Сакам кондиција да набијам и малку да зацврстам мускулатура. Ќе почнам да течам по улици Да беше во СК, би сакала да ме тренираш, жими се'! Да се набилдам ко 'просечен' битолски кабадаја
Женски, дали постојат вежби што стварно ги елиминираат hip dips и ти ги прават колковите curvier? Имам вежбано краток период вежби за задник од Hana Milly и од некои непознати и не толку познати јутјуберки и можеби се истрипав дека маалку ми стана поцврст и поподигнат, ама изгубив волја некако и престанав. Најдов вежби и за намалување на гради ама чисто се сомневам дека функционираат, знаете ли нешто такво ама стварно да функционира? Значи, да сумирам ако има препорачајте ми добри вежби за елиминирање на hip dips и за поголеми колкови и поголем задник, да бидат beginner friendly, нешто за намалување на гради и здебелување на нозе? Стомакот сама ќе си го средам.
Има вежби, fire hydrant, side lunge, lying leg lifts, cross over extensions, bridge abduction, clamshells... Еве некои вежби што јас ги вежбам за нозе и задник. А за намалување на гради не знам мене мали ми се
Кога вежбаш гориш масти од цело тело (не можеш да ослабиш само еден дел од телото) Од друга страна можеш да зацрвстиш одреден дел од телото односно оној што го вежбаш. Трчање по скали е пред се кардио, така да ќе топиш масти од секаде, додека во исто време ќе ги зацрвстиш или обликуваш нозете
Не знам дали постои соодветна тема за ова. Но јас овде ќе прашам. Јас сум слаба. Иако речиси сите жени имаат проблем да ослабнат, јас напротив не можам да се здебелам. Би сакала 4,5 кг плус. Дали со вежбање можам да се здебелам? Или ќе ослабам уште поише?
Зависи. Ако внесуваш повеќе хидрати тогаш качуваш килажа али ако внесуваш помалку хидрати а трошиш повеќе, тогаш слабееш. Соодносот треба да ти е 60% хидрати 30% протеини од животинско потекло и 10% здрави масти. 3гр хидрати на 1 кг телесна маса.
Ако вежбаш со тежини ќе качиш на мускулна маса, избегавај кардио. За исхраната ти пиша ААКГ. Јади житарици, млеко, млечни производи, јајца, компир, ориз, месо, риба, јатки...
Може да ми објасниш повеќе околу овој сооднос. И околу храната што треба да јадам. Ми изгледаш искусна на оваа тема. Јас не се разбирам многу , поради тоа она со процентите и не ти го разбрав баш најдобро.
Колку време по вежбање треба да се јаде и дали прво протеин или прво јадење па протеин бидејќи на нив пишува по 1 ипол час а некој ги пијат веднаш?