Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам... (без цитирања)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од RainBow, 5 февруари 2019.

1. Ladyy*

Ladyy* Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2020
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    1.130
    Полицискиот сакавме да го укинат,ни беше досадно после 19часот и бла бла,но сега сфаќаме колку ни било само убаво..
    Испаѓаш на тераса/двор,со кафенце во рака,само мир и тишина насекаде,УБАВИНА!:inlove:

На GoodGirl45, Rama, LejlaD и 10 други им се допаѓа ова.
  2. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.097
    Иронијата во животот никогаш не престанува .Дете на улица со корка леб а куче слави роденден со торта со свеќички.Жално до каде стаса духовната пропаст во човештвото

На Herrera, Summer16, Rama и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.318
    Порано кога си ја спремав ташната ставав: огледало, слушалки, кармин, туш, пенкало, тефтерче, пари, лична карта, индекс, влажни марамици и книги по потреба.
    Сега: маска, ракавици, марамици со алкохол, возачка, лична, пенкало, индекс и кредитна картичка ако знам дека нешо ќе купувам за да не фаќам пари.

Не ми се верува колку работи се сменија за неколку месеци. :rofl:

На GoodGirl45, Moon.Girl, MrenaRiba и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Regina.Phalange

Regina.Phalange Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2020
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.429
    You are entitled to your opinion. But you are not entitled to your own facts.

Некој од форумскиве теми и мислења, да те стават во прашање. Милион етикетирања на жени и ставање некои си на небо пишани правила за како треба да живееш или постапуваш:puke:

На Herrera, Rama, Snow-Star и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    15.957
    Не можам да ја разберам емпатијата на луѓето од Македонија кон страдањето на сите други народи,освен за својот народ!

Последна измена: 3 јуни 2020
    На Ladyy*, MeowMeow, Rama и 4 други им се допаѓа ова.
  6. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.781
    Допаѓања:
    9.933
    Бубрег ме стега а немам кај да идам тука :swear::swear::swear:

На Аргентина * и Ladyy* им се допаѓа ова.
  7. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.737
    Допаѓања:
    9.260
    Е мн ме налути искрцувањето на скопјаните во другите градови за викендот
    Ама криви се и сограѓаните шо ги примаат
    Се надевам не ќе се прошири заразата
    А оваа влада поглупа не можи да бидиии :D

На SummerGirl, Rama, Regina.Phalange и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Ladyy*

Ladyy* Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2020
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    1.130
    Не можам да ги сфатам со полицискиов час што прават.Не се нормални,на свој народ поставуваат забрани за христијанските празници...|(
    Во своја држава како туѓинци сме...(facepalm)(facepalm)

На SummerGirl, MeowMeow, Rama и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Ако не е феминава ќе скренам

На GoodGirl45, Ahoy, Ladyy* и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    15.957
    Колку пати сум се сложил со некого само да не слушам какво ср*ње ќе збори...

На Dust, edna_malecka, GoodGirl45 и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.087
    Преку глава ми е од сите оние клетници кои се исмеваат на "простото македонче" кое се нервира што му забранија да оди да ги испее со свештено лице починатите во нивните вечни домови...
    Абе лесно е да речеш-одете во друг ден, ама ваљда не знаете кое е значењето на Задушница и Духовден...
    Само да ве просветли една затуцана Македонка, Задушница и Духовден за мртвите е исто што за нас живите е Велигден...ама при сила, нема правдина...и не, не одиме на гробишта за да тераме мензи со храна таму!!
    Амаааа, амаааа, амааа и пак амаа, сите овие што самодеструктивно уништуваат и омаловажуваат семе македонско, еден ден јако ќе си платат на Небесниот Суд, таму нема седи не знаеш кој сум јас, таму нема закани и уцени(fingers)

На SummerGirl, "Zoki", hermosa и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.241
    Допаѓања:
    40.082
    Полициски час. Јас, на своето омилено место на тераса со какао во раце. Градот пуст, мирен, само птици се слушаат како пејат.
    Го обожавам тивнеењево. :inlove:

