Сакам да вежбам, ми требаат совети!

Дискусија во 'Фитнес' започната од Blondince, 13 јуни 2015.

1. tel-ef

tel-ef Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2021
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    1.185
    Не знам дали на вистинско место прашувам. Ако има тема за моето прашање, кажете.
    Пред некоја година имав сила, мислам на физичка сила, и кога ќе ги стегнев мускулите се познаваше малечок мускул.
    Сега како кашеста сум во цело тело, како да немам месо. Кога сакам некој склек да направам, не можам никако. Ниту еден не можам. Слабост во мускулите е ова ми се чини.
    Како можам да ја искоренам таа слабост? Што ја предизвикува слабоста во мускулите?

На Maryland1087 и Cecko85 им се допаѓа ова.
  2. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.897
    Допаѓања:
    23.649
    Па ако не си вежбала долго, од тоа е. Неактивен мускул е по "млитав", без тонус, секако и кондиција и сила се губи со неактивност.

На tel-ef му/ѝ се допаѓа ова.
  3. tel-ef

tel-ef Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2021
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    1.185
    Благодарам. :)
    Вежбав, но пак ништо. Сега кога вежбам се тресам. И така на сред вежбање застанувам. Со ова да не знаеш како да се справам? Каква храна да јадам?

На Maryland1087 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.222
    Допаѓања:
    9.049
    Нема шо да се чудиш. Мускулите ако не се користат или одржуваат, просто речено се губат.
    Позитивното е што имаш мускулна меморија и брзо можеш да се вратиш во старата форма.
    Почни од полесни вежби или помали тежини. Не очекувај на почетокот да можеш да ги вежбаш истите вежби или со истиот интензитет како порано. Затоа и се тресеш после вежбање.
    Почни полесно.
    Со тек на време ќе зајакнеш.
    За раст на мускулните влакна потребно ти е да јадеш повеќе протеини.
    Пиј магнезиум за побрзо да ги опоравуваш после вежбање, и да не добиваш грчеви.

5. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.859
    Допаѓања:
    23.735
    Јади доволно, ама многу доволно, пошто ако добро се сеќавам од што те имам читано, тек ќе идеш во средно школо? Тука највеќе се развиваш и многу е битно да јадеш и никако да не се преоптеретуваш со слабеење, не си го пореметувај организмот.

6. Heinz

Heinz Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    110
    Не промовирајте вежбање дома, не правете ништо без да се консултирате со стручњак па ни тогаш. Јас си направив белја од тоа вежбање 2 месеци, имав совршени гради и после кревање тегови сум проширена а градите се поголеми и раздвоени. Сакав рацете да ги ослабам до коски ама само ги тонирав мускулите, вишокот остана. Дали има назад до старата форма на гради кажете чаре.

7. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.897
    Допаѓања:
    23.649
    Па и со тренер да вежбаш, не може да те изваја тренерот. Такво ти е телото. Од вежбање дома лошо е што може да настанат повреди ако не си под надзор ама ова што збориш е индивидуално, башка од мали тежини никој Хулк не станал. Веројатно со повеќе тежина вежбаш, ете можеш да намалиш тежината за почеток.
    Мускул не стои сам ако не го вежбаш постојано со голем напор

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Heinz

Heinz Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    110
    Какво е твоето тело дај да го видам?
    Моето тело е сигурно поубаво од твоето, него од вежби го проширив пекторалниот дел што не ми се свиѓа ама ич.

9. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.222
    Допаѓања:
    9.049
    За да го рашириш ти пекторалисот со вежбање од дома треба три циклуси на стероиди да поминеш.
    У главата ти е.
    Веројатно нешто си ослабела па во огледало си изгледаш пошироко.
    Ако сакаше раце до коска зашо дигаше тегови?
    Иди трчај.

