Е па како што ти пишала и @f.girl залепи ја половината убаво за подот и фокусирај се стомачните мускули да ја "преземат" работата односно кога ги правиш вежбите баш во нив да го осеќаш напорот и таа нормална болка при вежбање. Кога ги правиш вежбиве исто пробај и да ја подигнеш главата додека рацете ти се покрај телото и ќе почувствуваш разлика.
Здраво. Се мислам да инвестирам во домашна трака за трчање за цена од 400-450 евра, па доколку некоја од вас има дома, би била благодарна ако го сподели своето искуство и ми препорача трака до таа цена. Конкретно сум заинтересирана за Top Life траките. Благодарам.
Чим имаш болки, прекини ги тие вежби. Има и многу други поефикасни веѓби за стомак, не се ограничувај само со нив. Тоа што не ти одговара не прави го.
Слабеењето се состои од процес на топење на масното ткиво и губење на течности. Телото за да создаде енергија, зема масно ткиво преку крвотокот претварајќи го во раџложени делови и го носи да мускулите како енергија да можат да извршат одреден напор. Следствено на тоа, неможеш да таргетираш кој дел од телото ќе го слабееш со одредени вежби. Без разлика дали вежбаш стомак, нозе, раце, тоа не значи дека ќе слабееш во тие делови, туку телото троши масни наслаги од секаде подеднаков, хипогетички кажано. Конкретно за вежбите за стомак, ќе добиеш затегнување на мускулите со што ќе се подобри постурата и изгледот на рамен стомак, но не е услов дека тука ќе ослабиш со правење стомачни вежби. Сето тоа зависи и од процентот на масни наслаги кои ги имаш. Тежински вежби да, но фокусот нека биде исхраната.
Овој дел. Maсно ткиво и општо липиди јас знам дека не можат да се претворат во јаглехидрати. Обратно само може. Мускулите си користат глукоза од исхрана. А масното ткиво се искористува за енергија преку бета оксидација каде масните киселини преоѓаат во Ac-CoA кој влегува во кребсов кој е централен процес во енергетскиот метаболизам. Глукоза преку глуконеогенеза од аминокиселини може да се добие.
Ти си премногу безобразен.. Ова не ти само сега и на други теми вака се однесуваш. Што проблем имаш ти???
A што е уствари жапка на фрижидер? ... Инаку, од каде да земам стегач за колено? По спортскиве продавници ми се малце скапи.
Со челенџ ссло не се топи. Прво започни со постепено намалување на хидратите и тренирајги стомачните 3 пати неделно. Фокусирајсе на долен дел на стомакот, тој дел е најтежок да се донеси до израз. За два месеци со добра исхрана стомачните ќе излезат на виделина. Нај идеално е на сабајле на гладен стомак кога желудникот е празен тогаш да правиш стомачни и после појадуваш. Или можеш навечер али гледај да имат поминато барем 2 саата пред да тренираш. Стомачните се прават во кујна-стара изрека. Тежок процес и многу внимавање на исхраната за добар резултат. Еве еден линк од добри вежби. https://www.instagram.com/p/BvkSDZmh-WL/?igshid=z4rlpzw6l752
Шо муабет напрај сега веќе. Зависи од процентот на масти, може и 6 месеци нема да се доволни да излезат стомачни. Калорискиот дефицит води кон намалување на масните наслаги. И без да вежбаш стомачни ако спуштиш доволно масти ќе излезат. Од каде тоа наутро дека е подобро за стомачни на гладен стомак?
Жапка е она што се клава на врстите да неможи да се отвори ама не ја сватиа поентата мада небитно.... Иначе во веро џамбо има стегачи по 80-120 денари. Зедов два, доста се добри. Истите ги има и во веро каде што продаваат женска облека.
Е па сеа ако има 20посто масти ќе и треба година дена ама ова и го пишав како пример. Таја нема пишано колку % масти има, тренинг искуство, исхрсна и слично. ... Кога инсулинот е на ниско ниво е одлично време за лардио и топење масни наслаги. и кога желудникот не ги притиска цревата нанадвор, тогаш има подобра контракциа на стомачните и се избегнува лошењето. Во комбинациа на сабајле кардио брзо одење и 20мин стомачни ти е одлична метода. После кардиото еден добар доручек и цел ден полн енергија. Испробано и доста добри резултати.
Ако не јадеш хидрати за појадок нема да ти се дигне инсулинот. Така да на тој начин можеш и подоцна да правиш и низок интензивен кардио и стомачни вежби.
Da ali za da se transportira htanata insulinot se diga nekolku procenti. Za da se tranaportirat proteinite do muskulnite kjelii ni treba glukoza ali dokolku crniot drob e prazen, del od proteinot se pretvora vo glukoza. E sega to neznaci deka netreba da gi trenirame i posle jadenje. Jas na primer posle tezinski trening sum mrtov i nikogas ne gi trenirav posle trening. Sekogas gi vmetnuvam vo kardio na sabajle ili vo den pauza. Inace od kade go zemas my protein i koj vkus e najdobar. Go imase negde spomnato deka go koristis. Ednas zedov od polleo so vkus vanila i tropsko ovosje 2.5kg katastrofa bese i go isfrliv. Vcera mu pisav nemale pojke od my protein.