Сакаат* , прават* јас лично немам користено. И надзор од медицинско лице, редовни проверки на крв, редовни проверки на хормонски статус е ЗАДОЛЖИТЕЛЕН.
Како се справувате со тешкото време и влагата во воздухот кога треба да вежбате? Дали има начин како да се надмине тоа и да не влијае толку на перформансите? Денес мислам најтешко ми беше да вежбам и не успеав ни пола тренинг да завршам. Молам за совет.,,
ako treniras vo teretana treba da imat klimi. jas kade sto treniram imat klimi ubo e za trening. baska se naviknav na rabota sekoj den po 8 sati zesko. mnogu nagli promeni ima vremevo. magnezium, d3, kalcium, vitamin c i k2 pomagat pri vakvo sparno vreme. vitagro elektroliti za posle trening ke te sveznat.
Не пуштаат клими, не им се исплатело дека вежбаме малку луѓе наутро... А инаку, внесувам и електролити, како што ми препорача и магнезиум, калциум, витамини и пазам на исхраната. Но, како што кажа, веројатно е од наглите промени. Ќе мора да истрпиме.
jaka ti dusa kako mozis na sabajle da trenitas na sabajle nemozam da mrdam a sekoj den si velan utre ke odam da trcam i nisto. samo si velam haha
Јас па само така можам, инаку денот ми е наопаку. Плус, не сакам гужви, вака на раат ќе си извежбам и бегам.
Исто и јас, стрикно сабајље оти потоа денот мие никаков Инаку и кај нас имаат клими па не чувстувам некоја промена. Гледав на фб во Грција изградиле теретана покрај море охх камо среќа
Нема правило но мене ми е најдобро навечер кај 6-7 часот. 3 оброци пред тренинг Кога можеш тогаш само ако тренираш на сабајле прво доручкувај па после сат време одиш на тренинг.
А има ефект ако вежбаш на гладно срце? Јас кога вежбам така имам чувство како безвеза да сум вежбала зашто јадам оброци после тоа.
Пад на енергиата,пад на притисок,пад на гликоген во крвта и доаѓа до вртоглавица,слабост,отсутност. Утринско кардио на празен стомак е ок али тежински тренинг на празен стомак не би го ризикувал здравјето.
Јас вежбам со апликација, на гладно или евентуално со пола банана претходно, зависи колку сум јадела за вечера. Ама не се тежински вежби, кога одев во теретана на сабајле прво јадев и по сат време во теретана. Не знам како е правилно ама вака се осеќам најдобро и важно ми е да се осеќам добро.
Сакам да вежбам, но не со цел да изгубам килограми туку да добијам повеќе на мускулна маса. Претходно вежав 2 месеци во теретана, но ослабнав 3кг. Повеќе внимание да обрнам на вежби со тежини отколку кардио м? Или дајте некој режим на исхрана богат со протеини, шо знам понудете нешто
Па можеш да се храниш здраво и да внесуваш протеинче во секој оброк. Можеш и креатин за почеток и само со тежина.
За поголема мускулна маса треба да вежбаш теретана ама вежби со тежини. Кардио не ти е потребно можеш само да ослабнеш. Во делот на хранатс внесувај повеќе протеини но не ти препорачувам хемииски нека се на природна база. Протеини на природна база како банана јајце чија и многу други. Исто така пред вежбање може да испиеш 2 до 3 јајца од препелица.. имаат многу повеќе протеини за разлика од тие од кокошка
1h или бар 30m пред тренинг енергетски оброк по тренинг протеинска храна. 45m до 1h максимум вежнање никако повеќе. избегнувај вечера или ако јадеш може овошје зеленчук нешто лесно без калории. 2 пати неделно ОБАВЕЗНО трчање ! 1 до 2 дена неделно одмор од вежби. препорачувам вежби со своја тежина, со килажи доволно е 1 неделно. тоа е за нормален изглед и здрав организам.
1h - 1h 15m е сосема доволно за интензивен тренинг. Не дека повеќе не можи ама е потрошен гликогенот во мускулите.