1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Саем на книга (18.04.24 - 24.04.24)

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од RainBow, 15 април 2010.

1. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Од 24ти почнува бе луѓенца, не од денес. :)
    Ах леле, баш го чекав каталогот на Три. Катастрофа, значи да ти се одмили книги да купуваш од цениве, а баш сакав од Мураками да си ја земам конечно 1Q84, а таа 400 денари. :o Па ја гледав во СП Маркет беше 300 денари, оф леле. |(
    Инаку трилогијава на Ларсон беше стандард 600 денари, така да солиден е попустов, ама не е доволен сепак. А и како што гледам, не им е обновен фондот, се истите книги цела година уназад ги гледам и во книжарницата и во маркетов. :fubar:
    Ко што тргнало, дали и една книга ќе можам да си купам со цениве ...

2. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    1300 денари трилогијата, мало морген. Ќе си ја купам на англиски подобро.
    „Еден ден“ е 400 денари?!
    Единствен наслов што би го купила од Три е „Сенки од еднорог“.
    Други понуди не сум разгледала, ама како и секоја година, не очекувам ништо посебно.

Мене саем на книга ме асоцира на полни кесиња со книги, што всушност и треба да биде.
    За жал со „попустиве“ можам максимум 5 книги да купам. |(

3. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    има чудни цени... во три книгата така зборуваше заратрустра е 350 а во ѓурѓа е 200..

4. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Фала феминки за каталозите, единствено некако се зачудив од цените во ТРИ... Наместо да ги намалат цените тие ги поскапват :o Планирам да си ја купам од Александра Потер- Calling Romeo ама незнам оти пиши во подготовка во каталогот :?:
    Некоја книга од Николас Спаркс ако бидат со прифатливи цени.

:)

5. LadyMillion

LadyMillion Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    60
    Што знам :?: мене ми личи нормална цената зошто сепак се печатени, не се обични, а тоа си кошта. Јас летово на одмор си купив магнетски бележници за страни од Солун и еден беше 5 евра, 310 денари, а чаша ваква http://www.zazzle.com/room_without_book ... 3943491628 гледав да си земам и беа по 15 евра. Тоа е многу за една чаша и нормално не ја земав ама ова е доста пристапна цена за тој што стварно сака да си има вакво нешто :) Ама добро, секој си има определена сума за трошење

6. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Да ти печатат чаша по порачка е 100 денари а за 50 денари има да најдеш со 300 принтови шољи и чаши. Ама ај, до меракот е. :)

Инаку трилогијата од Стиг Ларсон ја купив на минатиот саем, тазе излезена и ми се чини ја земав 1500. Така да годинава ете колку толку намалиле. Ама тоа ти е, бар тие стотина денари ќе ги заштетиш.
    Работава, и да погинеш колку можеш ќе се спасиш. :tmi:
    Планирам да отидам, направив листа со приоритетни книги и ќе видам што ќе успеам да најдам. :)

7. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    А до колку работи саемот? И ќе работи ли и во Недела?Оти другиве денови сум кнап со време и нема да можам да отидам :(

8. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.198
    Допаѓања:
    4.238
    Од 10:00 до 20:00. Во недела ќе работи но повеќето издавачи се пакуваат веќе околу 13ч.-14ч.

На teddygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.807
    Допаѓања:
    52.965
    Најмногу ми прават мерак книгите што ги нудат Три, ама крајно се безобразни и почнувам да ги мразам луѓево од таму. За книгата од Мураками кога излезе прв пат, во зимскиот каталог пишуваше дека е 400ден,а во книжара беше 500 кога се појави и тоа 5пати бев дур да ја добијат. Рекоа дека печатна грешка било во каталогот |(
    саемов не ме радува како порано, нема промоции на нови книги, а старите што ги нудат (значи зборам книги од пред 10год што ги промовирале) сега им се на цена од безмалку 100ден поефтини |(
    единствено ми се допаѓа атмосферата, убаво е чувството кога си опкружен со толку многу книги, иако не се твои, и со толку луѓе кои сакаат книги
    дали ќе одам, уште не сум се решила, ама некако слаба е волјата...

10. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Срцки јас ќе одам сега на саем па ќе ве известам што и како има, и се разбира цените какви им се :) Се надевам ќе си ја најдам Calling Romeo и Девојката со Портокалите :) инаку имам една забелешка-Разгледувајќи го каталогот на Ѓурѓа видов доста книги што ги имам купено по 100 ден од факултет а тука се по 200 :tmi: Место да ги направат поефтини они дупла цена ставиле цццц :devil:

11. The.Complicated

The.Complicated Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    235
    Јас петок тргнувам за Скопје, во 10 на саем ќе сум :)

12. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.198
    Допаѓања:
    4.238
    Си купив денес на саем 3 наслова со духовна тематика, најново нешто преведено на македонски, и срдечно го препорачувам како :!: екстра интересни :inlove:

1. Она кое требаше да ви биде премолчено:
    Реинкарнација - дар на милоста на животот - патувањето на мојата душа

100 ден.

