1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Садо-мазохизам

Дискусија во 'Секс' започната од YoungandBeautiful, 3 јуни 2015.

1. Majli.15

Majli.15 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2013
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    237
    Никогаш не би применувала садо-мазохизам ова е тоталоо лудоо... да ми задава некој болка наместо уживање никако нц нц :x:x:x

На Arthur и Petar80 им се допаѓа ова.
  2. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.078
    Ova bolno deluva

На Arthur му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.078
    Љубовта е за уживање мазење а не за мачење т малтретирање

На jasbi и Arthur им се допаѓа ова.
  4. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Yeah baby! :)))) Токму така, јас онака го кажав тоа во најблага верзија во склоп со погорниот муабет во контекс на хардкор секс кој што го применувам понекогаш.
    Иначе најточно верзија за Садо - Мазохизам сега ќе напишам да нема забуни:

" За разика од мажите жената не мора да влезе во брак за да има свое потомство. Низ животот повеќе ќе ја води инстиктот отколку разумот. Жената може да се вљуби во грд маж дури и во многу постар маж од неа , ако тој знае да ја разбуди фантазијата во неа. Мажот неможе да се заљуби во жена ако таа не го буди неговиот сексуален нагон. Мажот во самата природа е полигам. Фројд вели дека: Жените се склони на МАЗОХИСТИЧКО ОДНЕСУВАЊЕ. Потсвесно жените многу повеќе сакаат да се покоруваат, отколку нивниот партнер да им се покотува. Оваа склоност на жените да се покориваат, што им е длабоко во потсвеста, произлегува од илјадагодишната доминација на мажот низ историјата низ која жената ја загубила сигурноста и самопочитувањето и со покорувањето за возврат од мажот се очекува сигурност и заштита од посилниот пол. Повеќето од жените , убавината на мажот ја гледа во убавната на матријалностите што ги поседува ( неговите пари, гардероба, автомобил, стан ) , а не во умот односно неговиот физички изглед. "

Мазохизам претставува психолошка состојба во која некое лице ужива при понижување и нанесување на болка врз него.
    Овој термин се користи за да се опише ментална болест, психопатологија или сексуални активности.Терминот е извлечен од името на авторот и новинар Leopold von Sacher Mazoch.
    Мазохистот се чуствува потребен и сигурен дека нема да биде напуштен, се додека е мачен од партнерот.

Садизам - Marquis de Sade бил француски аристократ и писател познат по неговите слободни сексуални гледишта. Триесет и две години од својот живот поминал по затвори и установи за ментални болести. Тој се поврзува со измислувањето на садизмот.
    Садистот се чуствува вреден и сакам, се додека му се дозволува да го малтетира својот партнер.

/ При изборот на партнерот може големо влијание да имаат латентинте садистички односно мазохистичи црти на лилноста. Затоа мазохистот си одбира партнер садиста , ги поднесува сите негови малтетирања дури уживајќи во тоа, силно емоционално се врзува, со што не е во можност да ја напушти таа личност.
    Чест е примерот кога експлоатираниот ( мазхоистот ) се служи со најразчичен криминал, за да ги оствари желбите на својот екслопататор ( Садистот ) /

• Мазохизам е појава кога е неопходно физичко и психичко трпење за достигнување на сексуално задоволство. Мазохизмот е обратна појава од садизмот. Ним им е заедничка само болката.

Последна измена: 10 јуни 2015
    На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.719
    Допаѓања:
    322.680
    Ако на мекој му служи како стимул во кревет...зошто да не ??
    Нели сите си имаме фетиши
    Ако за некој е нормално нештото и тоа придонесува да е подобар сексот ..нека си удираат шамари :D:D:D:punch::punch::punch:
    Јас еве нежности сакам, па што :x

На Momichka, Strumka22, veren и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.276
    Каков стимул бе луѓе, оваа екстремност е се` освен стимул! :^)
    Значи замислете легнувате со партнерот во кревет, и овој наместо да ве бакне, погали, гризне, ви вади жилет со кој почнува да ви ја сече
    брадавицата од градата.
    Или камшик со кој од мавање исечоци и модрици почнуваат да ви се појавуваат на грбот или било кој друг предел од телото. И, што, ова треба да претставува задоволство, љубов, секс? :o Абе ајде, подобро идете испомавајте се со секири, не го уништувајте чинот. Јеботе, ми се згади од самата помисла. :sweat: Што е многу е многу мислам..

На Marossa и Petar80 им се допаѓа ова.
  7. mackica1

mackica1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.721
    Нема блага верзија на садо-мазохизам све е екстремно.
    Не, жените уопште не се склони кон мазохистичко однесување туку у главном склони кон субмисивност што е далеку поразлично од мазохистите кои сакаат да почуствуваат екстремна болка што не е случај и со субмисивност што само сака надреденост од партнерот, плус статистички во овие садо мазо игри најчесто мазохистот е маж.

