Нe се менуваат сите професори, туку се додаваат предмети кои се од смерот кој си го одбрал-ОХА, ОХБ, итн... Класната не секогаш се мења па и класот, пак зависи од тоа кој смер си го избрал. Мене ми се смени и класна и клас, додуша таа што му беше класна од 3та натака инсистираше да и бидам у клас па мислам дека самите професори ги ги прават класовите, се групираат според смерот кој го одбрале. Инаку во секое време можеш да се префлиш и во друг клас и пред 3та година, мислам дека ако имаш причина дека можешда го направиш тоа.
А нешто повеке за смеровите? Кој предмети се, кој професори, кој смер е најтежок? За сестра ми прашувам дека таа незнае што да оди а и мене ме интересира?
Емили јас сум малку постаричка, пред 4 години имам завршено средно, така да некои работи се и проемeнети. Сега уште стои дека математичка е потешка него општествена, мене ми беше зашто бев дибидус за хемија и физика а математика ми беше средина ни тешко ни лесно, а се интересирав по општествени науки, па општествено хуманистичко А ми беше лесно. Дудуша се е лесно ако учиш, нема ништо тешко тоа да си знае сестра ти. Што ја влече повеќе тоа нека иде, во Корчагин нема ништо лесно-преклесно сегаде има по некој професор малку построг што бара учење и дисцилина. Јазчно во мое време немаше, не верувам дека смениле нешто денес, така да имаш 4 избора ОХА, ОХБ, матетичкоА и математикоБ. Во оха се учи логика, вовед во право, социологија, филозофија економија, бизнис и менаџмент плус останатите предмети, со тоа што физика, хемија биологија и географија нема у 4та година. ОХБ знам беа псхигологија, математичка А се устручиваа за макематика и физика а математилка б за биологија и хемија. Нека не се секира сестра ти, што и да одбере сега во споредба со факултет е мачја кашлица.
Моментално сум втора во Корчагин и планирам до в година да одам на ПМА бидејќи искрено само за математика и физика имам мерак да учам, некако многу ми се одбивни бубаторските предмети (историја, географија, биологија) и ме интересира кој професор ги предава математиките и дали во 4та се менува професорот по физика и ако се менува кој најчесто ги зема тие што се 4та...
Општествено-хуманистичко А, Општествено-хуманистичко Б, Природно-математичко А и Природно-математичко Б
Смеровите се бираат дури во 3та. Природно математичко А и Б Општествено Хуманистичко А и Б Има и јазично ама јас колку што знам такви класови не се оформуваат во Корчагин.
Треба да се запишат 260 ученици, а денес се запишаа околу 200 што значи не е достигнат бројот, а јас мислам дека утре ретко кој ќе се запишува, сите гледаа денес да си откачат, така да ќе ги примат и многу добрите, послабите ученици.