1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да вежбам, ми требаат совети!

Дискусија во 'Фитнес' започната од Blondince, 13 јуни 2015.

1. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    529
    NE!
    sekoja muskulna partia a posebno nozete barat odmor. Ako gi treniras sekoj den muskulot nema vreme da se oporavi i nema da rasti nitu da se zategnuva. Samo bolki so ke trpis i muskulot ti zapajga vo katabolizam.
    ako treniras 3 pati ke ima nekoj rezultat ali tie rezultati mnogu brzo stagnirat. Muskulot bara dobra kontrakcia, dobro cepanje a posle trening dobar odmor za da se oporavi. Ako planiras da treniras noze togas vezbajgi 2 pati nedelno max. na primer: Vo ponedelnik i cetvrtok taka sto ke imas dovolno vreme da go oporavis muskulot. :) ne e zdravo da se trenira edna muskulna partia povejke od 3 pati nedelno posto idi do pretreniranost i doajga do povredi bez razlika dali treniras doma ili vo teretana. noze i grb baraat pogolem odmor.

На SwanMay му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.694
    Допаѓања:
    17.354
    А зошто не почнуваш некој од 30-дневните предизвици за чучњеви? Ем постепено си накачуваш со по 5-10 повеќе ем има резултат, ако можеш додади си и тежина некои 5-6 кг никому не сметаат.

На edna_malecka и SwanMay им се допаѓа ова.
  3. mia zarovska

mia zarovska Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    48
    1сантим ке покачи во обем и ништо повеќе. Испробани такви методи и ништо ефекти само во место стоеш со напредок. За да качеш на тежина некој 5кг од мускулна маса треба да си на хемија. чучњевите се прават со соодветна тежина спрема серијата :whew:
    Почнав со мали тежини и имав напредок ама одма ми престана напредокот се додека не зголемив на волумен :whew: срекно девојки само напред :makeup:

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.694
    Допаѓања:
    17.354

Океј се тоа си потполно во право, но не верувам дека девојкава сака нешто повеќе освен да се затегне и се знае дома колку може да се постигне. За повидливи и потрајни резултати правец теретана, инструктор да каже што како ти одговара што како да вежбаш.

5. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    529
    dosta devojki koj ja probale nejzinata programa imale rezultati :)
    se prodavat i lastici po 200 denari se i se super za domasni treninzi kako dodatno opteretuvanje. slucajno ja najdov na fb samo ja spodelvaja :)

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MajaTrajkova

MajaTrajkova Нов член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    pozz na site! Trenirav predhodno no sega pocnav pak no ja srediv ishranata ama nesto ne e ok. Imam pad na energia koga vezbam a pred trening jadam dosta ovosje ama ne dobivam dovolno energija. Koristam i whey proteini i bcaa amino kiselini, koga e najdobro da se pijat i dali zaedno se pijat? dali se hemija ili ne.
    Treniram u teretana i dali se trenira edna muskulna partia povejke pati vo nedelata?

7. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    984
    Допаѓања:
    3.451
    Суплементи се, најдобро е да се пијат 30 минути пред тренинг.
    Падот на енергија може да е доколку диетата тие многу строга и не внесуваш доволно јагленохидрати во исхраната, 2000 би било нормално.
    Се тренира, зависи како си ги имаш распределено деновите.

8. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.700
    Благодарам на советот но јас сакам да си го обликувам задникот ..

Благодарам и на тебе од утре почнувам со 30 дневниот предизвик

9. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    529
    zadnik ne se oblikova so cucnjevi tuku so leg press i mrtvo diganje. 30 dneven predizvik ti e glupost i mozes samo veni da pustis po nozete poradi pregolema opteretenost, strada i rskavica i koleno no ti si znaes. vo moj 15godini iskustvo nesum sretnal nekoj koj oblikoval zandik so predizvik na cucnjevi. Moj sovet ti e vnimavaj i so srejka :)
    @MajaTrajkova whey i bcaa ne se hemija tuku se dodatoci. whey se pie samo ponejgu obroci ili pred spienje a bcaa samo posle trening i whey i bcaa ne se pijat zaedno. pred trening ne se jadi ovosje radi skok i pad na insulin, ovosje samo posle trening zaedno so bcaa.

