Вежбај кардио, strength training и ХИИТ вежби во текот на неделата. Кардио 2-3 пати исто како и strength training и всушност хиит вемби можат да се и кардио и strength вежбите од тие 2 пати неделно небитно дали е кардио или за мускулна маса. Најди ги HASfit најдобри вежби за вежбање од дома имаат. На телото му треба и од двата вида на вежби за да слабее. Битно е и по колку минути. Гледај да се минимум 20 минути во целина. Исхраната нека ти биде умерена не е битно каква. Почни со вежбите од HASfit нема да имаш резултати преку ноќ ама од месец се симнуваат 5 килограми 100% само биди дисциплинирана ако сакаш пиши ми и во порака ќе ти направам план
Исто друг совет ако те мрзи другото што те советував прави ја вежбава секој ден и од неа има добро резултати. Кога можеш прави ја и 2 пати на ден 15 мин сабајле 15 вечер.
Zdravo devojki mi treba eden sovet Za nekoe vreme pocnuvam da vezbam vo teretana pa mnogu me interesira dali smeam da koristam proteini? Bidejki imam 17 godini .Dokolku da, koj bi mi go preporacale? Blagodaram
Здраво. Зависи која ти е целта. Ако само сакаш да симнеш некое кило или да затегнеш тело, јас би те советувала да не си трошиш пари и време на додатоци. Фокусирај се исхраната да ти биде како што треба, терај си теретана и биди трпелива.
Ти секојдневно веќе внесуваш протеини. Веј протеинот ти е течна храна како додаток на брзи протеини. Смееш да пиеш веј протеини без разлика дали тренираш или не. Изворот на веј протеините ти е од млечна сурутка.
Samo dobra volja i istrajnost duri i vo momentite koga mislis deka nema efekt moze da pomogne za da go osetis efektot na vezbite. potoa moze da se menuvaat i vezbi, moze da se kombinira i jadenjeto iako jas bukvalno se jadam sto mi se servira doma ili na rabota.... ZATOA. JAKA ZELBA, VOLJA I ISTRAJNOST A EFEKTOT KE SI DOJDE SAM PO SEBE..... lisno moe mislenje.... pozzz.
Не се грижи многу, нормално е после бременост да се промени телото, плус една од причините за stubborn fat се хормоните. Внесувај повеќе влакна и зеленчук, помалку протеин (избегнувај црвено месо, јади пилешко), доколку користиш веј протеин, прекини. Помалку стрес. Вежбај почесто и потежок тренинг. И најважно не се замарај со бројката на вага! Затоа што и со 70кг може да изгледаш поздраво и поцврсто наместо со 60кг.
Здраво да прашам околу вежбите со ластик колку се ефикасни,ослабев 15кг но не вежбав редовно е сега кај нас донесоа ластици за вежбање 5 за 210д и планирам да си купам... Секој совет е добредојден ми треба да зацврстат задник,нозе,стомак од понеделник сум на одмор и планирам тие 2 недели да фатам некоја шема за вежбање....
Ластиците се супер додаток во вежбањето. Доколку имаш време, би ти препорачала да се запишеш во теретана каде што ќе правиш тежински тренинг, многу бенефити имаш од тежински тренинзи ( зацврстување, градење на мускул, облини итн. ) но дефинитивно можеш и само со ластиците и bodyweight вежби да направиш одреден прогрес. Не очекувај драстични промени за брзо време, бидејќи телото брзо ќе ти се навикне на отпорот од ластиците кој е ограничен т.е за некое време вежбите со ластици ќе ти станат лесни,и телото побавно ќе напредува. Има безброј видеа на јутуб за тренинзи со ластици ( напиши resistance bands booty workout, resistance bands leg workout итн. ). Како што кажав, биди трпелива бидејќи ако вежбаш само со ластици и онака бодивејт вежби прогресот е побавен. За стомак можеш исто безброј видеа да најдеш на јутуб, но биди внимателна и со исхраната бидејќи рамен стомак зависи најмногу од исхраната ( јади чиста храна ) .
Се супер кажано. Само ќе додадам дека со ластици не е доволно и евентуално потребно е теретана или дома да се земе основни нешта како шипки и тегови. Јас додека имаше карантин ќе пукнев. Не работеа теретаните и купивме шипки и тегови, еден бенч и почнав да импровизирам. Наместо low row со шипка вежбав грб, squats со шипка, рамена исто со шипка, задна ложа на бенч кревав тег со нозе, многу е потешко дома, ама подобро е од ништо. Исто и за задник го користев бенчот како потпора за некои вежби.
Душо ако имаш Жито маркет во близина побарај таму... 5ластици за 210денари се Ако не замоли ги да проверат во кои има(можат да проверат на состојба во сите маркети ако сакаат)
Да прашам почнав да вежбам и Прекинав колениците и глуждовите страшно ми крцкаат ќе се распаднам... Колаген во прав каде би нашла и дали би имало ефект од употреба во смуди,овесни каши сакам да ставам Инаку вежбав раце денес јуфки(кори) сукав хахах