1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да вежбам, ми требаат совети!

Дискусија во 'Фитнес' започната од Blondince, 13 јуни 2015.

1. A.Mina

A.Mina Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2020
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    45
    Девојки, за домашен тренинг (освен Pamela Reif - малку ми досади) кого би ми предложиле?

2. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    543
    Допаѓања:
    209
    chloe ting

3. Amoricka

Amoricka Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2021
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    65
    Zdravo mi kaza deka moram da vezbam nekoja teretana da mi preporacate ama samo zeni da se po moznost tamu da vezbat :)

4. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    5.885
    Има вежби за топење на нозе хххх ?
    Сакам да ги ослабам и затегнам и задник да затегнам малку , во теретана не, а ако трчам имам болки во десна страна нема да можам -_-

5. Jova201

Jova201 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    10
    Jas sakam da odam vo teretana. Ama nemam pojma kako odat tie treninzite. Inace taka poslabicka sum i sakam muskul da klam pa za sovet ako mozi

6. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.713
    Планирам да да идам на вежбање, од саат на сабалје....
    Што се јаде пред вежбање и пред колку време?

7. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.353
    Од 1 до 2 часа пред тренинг хидрати,протеини и малку масти.
    Пример овес,банана,замрзнато овошје,веј протеин и малку путер од кикири.
    Или јајца варени(само белка) со малку леб и одма после јадиш овесна каша.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Pacifist

Pacifist Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2018
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.264
    Ве молам препорака за некоја теретана во близина на Тафталиџе или Карпош 3 или 4 и по можност да има посета и од женски лица заради поголема мотивација па да запнам и поактивно да се впуштам во топење на килажа...Не би одел да се билдам туку чисто заради поздрав живот и слабеење како кардио или што и да е што ќе ме ослаби, а да не морам да дигам тегови зошто не верувам дека на моја возраст може да се направат мускули па дури и да ја откорнам цела справа од напор...за плочки на стомак мало морген....тоа само од купатило може да залепам:)

На AAKG му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.160
    Допаѓања:
    8.798
    Според потребиве твои најдобро е да си пешачиш на кеј.
    Не троши џабе пари за теретана ако планираш само кардио да правиш.

А ова со мотивацијата...

На simoncelicius и AAKG им се допаѓа ова.
  10. Pacifist

Pacifist Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2018
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.264
    Па веројатно е така...Фала ти за советот.Мотивацијата ја спомнав чисто за да вложам повеќе напор за да се забрза слабеењето...

11. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.412
    Вежбам подолго време, на цело тело имам задоволителни резултати, со оглед на тоа дека не внимавам премногу на исхраната, само странично кај стомакот споро имам резултат, незнам дали е до градбата на телото, до исхраната или лоша организација на вежби, бидејќи најголемо подобрување забележувам на грбот и рамената.
    Обично вежбам хит тренинзи, и од вчера почнав со скокање на јаже по подолга пауза,(лани летото скокав до октомври).
    Дали знае некој да ми предложи некој вежби за стомак, за страничните делови?

12. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.606
    Допаѓања:
    10.949
    Дечки, дајте ефектни вежби за задник, во домашни услови да вежбам.

И дали може да се вежба врат, за да се издолжи на пример? :wasntme:

13. Candy.D

Candy.D Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2022
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    242
    За во домашни услови најдобро погледни видеа на интернет.Ама сепак мое мислење особено за задник,си треба теретана,за видливи резултати зборам.Мора тежина и рутина.Тешко се постигнува тоа дома со обични вежби.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.563
    Допаѓања:
    38.644
    Да го вежбаш и да го издолжиш вратот во буквална смисла на зборот не може. Ама да внимаваш на држењето и да стоиш исправена да, така ќе изгледа визуелно подолго.

На Cosmic Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Pacifist

Pacifist Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2018
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.264
    за издолжување на врат лекот му е само другарка жирафа да си фатиш или некој ној:)

16. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.606
    Допаѓања:
    10.949
    Ластик за газ има нешто такво?

17. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.127
    Допаѓања:
    8.313
    Има еластични траки со различни димензии и дебелина ( отпор). Некои се споени некои не се, зависи за какви вежби ти треба. Пиши resistance band и прогуглај. Се наоѓаат лесно, сегде ги има. Тие што обично се користат за задник и нозе се малите ластици (mini band):

Прикачени фајлови:

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Трепетлика

Трепетлика Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    460
    Допаѓања:
    268
    Дали некој бил во Синерџи на Total body blast со Валентино?
    Сакав да одам на аеробик ама не ми одговараат термините, а овие ми одговараат ама не знам што да очекувам :) Ме интересира каков тип на вежбање е зашто имево не ми кажува многу.

19. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.354
    Допаѓања:
    20.582
    Дечки значи сериозно планирам да се поправам пошто стварно веќе не можам да се поднесувам толку слаба. Е сега сакам и да вежбам истовремено (домашен тренинг) па некој поупатен во ова сакам да ми каже какви вежби треба да правам, по колку време и дали секој ден или измеѓу. Веќе кога решив да почнам барем некој правилно да ме насочи, да не е после за џабе и без резултати.

20. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.285
    Стомакот е најтежок за обликување, најголем процент на масти таму се складираат, нормално е таму најмалку резултат да приметиш. За да го обликува стомакот потребно е подолг период да вежбаш (без големи паузи) и да внимаваш на исхраната, најпрво резултати се забележуваат на раце, лице, нозе... Продолжи со скокање на јаже кардио вежбите се добри за слабеење на стомакот, стомачни ќе ти помогнат да ги зацврснеш мускулите но не и да ги стопиш мастите.

Имаш доста вежби на интернет за задник, најдобро чучњеви, искорак.. Исто така не практикувајќи само задник да вежбаш најдобро е цело тело да вежбаш. А за издолжување на врат нема вежби, барем мислам дека нема.

Прв совет што би ти го дал е да зголемуваш мускулна маса со вежбање, немој да додаваш на килажа со јадење. Најдобро е некои тренинзи за снага, трчање, чучњеви, мртво кревање. Гледај и да внесуваш доволно протеини во исхраната, ако мислиш дека не внесуваш преку исхрана доволно купи протеини.

На elenaklasik, Mrs.Precious, Just_a_kid и 1 друга личност им се допаѓа ова.