Девојки вежбав подолго време може година во домашни услови со тегови од 5кг и внимавате на исхрана но јас едноставно многу слабеев. Станав многу слаба најмногу на лице ми се познаваше и сега еден месец не сум вежбала одмори наваму натаму и престанав Незнам каде грешев јадев доволно протеини плус веј протеин. Сега сакам да се приклучам на некоја програма па да видам дали пак истото ке ми се случува,јас сакам да нарачам 3-4 кг.Предложете ми некоја добра девојка која држи програми а јадењата да не бидат хељда,леќа,брокули и такви раб бидејќи скоро сите кои ги знам имаат вакви намирници а јас тоа не јадам
Воспаление на почеток е нормално. Но, во процесот понатаму, целосна болка и неможност за нормално функционирање на телото не е знак дека "добро се погодиле мускулите". Напротив...
Taa bolka od vežbanjeto ako dobro e izvežbana ili "pogodena" muskulnata grupa, počne najesto posle 12 do 24h i trae nekade 24 do 40h togas i muskulite se napumani na max narednite 3 do 5 dena. A da ne može da funkcionira nekoj od vežbanje ne sum čul do sea osven ako ne se e povredil
Дефинитивно не значи дека треба да има болка ако е добро извежбана мускулната група, односно дека не си извежбал добро ако не те боли ништо. Мускулите имаат pump до 3-4 часа по завршетокот на вежбањето.
Муабетот е дека нормално е да боли само ако си почетник или почнуваш после долга пауза или зголемуваш тежина, то ест имаш некоја промена. Ако боли после секое вежбање, значи програмата е промашена
Ja zboram od iskustvo kaj mene kako e, inaku vežbam prirodno bez koristenje na proteini, kreatini, amino, glutamini i slično. Edna muskulna grupa ja vežbam ednas u nedelata,i sum zadovolen kako e situacijata, po važno od vežbanjeto e ishranata.
Celta i rezultatite od vežbanjeto pokažuvaat dali e promašena programata ili pogodena, za sekoj čovek e posebno.
Епа прилагодувањето на мускулот е дел од резултатите. Константно болен мускул значи дека не работи како што треба, не расте, не стекнува сила итн.
Не знам зашто те интересира ама сум 160 со 56кг моментално и немам некоја посебна цел. А можно е да мешаш болка од исхемија (насобирање лактат) и болка од механичка штета (microtears) или па со спазам непосредно после вежбање
Болка во мускул не е знак дека е добро извежбан мускул. Мускулна пумпа трај до 4 часа мах. Мускулот се опоравува во наредните 72часа. "природно" вежбање се рачуна само доколку не се користат анаболици а се останато веј,креатин,глутамин се е додаток во исхраната.
Oti krieš pa ti kolku si čisto da imam pretstava kako izgledaš zatoa. Ok si ti spored visina so kilažata. Možes duri i da nakačeš nekoe kg nema da e problem. Ja ti kažuvam od praksa, ja vežbam preku 10 godini prirodno, so prekini doduša ali imam raboteno i u tererana i poznati sa mi rabotite ne sum laik da zboram napamet.
А бе, од прва ми даде тегови од по 2 кг за раце. Од секоја вежба ни даде 3 серии по 15. Комбинација од аеробик и фитнес. Ненормално сум физички и психички напната.
Природно ко што ти кажаа погоре е без стероиди, а веј и аминокиселини се природни ствари. Или протеини воопшто не внесуваш преку исхрана? Патем некогаш џабе се и 20 години ако не си научил некои работи
Slušaj me ti mene šo ti kažuvam nemam pričina da te lažam. Jas sum imal kontakt i muabet so luge so se imale nastapi na balkanski prvenstva i razni dobitnici na medali od oblasta na bodibildingot. Najdobro ti e old school vežbanje. Ali sepak prvo i prvo e so ti e celta: da oslabneš, da nakačeš kilaža, muskul, ili kondicija da nabieš i taka natamu. Najdobro sekoja muskulna grupa da ja pomineš ednaš u nedelata, a ne deneska sekakvi fitnes instruktori i lajf koučovi izlezea po instagram i internet a nemat blaga veza
Kako može da e prirodno whey ili muscle juice ili Iso touch koa ne gi zemas prirodno od drvata rastenijata životinskiot svet t.e florata i faunata. Tuku preraboteni prašoci i apčinja kapsuli mešani so koj znae šo iljada prevari pravat po Bugarija i zemjite od Bliskiot Istok so takvi proizvodi koi se prodavaat kaj nas?
I šo sakas da kažes deka prirodniot vnes na protein preku misirkino meso riba, pileško, orašasti plodovi, oriz ovošje i zelenčuk i slično e pološ od ovie takanarečeni dodatci na ishrana? Ako ne si profesionalen sportist nemas potreba od koristenje hemii i dodatoci, dovolno e da koregiras ishrana ke izgledas poubavo pozdravo po prirodno. A ne počneš so kreatin protein pa amino pa ova ona i i vlezeš vo magepsan krug i si veliš ako prestanam da pijam ke izgubam muskulite ili "izdišnam" i slično
Ние прво се загревме 5 мин само горен дел, пример утре е среда ќе вежбаме само стомачни, па после само истегнување и толку. Ама некако од прв ден 3 серии од по 15 ми е сумливо.