1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да вежбам, ми требаат совети!

Дискусија во 'Фитнес' започната од Blondince, 13 јуни 2015.

1. Munchmallow20

Munchmallow20 Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.278
    Допаѓања:
    19.834
    Пред тренинг не треба да се набутуваш храна:D

2. nekrokefali

nekrokefali Нов член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    pola saat najrano pred trening. Ama toa e individualno. Jas taka otkriv deka se chuvstvuvam najubavo. I mnogu mi vlijae vrz performansite vo tererana. Sekako deka za ostanatite toa mozhebi bi im prechelo

3. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.278
    Допаѓања:
    19.834
    Кратко пред тренинг се каснува нешто малку за енергија ама не цел обемен оброк. Зашто само можеш да повратиш така. Отприлика саат ипол до кај најмногу 3 после оброк се вежба.
    А ако стварно мораш да јадеш толку брзо и пред тренинг значи дека или некој проблем имаш или генерално исхраната не ти е добра.

На ThiccFit му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nekrokefali

nekrokefali Нов член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Ohh ohhh vo red ee

5. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.353
    2 часа пред тренинг се јади малку поќе хидрати,малку поќе масти и поќе протеин.
    Одма после тренинг декстроза со ЕАА.
    Членката што осеќа дека и чука срцето побрзо после пиење на протеинот,тое до желудникот ја притиска дијафрагмата и прави малку тежина а тое поради лактозата. Ништо страшно.

6. h.ope

h.ope Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    1.839
    Имам проблем повторно да почнам да вежбам ;(
    Во февруари почнав со група со програма за цела недела, аеробик, боди комбат, пилатес, зумба.
    Ама не знам дали недоволно мотивација, не се погодија околности, меѓу другото се некој беше болен дома па и јас неколку дена, ми се фати се на се недела дена. Или едноставно не е за мене со фиксен термин и група, сакам да вежбам кога ми се вежба :sweat:
    Инаку имам 41, ама одамна не ми се десило да залежам вака и дури и стомакот ми се врати и сегде сум поправена.
    Ми пречи и на кичмата и општо, околу 5 кила ми се вишок, ама полошо е чувството на закржлавеност.
    Некој совет плс???

На Believe.in му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Believe.in

Believe.in Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    634
    И јас сум во многу слична состојба и затоа дојдов на темава да најдам мотивација пред сѐ, а може и предлог вежби за почетници.
    Не ми треба слабеење, повеќе зацврстување

На h.ope му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.161
    Допаѓања:
    12.188
    Пробај сама дома да си вежбаш во термин кога сакаш и кога ти одговара.Има еден куп видеа само во темава, види кои ти фаќаат око и не се замарај и оптеретувај колку и кога можеш.Доволно мислам ќе ти биде и 4 пати неделно да можеш да одвоиш во текот на неделата 40 минути.
    Ако имаш време и пешачење вклучи во тие денови во кои нема да вежбаш и мислам дека супер ќе ти биде.
    Не сите нели имаме не знам какви цели, да бидеме фитнес модел, тренер, да се набилдаме или не знам што битното е да си здрав, физички активен и да останеш во форма.:)

На Cosmic Girl, Believe.in и h.ope им се допаѓа ова.
  9. h.ope

h.ope Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    1.839
    Така е навистина, здравје пред сѐ. Фала ти за советите, мислам дома плус пешачење најмногу ми одговара.

На Believe.in и Mrs. right им се допаѓа ова.
  10. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.160
    Допаѓања:
    8.798
    Прави мали чекори.
    Почни со движење 2-3 дена неделно па потоа згилемувај.

Генерално фиксен термин им помага на многумина да бидат редовни дури и ако немаат мотивација во моментот и да не забушаваат. Но океј, поради разни околности не е возможно кај сите.

Мотивација не барај. Мотивацијата трае кратко и е периодична.
    Одреди си време во кое денес ќе вежбаш и речи си дека мораш да го направиш тоа дури и ако не сакаш.

На Cosmic Girl, Believe.in и h.ope им се допаѓа ова.
  11. h.ope

h.ope Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    1.839
    Фала ти ❤️
    Тоа си велам и јас, почнав со подолги прошетки со кучето. Порано и дома знаев да вежбам аеробик и јога, ама никако да почнам сега.
    Кога ќе си го видам стомакот и рацете се разочарувам и стварно морам да почнам посериозно.

На Ajronmen и Believe.in им се допаѓа ова.
  12. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.278
    Допаѓања:
    19.834
    Не е нешто активна темата за џогирање па ќе пишам тука.
    Трчам више некое време, супер ми иде со кондиција до кај 30-40 минути можам, зависно од брзината. Ама веќе последниве пати фатија ужасно да ме болат потколениците, во коските. Порано се случуваше ептен на момент ама одма поминуваше. Сега ми трае со денови болката. Еве денес ќе трчав, одложив за утре или друг ден барем оти од пола минута ме заболеа ептен.
    Кои може да се причини?

Од патиките не знам дали е, не се некои скапи, обични се ама баш за трчање се удобни, еластични со мек ѓон.
    А не се ни форсирам, баш бавно идев по план, минута по минута зголемував и со мала брзина трчам.

А неќам да прекинам, ептен уживам во трчање:D

13. ThiccFit

ThiccFit Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2023
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    289

Истата болка ја имав, идентично! И ја мислев дека е до патиката (најк се, ама мнооогу се лоши), додека не почнав да се истегнувам, ги ротирам стопалата во круг и убаво нозете ги истегам едно 2-3 минути. Болката почна да се намалува. Ја има ама не е како порано, да не можеш да си стигнеш дома да треба да доодуваш.

Чекаме некој постручен за ова 8)

14. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.160
    Допаѓања:
    8.798
    Ми звучи на shin splints

На NarCis@ му/ѝ се допаѓа ова.
  15. CoverGirl10

CoverGirl10 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.915
    Дали знаете дали ги има кај нас додатоциве за cable kickbacks? Има еден пар кај мене во теретана, но многу се неквалитетни и не издржуваат повеќе од 7.5 кг.
    71Ydiy-p27L._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg

16. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.076
    Допаѓања:
    179.055
    Тоа шо ти пиша Ајронмен. Ја имав истата болка, ама само на едната потколеница. Проблемот го решив со правилно газење со стапалото. Јас цело време трчав газејќи прво на пета. Кога почнав да газам на цело стапало, болката ми помина. Види има на yt видеа за правилно газење при трчање.

На Ajronmen и Munchmallow20 им се допаѓа ова.
  17. TiniMini

TiniMini Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2020
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    173
    Здраво, да прашам дали има решение за дијастаза 2год после породување?
    Вежбам пилатес, ама дијастазата ја имам, 2 прста, подуен ми е мн стомакот, се сомневам дека тоа има вијание, може да се реши после толку време или ќе си живеам со тоа? :)

18. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.278
    Допаѓања:
    19.834
    Запазувам и на тоа.
    Претходно газев на пета ама како подобрив форма на цело стапало.
    Моожда што не спомнав претходно има улога што патеката кај што трчам најчесто е асфалт.

19. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.076
    Допаѓања:
    179.055
    Јас само на асфалт трчам. Внимавај како е цело тело поставено. Не е само газењето. Треба да си како малку нанапред со горниот дел од телото, како да сакаш да паднеш напред. Пошто не знам од шо друго би била таква болка.

На Munchmallow20 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.603
    Допаѓања:
    173.653
    Дечки, ми треба совет.
    Кои вежби би биле добри за дефинирање на грб/рамена/раце? Нешто од лично искуство да пишете ако може.