Ako vezbam grb kolku vezbi e najdobro da napravam Primer 3 vezbi i sekoja da ima 4 serii po 12 povtoruvsnja ili Ova ne mi e jasno Pisete koj e poiskusen vo fitnesot
Ја имав најдено странава одамна ама ми текна сега да ја споделам (ако не била споделена досега) https://www.muscleandstrength.com/ Тука имате планчиња за вежбање, идеи за вежби. Планчињата се баш неколку вежби со број ма повторувања, башка за секоја вежба има линк како се изведува и кој дел од телото го работи. Има и за дома и теретана, бодивејт итн. Лично неам пробано уште ниедна ама ми се свиѓа концептот на плановите и ако некој бара слични.
Би ти го препорачала каналот Дејзи Кич, има видеа со поконкретни вежби за по-фит тело. Еве линк од каналот: Daisy Keech - YouTube Кратко видео, пишува дека вежбите се за согорување на маснотиите на долниот дел на стомакот За раце:
За трчање мораш да почнеш полека и да тераш полека. Имаш апликации со планчиња за скрос почетници, јас ја користам Start running. И еве од никаква, значи нула кондиција моментално трчам веќе 12 минути континуирано со средно темпо и не сум ич задишана. А инаку минута не можев да издржам. Се почнува со една минута трчање, една одење, така 6-7 пати, првата недела. После ти зголемува на најдолгото трчање да е 2 минути па 3 и така натаму. Додека си на почеток, не се замарај колку брзо трчаш. Макар и бавно, гледај да издржиш со време. Понатака кога ќе градиш кондиција, само од себе ќе добиеш и на брзина. Значи кога трчаш ако осеќаш замор, не застанувај туку само намали брзина, макар и да потрчнуваш.
Дали при трчање е лошо ако стапнуваш со стапалото како при одење, то ест со петата прво? Кога читав некои beginner tips имаше дека треба со цело стапало. И општо читам оти треба со цело и со права нога да стапнеш. Само мене не знам, не ми доаѓа со цело да стапнам.
Не знам кај да го поставам прашањето па ајде тука За сибирски суплементи сте слушнале,користел некој? Ги има кај нас? Фала
Мене природно ми доаѓа со петата прво не е кај повеќето така ? Ако трчам со цело стапало ќе изгледа и звучи како слон да трча...
Здраво, пред некој ден почнав со вежби за раце во теретана и забележав дека ме боли под едната града. Се избезумив скроз, на 100 болести ми отиде умот, ама почна и другата града да ме боли и ми текна дека може да е од вежбањето. Дали некоја имала слични болки? Значи под на долниот дел од градите на надворешната страна.
Многу напред ги имаш носено рацете при изведување на вежбата па ги имаш погодено и градите. Не е ништо страшно вез гајле.