1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да вежбам, ми требаат совети!

Дискусија во 'Фитнес' започната од Blondince, 13 јуни 2015.

1. Принцезичка1

Принцезичка1 Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    5.397
    апликации што има 30дена фитнес и има вежби за секој дел од телото дали некој вежбал според тоа и дали после месец има барем малку разлика?

2. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    529
    Razlika posle vtoriot mesec so pravilna ishrana, pravilen nacin na ishrana i odmor. Ako e aplikaciata samo so vezbi so sopstvena tezina, napredok mnogu slab samo gubenje vreme a ako e so vezbi vo teretana so spravi togas napredokot e zagarantiran.

На SwanMay и Принцезичка1 им се допаѓа ова.
  3. OnlyFun

OnlyFun Нов член

Се зачлени на:
    2 јуни 2018
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    Па, да. Малку разлика ќе има, меѓутоа ти не верувам да ја приметиш премногу таа разлика. Најубава разлика ќе осетиш третиот месец секако ако вежбаш редовно, се храниш како што треба и спиеш доволно. Ако воопшто продолжиш после првиот месец. :D

На Принцезичка1 и martin01 им се допаѓа ова.
  4. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.689
    Допаѓања:
    10.120
    @martin01 глеам многу си посветен на оваа тема. Дали работиш или дали сакаш да работиш како фитнес инструктор?

На "Zoki" му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    984
    Допаѓања:
    3.447
    ^^ Јас работам како фитнес инструктурка. Баш пред малку ги читав мислењата за мотивација..Верувајте девојки никакви јутуб видеа, слики и слично нема да ви помогнат - или сакате да вежбате или не. Јас кога започнав пред добри 7 години се навлеков, самиот адреналин, предизвик, дури и болката во мускулите ја обожавам. Пробајте simple as that.

На ivimis, some girl, SwanMay и 4 други им се допаѓа ова.
  6. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    529
    momentalno rabotam vo firma za kabli za audi inace sakam da rabotam kako instruktor. se zanimavam vejke 5 godini so ovoj sport i celoto iskustvo mi e isprobano namene e sega so ke bide ponatamu ne se znaj a inace planiram da se vrabotam kako instruktor. letovo ke vadam licenca pa ke vidime kako ke bide :)

На EvAngelos, "Zoki" и Purelove92 им се допаѓа ова.
  7. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Незнаев каде да го поставам прашањево, доколку не е за овде, ве молам игнорирајте.

Дали некој можи да ми предложи некои добри вежби на интернет за во домашни услови, во стилот на 30 days challenge, со кои би се постигнало резултат.

Имам план за исхрана, а цел ми е да се поправам.

8. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    529

Eve 2 linkovi. Devojcevo e vrv. Samo so trening vo domasni uslovi malce e potesko do dobri rezultati no vredi da se proba.

На La.loca, ivimis и Lorins им се допаѓа ова.
  9. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.366
    Допаѓања:
    20.922
    Цел живот имам проблеми со килажата, постојано качувам симнувам и сега последно ослабев негде 9 кила и многу ми виси кожа на раце и нозе. Бидејќи немам можност за теретана во моментов дали е возможно да се тонира тело во домашни услови?

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  10. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.390
    Допаѓања:
    8.336
    Можно е и во домашни услови и те како. Симнете го програмот Brazil butt lift, 4 недели трае програмата, се вежба 5 или 6 дена во неделата. Има програма и распоред што да вежбаш во зависност од тоа што сакаш, дали да ослабнеш , дали да го зацврстиш телото и сл. Мислам дека имаше и посебна тема на форумов за програмата. Имам стигнато до 3та недела и пак имаше резултати, одлична е.

Инаку вежбам кардио пилатес три пати неделно, плус еднаш си правам вежби дома или трчам и резултатите се и повеќе од видливи. Така да не треба теретана за да имаш убаво тело.

Секако мора и нормална, здрава исхрана што и да вежбаме.

