоа што и тие се луѓе. Сакам да додадам дека во училиштево, ќе те тераат да учиш со разбирање, а не на памет колку да добиеш оценка. Дури и едно дете само да побара дополнителна/додатна, професорот не прави проблем да остане и да помогне. Не треба да ти е страв. И мене ми беше страв дека можеби нема да стекнам пријатели од што се срамев, но децата се дружељубиви и не би требало да е проблем да се спријателиш.
Не испрашува. Имаш 4 тестови во текот на цела учебна година. Освен на крај на година, можно е да ве подиспраша за да ви стави повисока оценка. Генерално фина професорка е.
Дечки што биднало со школово, има ли капетан на бродот? Цела Македонија ни се смее денес, што побогу е ова...?! Морав да го закачам, не е фер само ја да се кринџам од тие што сме излегле од таму
хахаха страшно не ме чуди инаку, Корчагин е од пред некоја година како Јосип Броз што беше во мое време, шмизли, дрољи и деца на богати родители..
Од кога стана директор тој ненормалниот школово тоне......... Жално, од најдобри по природни науки станаа најдобри по глумење и пеење. Плус што почнаа секакви галеничиња да се запишуваат.
може некој да ми каже билингвната паралелка по француски дали има и трет јазик во 3г. и 4г. И дали се останатите предмети исти како во јазичен смер. за корчагин прашувам дали има голема заинтересираност за француската паралелка
Хм, генерацијава која сега ќе заврши 9то одд, некако како да бегаат од РЈК . Фама (која останала од порано) - тешко било и многу деца бираат други гимназии. Ќерка ми се мисли помеѓу Орце и Корчагин . Веројатно Корчагин и веројатно ПМА Што и да одбере ќе ја примат (5,00 просек сите години, дипломи од републички натпревари). Локациски нешто поблиску е Орце, но тоа не е пресуден елемент. Дали се знае кои професори ќе предаваат од 1ва година во септември. Посебно природниве науки Математка, Хемија, Физика..... Како бивша Корчагинка, од листава http://rjk.edu.mk/настава/рапоред-за-дополнителна-додатна-и-при/ само Розе Македонски , МекНолти и Раде уметност ми имаат предавано.
Ќе го засакате, само нека помине некое време Еднаш колективно избегавме од часови и следната недела дојде со класната и урлаше сите да добиеме по три неоправдани Движечка легенда е.
И заменик директорите ги сменија абе живот видовме со нив пуштање порано од часови замени едно друго хахахаха
Драган не ми предаваше, мислам дека ОНО беше негов предмет. Мене Златко ОНО ми предаваше . Кога јас бев во РЈК беше прво Милка физика ВД директор, па покоен Јово Матаметика.