Здраво, имам околу 50тина кила и сакам малце да се здебелам тоест да накачам мускулна маса. Знам дека мускули се прават само со дигање тежина и затоа ви пишав да ми помогнете што како со вежби и исхрана Целта ми е нозете да ми се здебелат бидејки ми се слаби многу, исто и задникот да ми се поткрене. За колку време би имала резултати? Исто и да ми предложите некоја теретна во Карпош Ви благодарам однапред
Јас да го кажам моето искуство, порано не пазев на исхрана и немав некоја голема физичка активност па затоа умерено ги отфрлив нездравите продукти (но не скроз) и ја вежбав програмата Insanity за која стварно при следење на календарот даде многу добри резултати. Кој може ви ја препорачувам.
Ако не грешам, мислам дека видов вакви во Џамбо ама и јас размислувам да си нарачам од Али. Како што гледав, цените им варираат во однос на затегањето кое ти го овозможуваат самите ластици.
Здраво Кои вежби за нозе да ги правам. Не сакам да имам мускули, само тонирање. П.С. мојата форма на тело е ваква во нозите сега: Го мразам тоа...
Помош помош значи нередовен ѕивот и се поправив 15 кг. Сакам да си ги вратам килата и формата, не си се свиѓам вака и плус не е здраво. совет дали да веѕбам дали диета или и двете. што ми предлагате? морам да бидам убава
Секако, почни со вежбање и батали диети. Применувај здрава исхрана, со што помалку процесирана храна и повеќе свежи продукти. Резултатите нема да изостанат.
Диетата ти е да речам и поважно од самото вежбање иако не треба да се изостава вежбањето. Внесувај повеќе протеини, јаглехидрати и на многу ниско ниво масти, намали со чоколадо, леб, мелено месо, салами итн. Околу вежбањето фокусирај се повеќе на кардии. И секако моментално многу се застапени онлајн тренери т.е линкови на јутуб или инстаграм најди некоја која се занимава со затегнување и слабеење на тело и терај по нејзино. Со среќа, и запамти no pain no gain.
За две недели можеш само да добиеш навика на телото/мускулите и желба за што е можно поздрав животен стил да водиш, а со тоа ќе си дојде и здраво и витко тело.
Дечки, ајде вие од поискусните да ми помогнете. Редовно вежбам со години веќе, немам проблем со ништо освен со дишењето додека вежбам, особено нозе. Знам дека има техники за вдишување/издишување при вежбање, меѓутоа не ми помагаат. Нешто да ми препорачате?
Девојки сакам ваше мислење, сакам да купам една од програмите на Ана Стојанова дали некоја има веќе земено или знајте некој што ја има... дали се исплаќа да ја купам задоволни сте ? Што би ми препорачале?
Почнав со вежби дома си симнав една апликација и вежбам Сакам да го зацврстам стомакот после порагај, се надевам дека е можно Но ме интересира и што да јадам, што да исфрлам од исхрана Значи не сакам да слабеам само сакам малку да го зацврстам стомакот
Пробај намали со леб, благо, грицки и газирано. Единствено чаре е здрава исхрана. Ако не можеш, пробај да направиш некои промени во исхраната. На пример наместо бел леб јади двопек или црн леб(ако имаш време и домашен), па со тек на време ќе исфрлиш. Во однос на благо јади повеќе овошје и/или црно чоколадо, а можеш и полузамрзнати банани во бленер(како сладолед), додека да се навикнеш на помалку благо. За грицки не знам што да ти кажам, наместо чипс и смоки, испукај си пуканки, но без сол. И за газираните пијалаци, пробај да пиеш повеќе вода и/или да ставаш лимон за да има друг вкус. Sprite имаат лимеки газиран сок(жолти се) со вкус на нане и уште нешто што немаат шеќери и јаглехидрати. Сигурно немаат ни "з" од здраво, но подобро тоа отколку кока кола или фанта. Поздрав
Можда техниките не ти се совладани или неправилно ги изведуваш. Кога правиш чучњеви,во горна позиција земаш воздух и го држиш додека се спушташ. Кога ќе се крениш,тогаш го испушташ. Исто е и за мртво дигање. Ако имаш вртоглавици,кога имаш тежок тренинг за нозе гледај да внесуваш повеќе хидрати пред тренинг.
Не знам дали ми е за тука прашањето ама би сакала да прашам нешто. Веќе некое време вежбам и кога правам вежби за стомак наредниот ден како да ме боли желудникот и како да ми се гади. Дали има за ова некое решение, дали нешто погрешно правам? Некој совет?
za 1 nedela 2 x trcanje 1 x plivanje 2 x vozenje tocak 1 x vezbi (tegovi ili so svoja tezina) sekako 1 den odmor pazenje na hrana
NE ! naj dobro e prvo da pazis na hrana potoa trcanje i velosiped vo kombinacija so stomacni. ako ne si mnogu ugoena mozno e za mesec do mesec ipol
Imam 62kg I visoka 1,75 Onaka izgledam okej, no sakam muskulna masa da nakacam. Pravam vezbi od aplikacija na telefon. No ne znam kako da se hranam. Neznam so da jadam sabajleto, so rucok, so vecera. Dali moze soveti? Fala vi