На GoodGirl45, Star_dust, Angie1432 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.318
    За првпат после толку години тревата и цвеќињата пред зграда кои беа уништени од голем број минувачи и деца што играат тука, се расцветани и се е разеленето.
    Погледот од тераса ми е прекрасен.
    Толку е мирно, тивко и убаво.
    Природата повторно заживеа. :sun::sun:

Во иднина морам да инвестирам во некоја викендица во природа, надвор од Скопје и гужвите за кога ќе сум слободна таму да се релаксирам. Мислам дека тоа е нешто што мора да го имам у животов. Бегство од брзиот живот и галамата.
    Ја вака уживам, за другите не знам.

На Dust, Alishan30, GoodGirl45 и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.097
    Допаѓања:
    55.886
    Економска криза на повидок, бизниси пропаѓаат, утре леб ќе немаме да јадиме. Тие се фатиле да се акаат од ѕид зошто воведувале карантини на верски празници. Како да ви кажам, за доброто на сите е. Народов сам по себе да го оставиш се докажа дека не е свесен. Се групира ко последно да е.
    Се согласувам дека властите потфрлија со тоа што на празниците од едните воведија карантин а на другите не (толку)...

No offence кон верниците, секој има право да верува во што сака. Ама кога тоа верување се става над здравиот разум и реалноста настанува голем проблем.
    Не бегаат празниците, и в година и секоја наредна ќе ги празнувате.
    Во моментов имаме пандемија која штотуку почна да коси кај нас додека другите држави се враќаат во нормала.

Бидете разумни и не бидете себични.
    На сите им е преку глава дојдено од ситуацијава, ама тоа не е никаков изговор да прекршувате мерки.
    At this point само дополнително си отежнуваме и ако продолжи вака уште дооолго ќе биди присутен вирусот.

Знаев дека народов не е совршен, ама дека до олку е несовесен и си гледа само за себе...
    Страшно.
    Ќе речев природната селекција нека си го направи своето, ама сите сме засегнати од ситуацијата и од постапките на другите..

Арно рече еден мој пријател, вирусов ни дојде како тест на интелигенција на народите. :)

На LejlaD, pamelche, Anabelle.Amorette и 7 други им се допаѓа ова.
  15. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.781
    Допаѓања:
    9.933
    Вчера ми влета тип еден на фејс, ај си викам може нешто околу превозот до Мкд е...
    Почна да ми пишува, детево фино све, помал од мене 4г ама како да објаснам дека пишувањето му го читам до кај сака да го одведе??

Типов уште денес почна со тоа како никад не запознал некоја со која имал слични работи.. мислам ок е дечко, знам што сакаш да кажеш ама НЕ.

Ок е, сакам да споделуваме искуства од краевите на Италија каде што се наоѓаме ама те молам до тука да отане. :|
    Не би да се вржувам за нешто кое ми нема иднина, не сакам да го правам ова. :shake:

На deskarada, tijanana, SummerGirl и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.349
    Продолжен викенд, ама од причина да се оддаде отчет на мртвите, да знаат дека не сме ги заборавиле, па макар и да го направиш тоа така што ќе поминеш минута-две во тишина, ќе си споменеш за оние кои веќе не чекорат на земјава. А тие што направија, 10,000 Скопјани си се спакуваа, си ги земаа гајбите пиво и скарите, и чао адиос - на уживање. Можам да ја замислам таа атмосфера што ја имаат и ќе ја имаат деновиве - со турбо фолк музика, пијанчење, прејадување до бесвест. А за мртвите нивни нема кој да си спомене, оти тоа не е битно сега, побитно е да се напиеш.

Не се сите верници, не се ниту сите верници христијани, и не очекувам да бидат. Ама убаво би било кога не би биле од оној тип христијани што одат во црква само за Божиќ и Велигден, а за се друго поврзано со верата и обичаите нив не им чуе. Како да заборавиле на се што не учи христијанската вера - да се сакаме, чуваме, почитуваме еден со друг.