На Marossa и Valerin им се допаѓа ова.
  8. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Кажи му го тоа на Фројд.... ја само пишав факт кој што се смета за валиден во таа психологија.

9. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.276
    Пријателе, си читнал нешто даље од Фројд, современа психологија, критики, џинџири минџири? :)

Зошто многу ми е интересно вака кога се повикувате на некои битни луѓе од полето на науката, психологијата, филозофијата потајно идентификувајќи се со нивниот став, без притоа да посочите извор, а ниту да образложите зошто.

На mackica1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mackica1

mackica1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.721
    @Prijatelot
    Па приложи го извадокот од Фројд не зборувај во негово име.
    И плус садомазохизам е екстремен тип на секс кој премногу ретко се применува така што далеку од тоа дека жените или мажите се такви по природа, се знае какви се по природа ни едните ни другите не е нормално да посакуваат таков тип на болка.

@Valerin токму така, многу од теориите на Фројд паѓаат во вода и се подложни на многубројни критики, затоа што се сметаат за нелогични и непотврдени.

На Valerin му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Сум читал и ова ми беше најсимпатично да го прикажам.
    Да не забегуваме надвор од темата, убаво пишав што е што.
    Се работи за психолошка состојба која што не е нормална.

12. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.276
    Сериозно, ова што го напиша ти е симпатично, и се согласуваш со ова? :)

На mackica1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Секако дека е екстремен тип на секс, фала богу дека не се сите такви , а доколку сите се такви сите би биле ние со пореметување. Прочитај пак тоа што го пишав .. не се фаќај само за воведот околу структурата на жената низ текот на историјата и сега.

14. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Сериозно , прво ми беше на ум.
    Од антрополошки аспект се согласувам, затоа што тоа било така.
    Не мора да значи дека сите жени се мазохистички настроени сега,
    тоа е процес на еволуирање и се мења свеста и таа структура...
    Иако во принцип таа структура длабоко е сеуште всадена во женскиот ум.
    Не се работи за деградација на женскиот пол туку тоа е чист факт и не мора да се согласиме.

15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.719
    Допаѓања:
    322.680
    Кога има ваква сексуална девијација и жената го очекува тоа од мажот...
    Значи обострано задоволство е

На КикиМаус му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.563
    Допаѓања:
    78.834
    Сакам кога е болно :D Имав еден партнер, кога виде колку сум брутална се плашеше од мене :D

На kiko817, КикиМаус, the drummer и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Дали си брутална како на пример Sasha Grey?!
    Тоа е многу откачено, имам една пријателка таква... полудуваме. :)))

18. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.023
    Допаѓања:
    6.510
    не мора да значи дека мора да земате жилети за бидете садисти или мазохисти.
    Доволно е да имате желба да почуствувате болка, и потоа убавото да ви биде двојно поубаво. 8)
    На тој начин вашето внимание ке биде одвлечено од болката, и потоа мозокот повторно ќе се фокусира на убавото.
    не е лошо малку грубост, ама со мерка. :wasntme:

На joy1 и Prijatelot им се допаѓа ова.
  19. berrybush

berrybush Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2015
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    61
    Секој фетиш, без разлика колку брутален или гаден е ОК се додека двајцата или повеќето луѓе слободно, без форсирање го одбираат тоа. Има бесконечно фетиши на планетава, и никој неможе да каже дека некој фетиш е лош/добар со абсолутна вистина.

Садо мазо е толку нормално и прифатено денес во светот што доста луѓе го рачунаат како нормално.
    Ако купуваш екстра работи како лисици, камшици, страпон-и ондак имаш повисоко ниво на садо-мазохизам. Но се разбира, секој со своето и секој со своите идеи.

BDSM е начин на живот за некои партнери. Доминација и слугување, над и под... се додека ти лично свесно и слободно го одбираш тоа заради твоите причини и нема конфузија меѓу партнерите, секој фетиш би требало само да додаде во сексот и надвор, а не да одземе.

На КикиМаус, ku4ence и joy1 им се допаѓа ова.
  20. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.997
    Допаѓања:
    3.733
    Zdravo, mislam deka ovaa tema e najblisku do moeto prasanje. Se gledame so eden decko, nakratko dodeka imame seks uziva da me pvreduva, da znaete kakva sum na gradite i na zadnikot celata so sinejci i na gradite t.n "slivki" sega ne mozam ni bluza so pogolemo dekolte da stavam.. ne znam sto mu stana ne bese vakov, mu vikav deka me boli no toj uste poslino. Kakov e ovaj tip mislam deka spaga vo sadist, ako ne sum greska mozebi ne mislese do tolku ama luge kako od vojna da si idam sum... :/