Мартин, набавив електролити Carborade, од FA. Само такви имаше, па такви земав... Дали се ОК? Ако има некои подобри ве молам споделете.
ubavi se. Gi imam pieno so vkus na portokal. se zema do 100gr. na den gi namaluva grcevite vo muskulite posle fizicka aktivnost. Zemisi i magnezium posto vo carborade ima mnogu malku. Vitagro ti e isto taka dobar izbor!
Отворив да прочитам за вежбање, мислам за вежби се пишува, вие пишувате за хемикалии. И спортот не е тоа што беше. Пушти една коза по ливада и бркај ја цел ден, после седнуваш, лепче, сиренце и сите манекени. Денес шо е ова? Ни коза ни, лепче, ни сиренце, ни мад*ња! Ај у три лепе и спорт и се!
Во темата нигде не пишува дека е конкретно за вежби. Насловот е "Сакам да вежбам, ми требаат совети." Кој што и како ќе пишува е негово право. Суплементи,хормони,пептиди и се останато се дел од овој спорт и секој што сака можи да коментира за било која тема поврзана со вежбање.
Скроз сум на темата. Допинг е дел од тоа што го правите, и во професионалниот спорт е забрането. И не зборувам за протеински шејкови... погоре зборувавте за додатоци кои делуваат на хормонален статус и хипофиза. Мислите ли со што си играте??
Само тоа е битно. Да сте свесни и добро информирани за сите можни реперкусии и нус појави. Ваше тело, ваш избор. Секое добро.
ednas napraviv greska no povejke nikogas zatoa imav i pisano pogore. Se potkrepiv na drug i toe to. vejke godini pominale.. sega koristam samo suplementi koj mi se mene potrebni. Podobro e da se razgovara za hemija posto nekoj da ne napravi ista greska ko mene. sekoj sto steknal iskustvo e dobro da kazi soe kako e.
Жал ми е што си научил на потешкиот начин. Затоа мислам дека е подобро, воопшто да не се користат хормони.
Не знам колку си информирана но има федерации кои што тестираат против допинг супстанции и има федерации во кои користењето на хормони, пептиди и останати анаболни хормони е дозволено. Второ секој има своја цел, како можиш да кажуваш што е добро а што не? Има луѓе кои живеат од овој спорт и употребата на стероиди му е од круцијално значење. Тоа што некој посегнал по нив незнаејќи во што се впушта тотално неинформиран е друга работа, и ќе молам секој кој што не се разбира да не се меша во темата оти последиците се страшни. Ќе прочита некој за шеми и други работи и ќе мисли дека така треба, ќе се оштети за цел живот. Спортски поздрав.
Ама не сте сите професионални спортисти? Нели и аматери користат вави работи? За по дома, што се вика...
ako covek nema sportski ambicii, ako nesaka od to da zivee i da vadi pari i krajna rabota da e toa, togas nema potreba da se koristat supstanci za pokacuvanje na perfomansi. Za rekrearivec dovolno e dobra ishrana, dobar trening i dobar odmor. Suplementi ne e moralno da se koristat no ako se ima potreba mozi samo da pomognat no ne da zamenat obrok posto nitu eden suplement nemoze da ja zameni hranata.! Kajnas vo mkd ima samo nekolku sportisti koj ziveat i vadat pari dobri pari od prodazba na hornoni i suplementi. I koristenjeto hormoni za rast bara mnogu mnogu jaka ishrana inace se odi vo voda!! Zabe golemina koga zdravjeto e naruseno. Zdravje pred se pa posle drugoto.
Секој аматер има можност да постани професионален спортист. Единствено осудувам употреба на PEDs кога не е постигнат генетскиот максимум на телото и кога некој не е доволно информиран за сите позитивни и негативни ефекти а посегнува по нивна употреба а не можам да осудам некој кој свесно небитно дали е спортист професионален или аматер одлучил да употребува хормони за да го подобри својот изглед или своите перформанси повеќе од што дозволува генетскиот максимум.
Да речам, добро.. вие си знаете. Иако сметам, дека сте убави без бицепси колку бутов мој. п.с. Појма неам што се ПЕДс
Performance Enchancing Drugs или по наше хормони,пептиди,стероиди за подобрување на перформансите. Инаку во врска со изгледот, не значи дека земањето стероиди доведува до огромни, напумпани мускули. Пола а и повеќе од актерите, моделите што ве палат се на PEDs.
Фала за инфо. Сеуште сметам дека не е во ред, ама ако сакате толку и го правите тоа под надзор на медицинско лице, тогаш... слободно. Се' најдобро на сите.