Ајде во новата 2015 ќе добиме ’’нов’’ стадион Ми се чини дека стадион за Пелистер стана мислена именка Еве мала шега на наша сметка....
Дами и господа,дали сте слушнале за обновување на помошното игралиште,поточно тревата за ФК Пелистер кој се пласира во феноменалната втора лига? /имаше еден второлигаш се викаше ФК Баир и коментаторот тресна една зелена...ФК Баир од Бајро/ Е ние имаме една тресната зелена уште одамна...таа зелена е нашата трева на фамозниот според УЕФА стандарди,стадион на ПЕлистер,пардон...не играат на стадион,туку на помошно.Но на помошното моментално пасат животинчата на фотографијата,а секако нели треба да се придонесе за развојот на сточарството нели?Втора фаза ќе бидат седиштата на стадионот,пардон то ест садење тикви и зелки.За што станува збор,погледнете....
Ете видиш...убо прашање прашај го Двојче Која будала би играла на нива на онаа орланда се напраено на она оаза прашума анаконди гојда шо нема шо не се пусти онде? Која будала би играла ако не му дајш асолни пари а не како социјален случај или ич? Да дозволиш спортска Битола да биде само една обична Битола Да си дозволиш да си скаран со спортот најубото нешто Да си дозволиш градот да нема стадион,да “има“ спортска сала со ѕидој сите во различна боја демек све ми боје лепо стоје Да си дозволиш само да играш кошарка онака ко на мајтап таму стросано кај ракометно Како може некој такво нешто да си дозволи? Срцето од камен му е,од шо му е? Џабе јас ќе брблам,џабе статуси,џабе протести,џабе се кога на Комшијата низ едното му влегува низ другото му излегува... Да видиме до кога вака..до кога Пелистер ќе шиба втора лига,до кога без стадион,без се...да видиме
Значи изгорев да гледам утакмица на Пелистер на асален стадион...значи душата ме боли во такво издание да биди стадионот... https://www.facebook.com/BitolaStariFotografii/posts/1142406035779412
Е што и онака немате асален стадион. Батали го и дојди кај нас да видиш што е вистински стадион. А не тоа во крнтии и кал да гледам како играат. Мизерија...
Е то муце кажи му го и на Влатче наш...мочко Спојлер: комши (ако ме читаш двојче да ти се серам во тимбата)
Ауууу фала Богу не,ела до општината ќе те однесам или прашај си во близина,можеби чоекот ти е комшија
Сериозен си? Битола е убедливо најмртвиот град во нашата мила татковина, каде што приоритет се дава на кружните текови,мостови и најразлични с*ања, наместо да се изградат првенствено патишта бидејки колите си ги гинат тркалата и најразлични центри и локали кои би го живнале колку толку ова "мртво големо селце". И се додека овој идиотот е на власт( а ќе биде уште мнооогу многу бидејки во Битола сите се продадени души)Битола нема ни ж од живот да види.Вака тапкаме во место едно 10 години, и да, ништо не е променето. А стадион?Никогаш нема да го добиеме напразно си се надеваме.
Imaj verba druze se ke bidi samo poleka ne moze se naednas ..Bitola bila zapostavena od mnogu poodamna pa zatoa sega taka ti izgleda .Da se pravelo nesto od porano sega mozdebi i stadion i sali ke imavte ama za zal nikoj so raka ne mrdnal pa sega sakame se naednas e za toa treba malku pojke vreeme
Стадионот е ветен пред 2 години мислам...2 деца ќе родев и ќе се мажев за тоа време Стадионот како што ми се гледа ќе го направат кога моите правнуци ќе начукаат 30тина година Накај тоа и тера,што е жалосно за ваков град