2. Порака од Сепостоењето - Бог говори и денес (2.том)
    200 ден.

3. Животна школа за овладување со животот (1.дел)
    100 ден.

[​IMG][​IMG][​IMG]

:)

13. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Јас ќе одам денес на саем.Како и секоја година немам список со книги што сакам да ги купам, туку ќе отидам, ќе видам,па што ми се свиѓа, ќе купам.Немам многу надеж дека ќе купам билошто, зашто минатата година кога бев книгите беа прескапи, а и од тие што беа со нормална цена, немаше голем избор.Ама, ај, меракот е да отидеш и да видиш, па може и нешто ќе ми личи интересно.. :^)

14. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    И јас одам обавезно секоја година.
    Никогаш не правам списоци,си шетам и си барам нешто убаво.Без 5,6 книги не излегувам,секогаш имам од 1000-1500 ден планирано.Би сакал и повеќе зошто уживам да читам,ама се со можностите :)

15. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.973
    Ау, срамота. |(

Се подновив јас со 3 книги, ама не ми се нешто УАУ. Онака земав пари, планирав да разгледам што како има, потрошив 350 денари за 3 книги. Една е на англиски за 100че, другите од тоа понудата на Матица 4 за 500 денари, делевме со една другарка. :)

Муабетов ми е, дека наместо да намалат цени, тие покачуваат. Книги што имам видено дека порано биле 150, сега се 190. Ало, каде со тој памет, срамота. :fubar: Значи не ми се веруваше, повеќе книги изнакупив зимово во Матица, неголи денес на саем. Изборот е тој, книга асална, белетристика, под 200 денари нема, 190 ако сакате да ги рачунате тие дека се по 200. Па тоа чик-лит, мене не ми се даваат пари за такви книги, па јас тие од нет ги симнувам повеќето. |(

Јас се сеќавам кога саемот порано бил 4, 5 хали, одевме со моите, еее, не се доодуваше. :x Па избор, избор, не знаев што попрво да зграбам. Ова само две хали и така, поскромно. Речници видов само на едно место, стручна литература речиси и да немаше. :!:

Тоа е тоа, може на некој ќе му биде евтино, мене ми беше прилично скапичко. Дали дека не носев многу или што, како, не знам, ама не сум нешто воодушевена. Плус сега имам матурски, крај на месец, и така. Година надежно подобро.

На 1209, maca99 и AnaKarenina им се допаѓа ова.
  16. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Каде точно виде речници?

17. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Речници јас видов на две места, едните беа кај Англискиот оддел, негде на средина во втората хала (англиско-англиски, на Оксфорд), а други имаше десно од излезот на втората хала, тие беа оние на Зозе, англиско-македонски (и обратно).

Јас исто така не сум импресионирана, купив три книги за скоро 600 денари што и не е така малку. Повеќе книги си купив зимава од Матица, а сега некои од Матица дури и беа поскапи (оние на англиски сега беа 200, а на попустот пред некој месец 150). На некои книги не само што немаше попуст, туку беа и поскапи. Баш една другарка ја купи Купохоличарката пред скоро две години за 150 денари, овде беше 250 :^)

Вреди да се посети, може да се најдат добри наслови и прифатливи цени, но не очекувајте некој екстра попуст. Очекував повеќе, но тоа е што е.

18. Hayley

Hayley Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    899
    За прв пат ќе го посетам! Во петок, од школо ни организираа.. Како се радувам, се надевам дека нема да има пречки :D

19. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Јас направив паметна работа што си ја понесов мајка ми со себе, па така купив плус книги, а и таа си купи некои што поодмна ги сака.
    По нејзина желба ги земавме Јади, моли се, уживај - Елизабет Гилберт и Филозофија ултима- Ошо

Јас ги земав
    Илјада неверојатни сонца- Калед Хосеини
    Јужно од границата, западно од сонцето- Харуки Мураками
    Рингишпил-Јелена Бачиќ Алимпиќ

И најмногу се радувам за IQ84, трилогијата од Харуки Мураками. :clap:

Златна мамичка, да не беше, само со 3 книги ќе си дојдов дома.
    Сега ми се смее, ми вика дека нема ручек, да си ги јадам листовите од книгите :D

На ivanamk25 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    733
    Допаѓања:
    763
    И јас бев на саемот и си се подновив со 3 книги:

1. Јас те сакам повеќе - Лиса Гарднер (Сакам Книги)
    2. Опасно блиску - Линвуд Баркли (Матица)
    3. Исповедта на една акушерка - Дајен Чембрлен (Матица)

Видно разочарана од скромниот избор на книги за жал.. Саемов секоја засебна година се помал избор и помала просторна распространетост има. Не знам која е причината, но се надевам наредната година на побогат избор.
    Сакам Книги ги дигнале цените до плафон за чашите, барем некоја симболична цена да ставеле секој да може да купи. Во случајов ќе додадам уште 50 денари и ќе купам книга (не ми се веруваше дека цената за чаша е 250 денари)..
    Како и да е, битно се подновив со книгите кои ми беа во план да ги купам :)