Сакам да вежбам, ми требаат совети!

Discussion in 'Фитнес' started by Blondince, Jun 13, 2015.

1. CocoChannel

CocoChannel Истакнат член

Вежбај кардио, strength training и ХИИТ вежби во текот на неделата. Кардио 2-3 пати исто како и strength training и всушност хиит вемби можат да се и кардио и strength вежбите од тие 2 пати неделно небитно дали е кардио или за мускулна маса. Најди ги HASfit најдобри вежби за вежбање од дома имаат. На телото му треба и од двата вида на вежби за да слабее. Битно е и по колку минути. Гледај да се минимум 20 минути во целина. Исхраната нека ти биде умерена не е битно каква. Почни со вежбите од HASfit нема да имаш резултати преку ноќ ама од месец се симнуваат 5 килограми 100% само биди дисциплинирана ако сакаш пиши ми и во порака ќе ти направам план

2. CocoChannel

CocoChannel Истакнат член

Исто друг совет ако те мрзи другото што те советував прави ја вежбава секој ден и од неа има добро резултати. Кога можеш прави ја и 2 пати на ден 15 мин сабајле 15 вечер.

3. Andrea_

Andrea_ Истакнат член

Zdravo devojki mi treba eden sovet :) Za nekoe vreme pocnuvam da vezbam vo teretana pa mnogu me interesira dali smeam da koristam proteini? Bidejki imam 17 godini .Dokolku da, koj bi mi go preporacale? Blagodaram:)

Last edited: Aug 10, 2021
    Ivka~ likes this.
  4. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Здраво. Зависи која ти е целта. Ако само сакаш да симнеш некое кило или да затегнеш тело, јас би те советувала да не си трошиш пари и време на додатоци. Фокусирај се исхраната да ти биде како што треба, терај си теретана и биди трпелива.

5. Andrea_

Andrea_ Истакнат член

Celta mi e samo da podignam zadnik i poslab struk za debelina sum super :)

MissChievous likes this.
  6. AAKG

AAKG Популарен член

Ти секојдневно веќе внесуваш протеини.
    Веј протеинот ти е течна храна како додаток на брзи протеини. Смееш да пиеш веј протеини без разлика дали тренираш или не. Изворот на веј протеините ти е од млечна сурутка.

Andrea_ and Ajronmen like this.
  7. Пеперутка6

Пеперутка6 Активен член

Здраво, сакам да вежбам ама ова жесково воопшто не го сакам :drunk:

Ivka~, Снегулк@23 and Boy_Sk like this.
  8. Gentle Man

Gentle Man Истакнат член

Samo dobra volja i istrajnost duri i vo momentite koga mislis deka nema efekt moze da pomogne za da go osetis efektot na vezbite.
    potoa moze da se menuvaat i vezbi, moze da se kombinira i jadenjeto iako jas bukvalno se jadam sto mi se servira doma ili na rabota.... ZATOA. JAKA ZELBA, VOLJA I ISTRAJNOST A EFEKTOT KE SI DOJDE SAM PO SEBE..... lisno moe mislenje.... pozzz.

Пеперутка6 likes this.
  9. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Не се грижи многу, нормално е после бременост да се промени телото, плус една од причините за stubborn fat се хормоните.

Внесувај повеќе влакна и зеленчук, помалку протеин (избегнувај црвено месо, јади пилешко), доколку користиш веј протеин, прекини. Помалку стрес.
    Вежбај почесто и потежок тренинг.

И најважно не се замарај со бројката на вага! Затоа што и со 70кг може да изгледаш поздраво и поцврсто наместо со 60кг.

Ajronmen likes this.
  10. ТедИ11

ТедИ11 Истакнат член

Здраво да прашам околу вежбите со ластик колку се ефикасни,ослабев 15кг но не вежбав редовно е сега кај нас донесоа ластици за вежбање 5 за 210д и планирам да си купам...
    Секој совет е добредојден ми треба да зацврстат задник,нозе,стомак од понеделник сум на одмор и планирам тие 2 недели да фатам некоја шема за вежбање....

11. VACA

VACA Популарен член

Ластиците се супер додаток во вежбањето. Доколку имаш време, би ти препорачала да се запишеш во теретана каде што ќе правиш тежински тренинг, многу бенефити имаш од тежински тренинзи ( зацврстување, градење на мускул, облини итн. ) но дефинитивно можеш и само со ластиците и bodyweight вежби да направиш одреден прогрес. Не очекувај драстични промени за брзо време, бидејќи телото брзо ќе ти се навикне на отпорот од ластиците кој е ограничен т.е за некое време вежбите со ластици ќе ти станат лесни,и телото побавно ќе напредува. Има безброј видеа на јутуб за тренинзи со ластици ( напиши resistance bands booty workout, resistance bands leg workout итн. ). Како што кажав, биди трпелива бидејќи ако вежбаш само со ластици и онака бодивејт вежби прогресот е побавен. За стомак можеш исто безброј видеа да најдеш на јутуб, но биди внимателна и со исхраната бидејќи рамен стомак зависи најмногу од исхраната ( јади чиста храна ) .

ТедИ11 and DarkStormm like this.
  12. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се супер кажано. Само ќе додадам дека со ластици не е доволно и евентуално потребно е теретана или дома да се земе основни нешта како шипки и тегови. Јас додека имаше карантин ќе пукнев. Не работеа теретаните и купивме шипки и тегови, еден бенч и почнав да импровизирам. Наместо low row со шипка вежбав грб, squats со шипка, рамена исто со шипка, задна ложа на бенч кревав тег со нозе, многу е потешко дома, ама подобро е од ништо. Исто и за задник го користев бенчот како потпора за некои вежби.

ТедИ11, VACA and AAKG like this.
  13. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Како да го снема салото од стомаков?

14. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Калориски дефицит и кардио вежби, особено трчање и возење точак.

Ajronmen and edna_malecka like this.
  15. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Златната тројка - вежбање, храна, вода.
    И мотивација.

Ajronmen and edna_malecka like this.
  16. Matotheja

Matotheja Популарен член

Дали некој знае каде можам да купам квалитетна подлога за вежбање?

17. Angella7

Angella7 Истакнат член

Каде да најдам вакви ластици? Во ПБЦ немаат, а од таму си ги купував.

Attached Files:

18. ТедИ11

ТедИ11 Истакнат член

Душо ако имаш Жито маркет во близина побарај таму...
    5ластици за 210денари се

Ако не замоли ги да проверат во кои има(можат да проверат на состојба во сите маркети ако сакаат)

simoncelicius and Angie1432 like this.
  19. ТедИ11

ТедИ11 Истакнат член

Да прашам почнав да вежбам и Прекинав колениците и глуждовите страшно ми крцкаат ќе се распаднам...

Колаген во прав каде би нашла и дали би имало ефект од употреба во смуди,овесни каши сакам да ставам

Инаку вежбав раце денес јуфки(кори) сукав хахах

Last edited: Sep 1, 2021
  20. Angella7

Angella7 Истакнат член

Фала ти, ќе видам

ТедИ11 likes this.