dali e mazohizam koga nekoj ve navreduva psihicki ve napaga znaci poveke verbalno otkolku fizicki?za partner stanuva zbor
Мазохизам е ако ти уживаш да бидеш навредувана. Личноста која го прави тоа дејствие е садист. Всушност, мазохистот ужива да прима, садистот ужива да дава.
Ако сака некоја да ме навредува психички и вербално нека повели, да го сакам тоа. Но секако тоа го сфаќам како договор, како забава, игра, дискретно. Мора да се има договор и дали ќе има лимит или не.
Мазохист сум повеќе. И во животот не само во сексот. И да, во сексот уживам во тоа, но во животот е тешко подносливо.
Не мора да биди со болка. Во блага форма на доминантен и субмисивен партнер во кревет, мене ми е сосема вообичаено. Не мора да има ни камшици, ни врзување, да не правиме муабет за нешто порадикално.
Да, да, секако тоа. Јас мислев за екстремната форма, барем на тоа ме асоцира кога ќе слушнам садо-мазохизам. Не ми е јасно како е можно човек да ужива во болка, но тоа е веќе друга тема.
И јас неќам болка. Некогаш може бондиџ и играње улоги на доминација и субмисивност. Си ги тестирав на времето границите. И тука ми е 'врвот' И обавезно safe word. За да има контрола субмисивниот, а не доминантниот да тера дури му/и' се може.
Може врзани очи. За мене повеќе од тоа не Ако чувствувам дека немам контрола, не можам да уживам. Значи рацете слободни во секој случај. А и најмала болка ми е turn off, сакам нежен и сензуален секс и обавезно долга предигра. И да, safe word за сите егзибиции, ништо без тоа.
Се додека е во умерени рамки, и тоа само во сексот. Ако се претера, не го сметам за нормално. И јас сум малку садист, не ми е проблем да повредам, ама кога некој тоа го бара, паѓа во моите очи, нез.
Ova mi e glupo. Edno e slapkanje po gazeto na partnerkata. A drugo e nekoj da go tepas ili da sakas da bides tepan.
е да бе, женско може да се шлапка, а машко не. Ете, мене пример ми се допаѓа. Ама се тоа си е со договор, до одреден степен, како забава, како игра.