На Srckata28 и Angie1432 им се допаѓа ова.
  10. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.897
    Допаѓања:
    23.649
    Лол, его мач?
    Најмалку е битно какво е моето во моментов. Ете помалку вежбај гради или со намалена тежина. Општо некои луѓе имаат повеќе тенденција да качат мускулна маса на едно место отколку на друго. Јас имам широки рамена и без вежбање јер такво ми е телото, со вежбање уште толку се познава ама не може тренер да ми го смени магично физикусот.
    А и додуша не верувам дека нешто мноогу си го проширила освен ако вежбаш со 20 кг+ дома и јадеш по цело пиле на ден..
    Од рекреативно вежбање дома, ако знаеш како и си внимателен, штета нема.

11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.853
    Допаѓања:
    41.143
    Ауу каде со ова?

Туку и мене не ми е јасно како толку си се проширила од два месеци вежбање дома, јас три години вежбам нешто што 90% вклучува горен дел, па немам некое апла толку приметливо проширување. Мислам, точно е дека сме различни сите ама до толку брзо и лесно да ги развиеш пекторалните мускули хмм не ми е верно. Ти најверојатно си сакала да си коска и кожа па мала дефиниција си ја толкуваш како нешто страшно.
    Вежбај го газот сега, не користи тегови, вежбај пилатес, вежбај кардио, ете тоа ти е чарето. Имаш милион опции.

На Munchmallow20 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Heinz

Heinz Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    110
    Не ја проширив многу таа регија него делумно, што воопшто не ми беше целта ама се заебав.
    Кога вежбаш прво покачуваш мускул, салото се троши после повеќе месеци. Јас до таа етапа не стигнав и не знам до кога ќе пазам на калориите сега е топло и не ми се јаде. Имам сантим или два за симнување во обем и пробав полесен начин, надвор можеш ти да трчаш мене ми е жешко и ме нервираат пешаци.
    Дигав тежини од што сакав мускули на рацете и тоа дотука е ок навистина има резултати ама обемот не е намален.

13. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.897
    Допаѓања:
    23.649
    Aко помалку го вежбаш, мускулот сам ќе си спласне, ако воопшто стварно си ставила толку мускул.

Малце ми е смешно она најгоре што пиша да не препорачуваме вежбање дома:D
    Плус коа пиша беља помислив некоја повреда, оно накачување мускул да ти било :D

14. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.222
    Допаѓања:
    9.049
    Со среќа во подвигот

15. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.285
    Допаѓања:
    1.521
    :rofl: :rofl:
    Како качувате мускулна маса за 2 месеци свака час. :clap:
    Замислете да свежбате 2 години. Мистер олимпија ќе можи награди да дели без да се појавите на бина.

На Ajronmen, Bananki023, Ugly Duckling и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.416
    Очигледно не си знаела што сакаш точно...

На Ajronmen и Ugly Duckling им се допаѓа ова.
  17. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.300
    Допаѓања:
    1.734
    Да прашам искуство за Наде Василева фитнес тренер, гледам многу реклами има, има програма за 4 месеци со вежби и исхрана, скапичко е малку дали знаете некој што ја има земено програмата. Може да видите инстаграм vasilevskafitness?

18. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.897
    Допаѓања:
    23.649
    Не ја знам женава и не сум стручна ама некако некои постови и се чудни. Како главен фокус да и е само слабеење и губење сало околу стомак во програмите и тоа одреден број кг за одредено време, што знаеме дека е индивидуално тоа, не е за сите исто.
    Веројатно од скоро почнала да се бави со ова, ете може уште учи ама мој совет да земеш програма од некој поискусен.

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  19. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.172
    Za namaluvanje na kilaza sto preporacuvate. Znaci mnogu kilaza - ja nakaciv za vreme na kovid.

20. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.285
    Допаѓања:
    1.521
    Dobra ishrana
    Dobar trening
    Odmor
    Suplementacia
    Mnogu mnogu vreme i trud. Znaci ne 4 meseci tuku godina dena dur ne se sredi kako sto treba.

На Ugly Duckling му/ѝ се допаѓа ова.