Imate li soveti kako da napravam dobri noze I da stegnam zadnik? Po bremenosta oslabnav, kako so bev 63kg. No oblinite gi izgubiv. Dali pienje proteini e stetno za doenjeto? Znam deka na net ima iljada vezbi, no nemam vreme da baram. Sto bi bilo najefektivno. Imam nekoi 20minuti sekoj den. Pa sakam da pocnam nekako)
Зависно што ефект сакаш да постигнеш мораш одредени вежби да правиш. Пример squats ќе ти дадат мускули на нозете и бутовите ама ако сакаш такви нозе. Ако сакаш помалку мускулести нозе ама мазни (lean legs ) вежбите за нозе што се прават во странична легната позиција (или странично подигање на нога од стоечка положба) и што ангажираат внатрешни мускули на нозете се подобри. Задник може да зацврстиш и со варијации од donkey kicks вежби и со glute bridges ама и со вежби за грбот за кои треба да легнеш на стомак. Зошто кога ги правиш тие вежби било да креваш само долен или само горен дел од телото, т.е само рамен појас и раце а статична си надоле или само нозе а статична си од појас нагоре, пак мораш да ангажираш и "задња ложа".
Sinokja pravev. Deneska sum vospalena ama znam normalno e. Piev Magnesium. E sega ne mi e jasno, po kolku cucnevi da zgolemuvam sekoja vecer. So mislite za programata na ana stojanova, za gradenje muskulna masa, 850den e cenata momentalno so treninzi I recepti.
Fala ti na ubavoto objasnuvanje. Inaku nesakam muskulesti noze. Visoka sum I nema da mi stoi. Mazni sakam. Ustvari najmnogu me nervira zadnikot, ko so sum oslabena ne ni se poznava deka go imam. A porano imav taka oblinesto telo, I normalen zadnik, ubavo podignat sega ko daska mi e spusten. 2godini nisto ne sum izvezbala.
веќе 2 месеца стомакот ми е долен дел подуен и тврд ко трудница (не сум) дајте мени,вежби не ми се допаѓа ова вака
Е за заоблен задник помагаат squats. Ама ќе ти помогнат и вежбиве што ги пишав и оние каде што правиш исчекор со една па со друга нога и потклекнуваш скоро до под со коленото ама пази да се под 90 степени колената свиткани. Forward lunch се викаат. Истражи на Јутуб имаш видеа како се прават правилно
Долни стомачни се јакнат ако редовно правиш вежби за стомак што се специфично за долните стомачни. Се обидов да најдам видео за да не опишувам. Еве од овој тип: Од мое искуство голем ефект имаат следниве вежби од видеово ама треба да се прават по редовно, бар секој втор ден ако не секој ден: - оние l-swithers (ја ги викам вертикални ножички) што се околку 5:40 мин од видеово и вежбата веднаш после неа. - вежбите околу 10:00 минути од видеово (хоризонтални ножички). Овие можеш и на лактовите да си потпрана кога ги правиш како вертикалните ножички Видеово е со објаснување како правилно да се прават така што е добро за почетници. А за подуваност избегнувај храна што дуе, како грав, зелка и слатки. И храна богата со растителни влакна знае да прави гасови и подуеност како брокула на пример...ама па здрава е. Ако си приметила дека ти смета некоја храна исто тргни ја. Може и да си подувана од гастритични тегоби и јаки киселини. Ако е тоа во прашање, тоа е нормално во пролет после празниците и мрсната храна. Намали на пржено, мрсно и зачинето...
Искрено ниту една не користам, зошто замараат со плаќање за да отвориш дел од вежбите или менијата. Ако некој овде има пробано добра бесплатна апликација нека каже. Јас наоѓам се што ми треба на Јутуб. Има милион видеа. Само треба да знаеш што ти треба и да одредиш соодветна тежина и тип на вежби согласно твојата моментална кондиција и потреба
Планирам од следна недела да почнам во теретана. Ќе постам и со вежбањето плус планирам до Велигден да се стопам. Совет некој за што вежби да правам за почеток?
Ако си скроз почетник, почни да ги учиш сите справи и правилно изведуваш без тежина, најпрвин почни на машините.
Од прилика знам како идат справите, сум вежбала и претходно. Ама некако срам ме фаќа дека сакам. А за почеток планирам само кардио да терам на трака и степер
барај по интернет compound exercises прави ги, барем во еден тренинг цело тело да вежбаш. Ако ти е само за кардио подобро пешачи или трчај во природа.
Дечки може е глупо прашањево Дали протеинот е посен?? И дали има посен протеин? бидејќи сакам да земам а планирам да постам за Велигден
Здравоо, ми треба совет Почнав во теретана, не одам долго, 3 недели до сега, пазам на исхрана, мерам на вага, бројам калории, 100% сум сигурна дека сум во дефицит, бидејќи и програма имам на нутриционист, се водам и по тоа, комбинирам... Симнав 4кг, и сега стојам во место веќе 5 дена, па и во плус одам, знам дека првите се вода океј тоа се... Вежбам со тежини и кардио, кардио вкупно е 40тина минути, тежините по 5 справи, 3х10 пример за раце/грб денот... 4 пати неделно одам, два дена вежбам горен дел и стомак +кардио, и 2 дена долен дел и стомак + кардио Дали да ги исклучам тежиниве додека дојдам до килажа која ми е целна? Да вежбам само кардио? А треба да симнам доста килажа, 16кг се во прашање, немам некоја ситна килажа па да стагнирам... Или јас замислев дека само во минус ќе одам па сега се разочарувам
Не се разочарувај,јас одам веќе втор месец цо теретана и со режим на исхрана сум...Ославеб 5кг,па стагнирав исто како тебе ама во обем многу намалив и целта ми е уште 10кг......Опуштено и со дисциплина само
Vo koja teretana ides ako ne e tajna jas sakam da idam ama kade sto ima samo zeni nekade vo blizina na avtokomanda imali