1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Саем на книга (18.04.24 - 24.04.24)

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од RainBow, 15 април 2010.

1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.804
    Допаѓања:
    88.571
    До колку саат е отворен саемот ,може некој да ми каже ?

2. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.509
    Допаѓања:
    17.520
    Го разгледав каталогот на Сакам Книги и на останатите издавачки куќи, и искрено од сите други само и нивниот ми се одпадна. Имам околу 5-6 фаворити кои имам намера да ги купам.
    Само ме интересира како може да се стигне до саемот од Природно математичкиот факултет? Не сум од Скопје, затоа прашувам бидејќи не сум баш најдобра во снаоѓање на не толку познат град за мене. :)

4. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Јас денес бев, прошетав, некако мал ми се виде саемот годинава :?: Купив две книги за подарок, а за мене си ја купив само Вештица, бидејќи одамна сакав да си ја купам, ама секогаш ми беше многу скапа. Сега ја имаше за 200 денари, не ми се испушташе :)
    Од штандовите си собрав само идеи за тоа кои книги да ги симнам :)

5. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Mnogu mi e zal sto nemozam da dojdam imam mnogu drugi povazni obvrski,inaku ne go ispustam saemot zasto knigite se mnogu evtini za razlika ako gi kupes vo dukani kade sto se od 500 pa nagore..barem kaj nas..:(

6. Agatha

Agatha Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    1.157
    @AnaKarenina од кој штанд ја зема Вештица за тие пари?

7. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Изданието на Табернакул е 350 денари, а на Опиум (Лакрима Литералис) е 200. Блиску им се штандовите, Опиум е неколку штандови после Табернакул. Се изненадив кога ја видов со толку ниска цена, зашто други години на саем била и по 500-600 денари. Баш ги прашав во што е разликата, зошто нивното издание е поевтино, па почнаа да ми го фалат тоа издание затоа што е надополнето со предговор и е ново.

На Agatha му/ѝ се допаѓа ова.
  8. eminil

eminil Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    130
    Јас денес бев саемот си е одличен (y) предобра атмосфера. Си купив пет книги. Од Три ја зедов Безбојниот Цукуру Тазаки и неговите години на аџилак од Мураками, од Матица ги зедов Шепнувачот и Владетел од сенка од Донато Каризи и од Академска книга ги зедов The Count of Monte Cristo - Alexandre Dumas и The return of Sherlock Holmes - Sir Arthur Conan Doyle.
    Три беа одлични и добар избор на книги имаа. Матица исто така имаше голем избор амааа таа што беше на штандот напор напор напор :punch:. За Академска книга свака им част значи и за книгите и тие што беа на каса значи злато немам збор, најпријатно изненадување ми беа значи најголемите класици од најголемите автори толку ниски цени :x јас кога ја видов цената 130 денари :o:o:o останав луѓе. Да не ве лажам ама на штандот имаше преку 200-300 книги ако не и повеќе, секаква стручна литература, класици, бестселери 8-|. Секоја чест значи за Академска книга. Браво :clap:

На Hipica и kjukli им се допаѓа ова.
  9. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.198
    Допаѓања:
    4.238
    Од штандот на Мултимедијален Центар си ги земав најновите наслови:

- Животот што самиот си го одбрав
    - Научи да молиш: Во вистинската молитва ти Го доживуваш Бога. Вистинската молитва усреќува
    - Користи го мигот: Она што го правиш, прави го целосно!

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Вчера бев и си поминав супер.
    Бев и на една промоција на книга и ни дадоа гратис плус.

11. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    4.005
    Дали на штандот на Академска книга го има има првиот дел од Les Miserables? Ја нарачав од другарка да ми ја купи, ама само 2 дел ми го купила:D Дали ја има на саем или да ја барам во книжара?

12. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.591
    Допаѓања:
    1.132
    Дали трае и утре саемот за книги? Колку чинеше на саем книгата ,,Бездомникотсо златен часовник,, на штандот на матица?

13. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    3.995
    Допаѓања:
    51.777
    Да :)

На smooch му/ѝ се допаѓа ова.
  14. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.198
    Допаѓања:
    4.238
    Трае и во понеделник но пократко. Завршува веројатно околу 15 часот. Освен тоа можно е некои издавачи да си заминат и порано.

Ако сте студенти или љубители на наука, најинтересни и воедно со најголеми попусти има на штандот на Академска книга. За 500 денари има обемни квалитетни богато илустрирани универзитетски учебници и стручна литература на англиски јазик од разноразни области. Попустот ќе продолжел да трае уште 2 недели по завршувањето на саемот во нивната книжарница во Скопје (на ул. Даме Груев спроти новата зграда на министерство за финансии). Интерна Медицина на Харисон (17.изд. од 2008 год.) е само 1500МКД, Физиологија и Анатомија се само 500. :o

На штандот на Мултимедијален центар има добра духовна литература. Ја си ги купив уште книжињата:

- Речта на ѕвездите до човекот - микрокосмосот, и до неговата душа

- Кој бил Исус од Назарет? Неговото детство и младост.

:)

15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.088
    Допаѓања:
    155.571
    Годинава ради срањава не отидов уште.
    Знам дека е уште денес, но до колку часот е?
    Да одам да излуфитрам глава и да се почастам нешто, више пукнав!!!

16. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.049
    Допаѓања:
    66.686
    До два или три, ама сега веќе сигурно не работи. Иако јас се мислам да одам до Академска, прочитав погоре попустот уште ќе им траел.

17. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.749
    Допаѓања:
    38.691
    A se spremav da idam ama cim zatvorile nisoo :(

18. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.630
    Јас отидов вчера накај 17:30h, скоро сите штадови беа затворени, беа отворени само на Матица, Академска книга и Табернакул ми се чини. Па така, иако на брзање, успеав да си купам неколку книги :)

19. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.309
    Допаѓања:
    24.232
    Јас си ги земав: "Да се убие птицата подбивница" (Харпер Ли), "Лолита" (Владимир Набоков), "Страв и гадење во Лас Вегас" (Хантер С. Томпсон) и "На пат" (Џек Керуак). Во принцип, ваквите полегендарни книгички се поефтини од моменталните бестселери, така да, мене добро ми дојде саемов.

20. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.630
    Ана, иако не сум многу активна во темата за литература и уметност, редовно ги следам твоите постови и црпам испирација за квалитетни книги за читање. Поради тоа, би те замолила кога ќе ја прочиташ, впечатоците за книгата да ги споделиш во соодветната тема. Навистина ме интересира твоето гледиште за книгата, бидејќи навистина го почитувам твојот вкус за литература.Мене лично ми е една од омилените книги, современо и инспиративно четиво кое секој треба да го има во својата домашна библиотека. Поздрав :)

На AnaKarenina му/ѝ се допаѓа ова.