На cresa-jagoda, La.loca, joy1 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Strawberry1238

Strawberry1238 Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2018
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    11
    Дојде лето а јас уште со салце:sweat:па какви вежби,да земам да вежбам само 1 серија во ден и тоа не секој ден и сакала сум да бидам тип топ:D

12. Kija94

Kija94 Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2018
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    33
    За многу краток период ослабев 30кг. Сега имам опуштена кожа на раце, нозе и стомак. За во теретана немам услови, па да вр прашам дали со инсенити макс 30 можам да се доведам во ред?

13. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779

Ако си ослабнала за краток период 30кг , пред краток период, не ти препорачувам програми од таков тип како инсенити бидејќи организмот ќе си го силуваш и можеш да си направиш проблеми и компликации со здравјето. Ти препорачувам планинарење, трчање, здрава протеинска исхрана и вежбање стомачни, склекови, чучњеви, грбни, пиење многу вода и чаеви и обавезно да имаш добар одмор и барем 2 дена во неделата да одмараш од вежбање. Не вреди да си го ебеш здравјето ради естетика. Биди здрава и со среќа!
    п.с: слободно прашај ме што те интересира за вежбање, исхрана и слично ...
    п.с2: најдобро се тенчи со пливање ..... ако имате опција да можете да пливате, ќе се направите рипчиња во буквална смисла , верувајте ми :angel:

На zhap4e и Kija94 им се допаѓа ова.
  14. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    529
    utrinsko kardio, brzo odenje na prazen stomak. posle mozes kacuvanje po skali, iscekor i cucnjevi. za stomakot najdobra varianta ti se stomacnite i vozenje tocak. za race ke moras vezbi so tegovi kako stoecki pregib ili rotiracki pregib, zgibovi, razboj.

На SwanMay и Kija94 им се допаѓа ова.
  15. Mini90

Mini90 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2014
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.199
    Девојки, ајде како поискусни, препорачајте ми некои вежби за грб.
    Останатиот дел од телото некако успевам да го доведам во ред, ама грбот ми е катастрофа. Не вежбав подолг период и неактивноста си го направи своето.
    Конкретно на ова мислам:
    images.jpg

16. SwanMay

SwanMay Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.674
    Повели! Сет вежби за целиот грб, од кои дел може да се изведуваат и дома, не само во теретана. Прави си ги во 3 серии од по 10 повторувања. Ако си почетник не додавај големи тежини и обавезно прво прави вежби за загревање, за да не се повредиш. :hai::sun:

На cempres72, Dr.Awesome, SV1911 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    529
    prvo treba da ja sredis ishranata posto imas masti. Treba da ptavis veslanje so sipka vo podfat varianta. Taja vezba go pogoduva latisimusot ali posto e podfat varianta, centarot e vo dolniot del od grbot(latisimus dorsi). veslanje so edno racen teg, veslanje so preklon, dolen kotur i mrtvo diganje ovie vezbi ti se za muskulna masa, sirina, simetria, top izgled. grbot trenirajgo ednas nedelno i samo tehnicki bez preteruvanje so serii i povtoruvanja. 16,12,8 povtoruvanja za site vezbi. Grbot trenirajgo sam, znaci denes treniras samo grb i nisto drugo, nepravis kardio, nepravis stomacni ili drugi vezbi.
    tie vezbi pogore se samo za zadno ramo sto gi objavi clenkata.

18. SwanMay

SwanMay Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.674
    Јас ги правам горенаведените вежби за грб, плус неколку вежби на сајла и имам супер резултати. :)

На cempres72, alana95 и Dr.Awesome им се допаѓа ова.
  19. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    529
    pa tie tezultati ti se od sajlite ili ako pravis vezbi na vratilo posto grbot se razviva so vezbi za veslanje a od gore navedenite vezbi imas samo 2 vezbi za latovi a ostanatite ti se za zadno ramo. ako mozes da se krevas na vratilo ke se napravis kamen vo grbo :) steta so nemozam da se krevam.

На SwanMay му/ѝ се допаѓа ова.
  20. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.700
    srekja.mk/pravele-po-100-chuchnevi-sekoj-den-tsel-mesets-kakvi-se-rezultatite/
    Што мислите ќе има резлутати за месец дена ако ги правам?

На Ticaa му/ѝ се допаѓа ова.