Според мене high intensity interval training. И секако средување на исхраната. Тие последни 1-2 кг се најтешки за симнување, особено на стомакот.
Ги има ли некој користено овие капсули и каков ефект имал? Дали има side effect од нив и како се консумираат?
Од Poleo Sport ми кажаа 3 пати дневно пред оброци дека се зема. Е сега тоа ме буни ако ги пијам пред оброк пр. 9/10 појадок, 13/14ч- ручек па кај 17ч вежбање и 19ч вечера треба да го пијам пред вежбање или пред вечера? И дали се пие по 1 капсула или по 2?
https://www.myprotein.com/sports-nutrition/cla-capsules/10530408.html Рецензии од тие што ги користеле.
Топло ти ги препорачувам Ultra Ripped од Ultimate Nutrition. Даваат одлични резултати со редовно вежбање.
Благодарам за препораката, но со оглед на тоа што не смеам да пијам било што бидејќи имам хипотироизам со хашимото, по консултација со докторката каде што одам на контроли конкретно за CLA ми рече дека може да ги пијам. Затоа прашав за нив. Видов низ темата дека ти си ги користела претходно па ако сакаш може да ми пишеш за нивниот ефект.
Штом е по препорака на лекар, тогаш подобро придржувај се кон тоа што ти е кажано. Овие што ги имам јас користено се топач на масти на база на зелен чај, гуарана и др. состојки. Но ако добро се сеќавам, на опаковката пишува дека не се соодветни за лица кои имаат проблеми со срцето.
Cla e amino kiselina, dodatok vo ishranata i samo gi transportira mastite vo energia a samata amino kiselina netopi masti. Edino masti topi klenbuterol(NE anabolicen steroid) Pred trening nejadi hidrati, vnesi samo masti i proteini i pola sat pred trening edna tableta cla. Poarna varijanta ti e L carnitin tecen, go ima vo aptekite.
Имам користено Л-карнитин претходно и немав некој кој знае каков ефект. Затоа сакав да пробам со овие. @SwanMay ова за тие што се со срцеви проблеми е за CLA или за Ultra Ripped? Инаку прочитав низ темава дека пред неколку години си користела CLA па затоа те прашав за искуство.
За Ultra Ripped се однесува. Инаку јас немам користено CLA. Само Ultra Ripped и еден краток период L Carnitine. Тоа зборам пред околу 2 год. кога почнав да вежбам и сакав да ослабам.
Koj l karnitin go koristeae i kolkava mu bese dozata? imas od 10,000.....20,000.....30,000 mlg. Baska cla se poslabi od karnitinot i iskoriatuvanjeto e mnogu pomlo.
Сакам да фатам да вежбам од утре по дома. Реквизити немам никакви. Углавном сакам да се стегнам и ова мало меше да отиде во плочки. Освен чучњеви, стомачни и склекови, некои други вежби да ми предложите? За нозете си имам некои вежби лани што ги правев ама добро би ми дошле и нови
Овде имаш еден куп вежби за домашна атмосфера. https://www.youtube.com/channel/UCpQ34afVgk8cRQBjSJ1xuJQ/videos
Дали треба телефонот да е на мене дури вежбам за да може smartwatchot да ми мери калории или може да е само пуштена локација и bluetooth и да е во иста соба со мене дури вежбам?
Nemozi teledon ili drug ured da ti izmeri kolku kalorii trosi teloto. To se meri samo labaratoriski. Pred trening nejadi hidrati, vnesi samo masti i proteini
Точно неможе да измери како што ти кажа членот над мене. Тоа ти е нешто од прилика. Исто момеше од прилика да земеш дека за 1 сат вежбање трошиш околу 200-250 калории во зависност од интензитетот.
Znam deka ne moze tocno, samo prasanjeto mi bese dali mora da e tel do tebe ili na tebe za ODPRILIKA da izmeri