А оние кои не се верници, или се но не христијани, од друга страна да гледаа на ова. Да почитуваа како што е наложено, да се изолираа, да дозволат ова да помине. Не сакав негативно да размислувам се досега, ама сега страв ме обзема кога ќе помислам како многу други земји (па и тука на Балканот), се справија со оваа состојба многу подобро, а кај нас ко крај да нема. Се извинувам ако со ова побудувам негативни чувства кај било кого, само морам некаде да се искажам.

Ама и не е само народот крив. И државата е. Како да не сфатиле досега со каков народ си имаат работа, како да немаат ресурси да не заштитат, а имаат, и реално за помалку од ова се задолжувале - да си ги платат ручеците и патувањата надвор од земјава од наш џеб. Како тие, нивните семејства, потесни и пошироки, да не живеат во истата држава, како да не се изложени на истиот ризик. Па ако не сакаш да ја направиш подобра за народот, направи ја барем за своите, па сите ќе имаме добро од тоа после.

И не сакам да дискриминирам ама очигледна е разликата меѓу Албанциве кај нас и оние во Албанија. Албанија далеку подобро се снаоѓа со ситуацијава во споредба со нас. Овие кај нас, како од планина да се симнати очигледно па слепо веруваат кога ќе им биде кажано дека вирусов е илузија. Очигледно е дека не се користи истиот третман за нив како и за нас, дека си поминуваат далеку полесно и далеку со помалку последици (мислам на казни, не на здравствена состојба тука) за разлика од нас. ​

На tijanana, SummerGirl, Ladyy* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.375
    Допаѓања:
    20.959
    И така додека си седам мирно во кревет и уживам во тишината, драгоцените мои соседи решија огномет да пукаат. Мислев некој ја бомбардира куќава. Марш у пичку материну веќе аман!

На GoodGirl45, SummerGirl, Ladyy* и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Принцезичка1

Принцезичка1 Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    5.399
    Разговор кој страшно ме нервира!:@
    Другарка ми: ми треба работа немам пари, а нема огласи поради вирусот
    Јас: има една фб група пиши таму сигурно ќе ти се јави некој
    Другарка ми: аа не фала, да не си го брукам името
    Крај на разговорот..

Абе кое име кралице Елизабет?|(
    Смачено ми е од луѓево што трпат за леб за да не го брукаат името Митра и што се срамат да се борат за самите себе.:puke:
    Уживајте во денот, со чистото име Митра, пари не ви требаат.(highfive)

Последна измена: 6 јуни 2020
    На lovestoneddd, GoodGirl45, Gosh и 10 други им се допаѓа ова.
  19. tijanana

tijanana Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    3.642
    Секогаш кога одам во црква ме обзема чувство на исполнетост, на единство со се околу мене.
    Припаѓам таму каде што душата ми е мирна и спокојна.
    Оставив да горат свеќите да го осветлат патот на душите кои не напуштиле со своите физички тела од овој земски свет, ама останале да живеат во нас, во нашите спомени за нив, соништа, мисли...

На Cherry blossom89, Ladyy*, MeowMeow и 7 други им се допаѓа ова.
  20. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.402
    Допаѓања:
    126.542
    Расизмот е за осуда,ама се и крадењето и поседувањето дрога.
    Левистичка организација излегла на протест и била насилна.Голем дел од нејзините членови биле насилни на сите протести на кои биле и луѓе настрадале поради нив,но тоа никој не го гледа.Истата организација постојано се буни против Трамп,а кога имаше вакви настани во времето на Обама,нему не му се сипуваше.Истата организација не протестираше кога Афроамериканци убија белци.Истата организација ја нема и кога лица од другите раси се нападнати или убиени.
    Дали е ова во ред?
    Не!
    И „blacklivesmatter“,и „whitelivesmatter“ не се правилни,туку правилно е само „alllivesmatter“,оти не постојат само две,туку постојат повеќе раси.
    Но,светот гледа еднострано со што проблемите само се продлабочуваат,наместо да се решат.
    Жално!

На Dust, hermosa, buba4e89 и 4 други им се допаѓа ова.