На SV1911 и SwanMay им се допаѓа ова.
  10. SwanMay

SwanMay Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.674
    Hip thrusts на бенч и glute bridges се исто така супер вежби за задник @edna_malecka :)

На cempres72, alana95, Carolin. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    529
    3 dena nemozev da sednam od tie vezbi hahah

На Carolin. и SwanMay им се допаѓа ова.
  12. SwanMay

SwanMay Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.674
    Значи дека функционирале! :D

На cempres72, alana95, Carolin. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.865
    1 саат пред вежбање внеси јаглехидрати зошто тие се извор на енергија. Bcaa јас пијам за време на тренинг а протеин после вежбање. 2 пати неделно е доволно за секоја мускулна група

14. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    529
    ako jades 2 sati pred trening nema potreba da se pija bcaa za vreme na trening. whey odma oosle trening se pretvora vo glikogen. koj bcaa gi koristis? :)

15. BB Clasic

BB Clasic Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    47
    Повелете, прашајте за било какви совети :muscle:

16. MajaTrajkova

MajaTrajkova Нов член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Одма после тренинг штое подобро,
    бцаа или веј протеин?
    некој викаат бцаа пред или за време на тренинг а одма после тренинг веј. Јас пијам веј после тренинг! Цел ми е покачување на телесна тежина и мускулна маса.
    имам некој резултати. Храната ми е сасвим ок.
    кој тренинг ми го препорачувате така што ке имам добар опоравак и напредок? јас вежбам по 2 мускулни групи гради бицепс,грб трицепс и нозе рамо. 2 дена одмор и пак повторувам.

17. BB Clasic

BB Clasic Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    47
    Самиот Веј протеин ги содржи сите есенцијални амино киселини, така да за после тренинг, Веј. Доколку си почетник немаш потреба од Бцаа. Неможам да ти препорачам никаков тренинг без никаква информација околу твојот начин на живот, бидејќи тоа е нешто индивидуално, опоравак и напредок зависат од повеќе работи. Само можам да ти кажам вака делумно, наместо гради-бицепс и грб-трицепс, замени со гради-трицепс, грб-бицепс.

На SwanMay му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MajaTrajkova

MajaTrajkova Нов член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    тренирам 2 години но досега сум земала самонглутамин креатин и веј. планирам да сменам за поголем напредок.

19. BB Clasic

BB Clasic Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    47
    Прво. За поголем напредок: Добро осмислена тренинг програма, пропратена со прогресив оверлоуд. Второ: добра исхрана. Трето: Од суплиментација НЕ очекувај подобар напредок.

20. SwanMay

SwanMay Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.674
    Здраво Маја. BCAA можеш да пиеш во текот на вежбањето. Ќе те освежуваат и полесно ќе ги изведуваш вежбите. Друг супер ефект е тоа што мускулите многу побрзо ќе се опоравуваат. Ако имаш потреба може да се напиеш уште една доза навечер, пред легнување.
    А протеинот од сурутка, јас го пијам само после вежбање и тоа исклучиво кога знам дека следниот оброк ќе ми биде подоцна. Значи само во замена на оброк. Најубаво е протеините да се внесуваат преку исхраната колку е можно повеќе. Јади повеќе варено или печено пилешко, мисиркино месо, јајца, туна или ослиќ, грав, млеко, јогурт, урда...
    Што се однесува до тренингот, како што ти посочи членот погоре, смени ги комбинациите на групите на вежбање - грб и бицепс, гради и трицепс. Би те посоветувала ако можеш да ги поделиш вежбите за рамо и нозе во две посебни сесии, за да можеш поубаво да ги таргетираш мускулите. Вежбај еден ден долен дел, па еден ден горен дел и вметнувај си денови за пауза, според твоите потреби. Со тоа телото ќе има доволно можност да се одмори и ќе имаш повеќе сила и издржливост за вежбање. :)

На alana95 и BB Clasic им се допаѓа ова.