Генетиката неможи да се замени но можи да се подобри. Ќе ти треба многу време и труд за да се затегни телото. Значи месеци се во прашање а можи и над година дена дур да се добие тој "пик" на мускулот.
Веројатно имаш уште масти за слабеење, односно оние кои престанале на нозете кои, како што рече ААКГ, генетски може се од "последните" што ќе ослабат. Фалат многу информации. Кај некои, нозете ќе се истонираат со малку повеќе аеробни вежби во кои најмногу е вклучен долниот дел од телото. Кај други, кои имаат поголема мускулна маса на нозете, намалувањето на вежби за нозе ќе даде побрзи резултати. Многу е индивидуално. Лоцирај го проблемот и продолжи да работиш.
Вежбите кој ги правам обично повеќе ги правам за задник што секако се вклучени и нозете мегутоа повеке фокусот е за задникот зошто многу бргу ми се дуи квадрицепсот и тоа уште толку ми ги прави да изледат по масивно.Секако правам вежби и во кој нозете се директно вклучено но без или помала тежина.
Јас вежбам и ми се свиѓа, не се тешки вежбите, а има ефект. Ја имам апликацијата Better me и има доста вежби, секој ден во неделата се различни. Не се сеќавам колку платив за цела година да имам пристап, можеби околу 20$ беше. Ама има и доста вежби на youtube.
kako da podelam na body parts vezbi dosega vezbav full body kako sea da pocnam splited i shto so sto se vezba?
Јас правам Пон: upper Вто: lower Сре: Пилатес/истегање Чет: Upper Пет: Lower Саб: Истегање/јога Нед: Одмор
PPL Push,Pull,Legs. Prv den Gradi,ramo,triceps. Vtor den Grb,zadno ramo,trapez i biceps. Tret den Samo noze. Ostanatite 3 dena pak se povtorva istiot princip samo so razlicni vezbi. Se prat max po 3 vezbi po 3 serii. Ili mozis vaka: Ostanatite 2 denovi mozis edniot den samo goren den,posledniot den samo dolen del i 2 dena pauza. Sleden i najdobar Bro Split mozis vaka: Prv den gradi i ramo Vtor den grb,trapez,zadno ramo i biceps.(zadno ramo edna vezba 3 serii e dovolno) Tret den noze. Cetvrti den race. Petti den noze. Sesti i sedmi den pauza. Rezultati ke imas itoa salam.
Буквално сега додека читам сум во поза. Не знам дали ова е одговор за овде, ама одличен е за време на менструација.
Ми требаат вежби за раце. Тоа што барав и најдов не ми одговара. Сакам ракава да не ми е растресена туку малку трицепсите да ги стегнам.