Совет од поискусните. Земав лента за трчање, брзо одење (ниво 6) некои 2км секој ден правам, но тоа како почеток после ќе покачувам. Дали би имала ефект од брзото одење, или подобро трчање?
Мислам дека за стомачни мораш да правиш стомачни вежби и тоа за сите групи на стомачните мускули (долни, средни и горни со странични плус). И не заборавај да правиш и грбни вежби. Обично луѓето забораваат на вежбите за грбот кога сакаат стомачни да развијат.
Некој што вежбал high reps тренинг да ми каже дали може да се изгради мускулна маса со овој систем на тренинг барем приближно како со тежински?
Едно глупо прашање, дали е во ред во ист ден да се прави и тежински тренинг и трчање? Ако не, како ги комбинирате?
@MissChievous Пробај, пресметај со овој калкулатор, бидејќи има разлика од бавно, брзо, па и тежината и сл. https://www.omnicalculator.com/sports/stairs-calorie @Ugly Duckling Мене лично ми е подобро кога ги правам и двете во ист ден. Се чувствувам поенергично и посвежо. Вообичаено, прво трчам, па потоа ги правам тежинските вежби. Така ми е полесно Некогаш го правам со помала пауза измеѓу како 30 мин - 1 час. Некогаш во зависност од обврските или расположението, не се брзам. Па може едното наутро, другото попладне
Све се слагам само ова е малку специфично во случај ако уште го дои бебето. @SunnyGirl2 Ти требаат јаглехидратите за млеко...
Не можеш баш да пресметаш, особено не во единица спратови. Оти нели сите скали имаат различна висина, па и би зависело и од бројот на скалила хахаах. Освен тоа зависи и од твојата висина и тежина. Премногу математички пресметки се ова хахаахх. Тенденција ни е да сакаме да пресметуваме и потрошени калории, ама никој не може точно да ги пресмета. Затоа акцентот е на внесени калории - нешто што полесно се контролира и пресметува. Секое движење ќе донесе резултати за некој што претходно не бил физички активен. Затоа слободно почни со брзо одење. Да, океј е. Ама рачунај дека секогаш за тоа второто ќе имаш помалку сила. Затоа она што ти е побитно - стави го прво во денот.
Да ми предложите вежби во домашни услови за здебелување? Повеќе за нозете сакам Или не е возможно дома..
Вежби за здебелување не постојат хахахах. За здебелување треба да јадеш многу и да седиш хахах. А за да качиш мускулна маса дома, малку да ја зголемиш тежината, прво што ми текнува се повеќе форми на чучњеви, качување по скали и слично. Со тоа што резултати ќе имаш до одреден степен - и потоа ќе се потребни тежини за да продолжи растот. Сепак, храната е клучот за да качиш тежина.
Мислев вежби за накачување на мускулна маса, не се изразив само така професионално хахах. Имам видено многу дека успеале во теретана па мислев дали е возможно и дома. Ти благодарам.
Кој тип на тренинг во студио би ми препорачале за затегнување на нозе и задник и накачување мускулна маса? Немам вишок килограми но долниот дел од телото ми е растресит, а нагоре сум многу слаба.. Дали само со теретана би морала или има и други опции
Дали може некој кој што вежба подолг период и има доста разбирање околу тоа да ми пише во дм да го прашам нешто? Се работи за суплементи
Дечки ај реков да ве прашам чудно ми е. Оваа недела ми е втора кај што вежбам и почнав да забележувам кај бутките модрици зелени кафеавкасти, исто и вените ми се многу повеќе видливи и посини по целото тело. Зошто така?
Ако си сигурна дека не е од физички удар тогаш е траума на крвните садови поради претренираност или премногу напорни тренинзи.
Има место за паника? Што треба да направам? Па бев да 6 дена претходната недела ама ден раце ден нозе и така терав. Е сега не кревав со некоја преголема тежина ама ајде ќе видам уште некој ден како ќе биде.
Па доколку сакаш да го зацврстиш долниот дел од телото вежби за нозе, задник ма да тоа се си е поврзано неможе само еден дел ќе има влијание на цело тело ама да се фокусираш повеќе да. Најдобри вежби за нозе и задник мене лично ми се: Deadlift 50kg Rdls со тегови од по 10кг Sumo squats исто тег Good mornings 40kg Bulgarian squats 20кг Romanian squads тежина исто по 20 Hip thrust 45kg Е сега ако ти се тешки Bulgarian можеш по една нога на преса. Исто и leg kicks 40 kg една по една. Земи си креатинче да ставиш на мускулна маса ама гледај да е поинтензивен тренингот и повеќе протеинска храна, намали алкохол, шеќери, масло и сол (тоа задржува вода). Тежината е индивидуална само би ти препорачала да си ставиш колку можиш за почеток. И пробај 10 мин кардио па 15 секунди спринт. Со среќа
Porodena pred 5 meseci ,megjutoa stomak mi ostana. Ne mozam da drzam dieti bidejki dojam, ako moze da mi preporacate nekoi vezbi koi bi mozela i doma da gi pravam. Vi blagodaram
Немора диета можиш само помалку јагленофидрати, масти повеќе разновидна протеинска храна, а и тоа тие поздрава тоа тие најбитно за кинење стомак. Можеш планк, секакви стомачни, чучњеви, исчекор, jumping jets и кардио дури спие бебето. Импровизирај дури не почнеш во теретана