Во кој дел од денот најчесто важбате, трчате? Од утре планирам да почнам со трчање и вежбање, па не знам дали би било подобро сабајле или приквечер? Исто така ми треба предлог за YouTube канал со вежби или апликација од кои сте задоволни.
Јас го користам Mi band 4. Го земав пред неколку месеци и искрено сум задоволна со квалитетот што го добиваш за парите. Го земав околу 2000 денари, беше на попуст во официјалната продавница на Xiaomi тука во Скопје, а инаку мислам дека е околу 2500 денари. Батеријата е прилично издржлива - трае околу 20тина со секојдневна употреба. Се навикнав да го користам, не само за вежбање, туку и како аларм, стоперица, си проверувам временска прогноза и слично. Има доста опции за вежбање - freestyle (е онаа опција која најчесто ја користам при вежбање дома), трчање на лента, трчање надвор, возење велосипед, пливање, и одење. Единствена замерка е тоа што мора да биде поврзан со телефонот за да снима додека возиш велосипед, за трчање не знам затоа што се уште не сум пробала. Сепак би го препорачала. Мислам дека нема некоја голема разлика меѓу Mi band 3 и 4, освен што 4ката е во боја наместо црно бела како 3ката а може да има и некоја опција плус за вежбање, но не сум сигурна.
Мене лично најмногу ми одговара да вежбам на празен желудник, тогаш имам најмногу енергија и полесно се чувствувам. Како и да е, не секогаш можам сабајле, па вежбам во било кое време. Трчам пред да почне да се стемнува, тогаш веќе не ми е толку жешко. Задолжително многу вода во текот на денот за подобра издржливост и резултати. Порано вежбав во Fitness Blender на Јутуб, нивните видеа ми беа константни. Сега веќе 3+ месеци вежбам Insanity Max 30. Оваа програма најмногу ми одговара од сѐ што имам пробано низ годиниве. Возам велосипед и трчам исто така. Ако возам преку 25 км низ планински терен, тогаш тој ден не вежбам. Фитнес апликација од која сите што ја пробале ја фалат е SWEAT. Јас користам Mi 4 band од декември навака и сум многу задоволна. Доста е ефтин, батерија држи преку 25+ денови, може да пливаш со него (освен во море). Има опција постојано да го мери срцебиењето, ама тоа ја троши батеријата доста побрзо па таа опција ја користам само кога вежбам. Има неколку видови на спорт, мери километража при трчање или возење, постојано мери чекори и има еден куп други ситни функции. Освен горенаведените, го следи и спиењето и дава општа слика за тоа колку долго спиеш, колку долго со бил/а во длабок сон и колку би требало да спиеш за регенерација на организмот. Garmin се секако доста подобри, ама и се ептен поскапи. Брат ми има еден на Garmin од пред 7-8 години и се покажа супер до сега. Нареден пат кога би купувала најверојатно би вложила во некој на Garmin.
https://www.youtube.com/results?search_query=blogilates arms https://www.youtube.com/results?search_query=chloe ting arms https://www.youtube.com/results?search_query=pamela reif arms https://www.youtube.com/results?search_query=madfit arms
Здравоо, Веќе подолг период се трудам да го затегнам телото со помош на вежби од интернет но не ми успева. Некогаш немам време, или заборавам, Интернетот ми падне и секакви изговори само да не вежбам. Но, најдов прекрасна апикација, на која секојдневно има нови вежби кои ги следам. Интезитетот на вежбите се зголемува постепено дозволувајќи им на мускулите да се навикнат. Исто така има и план за исхрана, кој доколку се следи може да се намали вишокот на килограми. Апликацијата е бесплатна и можете лесно да ја симнете на Play Store Доколку има заинтересирани слободно пишете ми ше ви кажам која е таа апликација
Mоже и дома да се вежба, само треба фокусирање на вежбите, скоро секој ден вежбање и за некој подолг период ке има резултати.Ја дома вежбам има резултати освен со стомачнве маки мачам. Нормално дека теретана би било побрзо само зависи од финансии и др.
Сигурно прекрасната апликација ти ослободува време или те фаќа за раче и те дига од кревет, дури и вежбите ги прави за тебе....нешто волшебно!
Ne sekoj mozhe da otide vo teretana, zatoa treba nekogash da se zadovolime i so vezhbi doma. Ako imash zhelba se ke postignesh, zoshto taka ismejuvash
Zatoa shto nesakam da zamaram so nepotrebni komentari, bidejki ima mnogu negativni mislenja za vezhbanjeto vo domashni uslovi
Prochitaj gi komentarite pogore i se ke ti stane jasno. Ima chelnki sho pishale deka se glupiram, deka samo gi zalazhuvam drugite so aplikacii i slichni gluposti. Ali okej