Сакам да кажам... (без цитирања)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од RainBow, 5 февруари 2019.

1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.302
    Допаѓања:
    226.914
    Имам колешка на раб со дијагноза и редовно лежи во установа. Секако, не може да ја избркаат од раб јер ја донел битен некој.
    Пред неа сите мора да пазат што зборат. Ако не главните ќе се лутат.
    Очигледно секаде таквите се толерираат.

На Milobebence, cresa-jagoda, Dust и 3 други им се допаѓа ова.
  2. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Некои луѓе се чуваат во стаклено ѕвоно, оти вистината е психички премногу болна за нив. Па така ги "лажат, маци, цуци, душо, супер си", оти никој нема енергија за нивните драми. И ги оставаат да живеат во илузија дека се супер, не сфаќајќи колку негативно влијание им имаат. И после, оти не можам нормален дечко да си најдам. Не можеш, затоа што никој нормален нема да трпи испади на бес затоа што се исчешлал малку на криво.

На vitamina, tirkenbal, Ketchup и 9 други им се допаѓа ова.
  3. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Навистина ги жалам денешниве млади, абе како ноеви со главите збрцани во тоа телефоните...а животот минува...

Отварам на фемина, едни исти ги читаш, окапуваат на форумов....жално е што животот така им минува...
    Ех, мои стари добри времиња на младоста, време на кренати високо глави и поглед во облаци....
    Ах бре деца, немате ли друга попаметна работа отколку тука да ја трошите младоста, енергијата, убавината...и на некој да му ги полните џеповите!???
    :(8-|

На buba4e89, N.2106, TutiFuti и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    Уште малку и ке си гушкам бебе:inlove:
    Мое бебе
    Наше бебе
    Наша љубов :l:
    Уште малку и куќава на бебе ке мириса- најубавиот мирис икада !
    Уште малку остана !
    Едвај чекам да те видам и погалам, малечко мое ! :sun:

На Sesil, smb asr, EMMA EMILY и 41 други им се допаѓа ова.
  5. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    18.511
    Се уморив многу..... не можам да издржам повеќе, немам сила...

На mal.ecka, Miss666 и Animali им се допаѓа ова.
  6. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.195
    Ајде, кажете ми дека жените не се објектификувани во 2019 година, дека не се однесуваат со нас како со секс-објекти и дека ,,ги имаме сите права, што сакате повеќе?".

Среќен 8 Март. :inlove:

FB_IMG_1551525587442.jpg

На SV1911, crimson, Purplelilac и 19 други им се допаѓа ова.
  7. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    Ах златен пмс зошто доаѓаш со многу солзи и заминуваш со насмевка и пресекси чувство еднаш месечно?
    Што не доаѓаше почесто на раат да си поплачам додека ми се топи најубавиот чоколаден вкус во уста?
    Уште Среќен 8 Ми Март фали да напишам:(

На N.2106, Oxymoron и Animali им се допаѓа ова.
  8. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.397
  9. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.204
    Клонирале тема :rofl:
    Готово, сега не спасивте од провокаторите дежурни цитирачи. Секоја од темите нека добие дупликат (без цитирање).

Последна измена: 8 март 2019
    На buba4e89, Oxymoron, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  10. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Болка и безвезе чувство. Секогаш изборот е погрешен. Што и да направам повредувам некого, дури и кога е со најдобра намера. Сакам да сум подобра во меѓучовечки односи, вака стално заебувам нешто, без разлика што јас мислам дека правам...
    Загорчувам животи на луѓе без врска, или можеби само така ми се чини

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Секогаш им се восхитувам на луѓе кои уште од мали нозе знаат со што ќе се занимаваат во животот.
    Ги интересира уметност, или историја, или механика, или медицина, и на тоа се посветуваат, постојано се надоградуваат и не им е гајле колку пари ќе земаат.
    Премногу се разбираат во таа област и уживаат додека ти објаснуваат.
    Уживаат додека одат на работа.
    Не им е проблем да останат прекувремено или за викенд, и не ги мразат понеделниците зошто тоа е тоа што ги исполнува, тоа им е пасија и најголем елан во животот.

Некои за жал цел живот во ништо не се пронаоѓаат, не ја наоѓаат страста и она мало жарче кое со тек на време треба да премине во пламен, а не да згасне. Некои пак, знаат што ги исполнува, ама работат сосема друго, заради повисока плата или така сакале нивните родители.

Барем во мое опкружување на прсти се бројат луѓето кои знаат што да прават со себе.
    Затоа гледаме насекаде намуртени лица, затоа насекаде пишуваат дека го мразат понеделник, и затоа повеќето кажуваат дека ако најдат друга работа одма би дале отказ од сегашната.

Лошо е кога не го работиш тоа што го сакаш. Лошо е кога во ништо не се пронаоѓаш, а уште полошо е кога знаеш што сакаш, ама немаш храброст да преземеш ризик и да си ја исполниш желбата....А животот е еден...

На SV1911, Purplelilac, vitamina и 20 други им се допаѓа ова.
  12. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Значителен дел од луѓето (дури и самите жени) цел живот не ја сфаќаат вистинската поента на денов, а подигнувањето на свеста и споделувањето на социјални мрежи во денешно време особено го истакнуваат тоа. Денес ќе (си) честитаат, ќе дадат или ќе се пофалат и израдуваат (што патем самото по себе не ми пречи) со подароци за една одредена улога во животот - мајка (или тетка, баба и сите останати повозрасни во семејството) или од професиите најчесто наставничка - а од утре веќе ќе си продолжат со вообичаеното исмевање на поимот феминизам, оградување од истиот и негова изобличена перцепција.

Но денес нема многу да се задржувам на нив, само декларативно ќе ги спомнам дури и без осуда, бидејќи слободата која потекнува од тие идеали се однесува и се грижи за сите жени и девојки, колку и да не ги признаваат истите. Оти благодарение на феминизмот е што сите тука имаме право на образование, на глас, избор во секоја човечка смисла на зборот - на професија, партнер, уметничко изразување под сопственото женско име и многу друго.

8-ми март не им е само на мајките, туку и на девојчињата од кога знаат за себе. Жени со ќерки, третирајте ги така како што и вие навистина длабоко во срцето сте сакале да ве третираат (не што ве научиле по традицијата и религијата дека е нормално да трпите од мажите и воопшто постарите), покажете им од најмали нозе што значи почит и заслужете си ја почитта од нив како родител, научете ги дека имаат избор за своето тело и живот.

Среќен... :f:

На Purplelilac, Ivan4e04, Oxymoron и 13 други им се допаѓа ова.
  13. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Среќен 8ми март на сите жени. 72195059-82B7-4B59-A644-589F9D953963.jpeg

На cresa-jagoda и baba Rada им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.302
    Допаѓања:
    226.914
    Еднаш една персона ме има многу повредено со коментар од типот - ако те прави среќна ќе ти речам тешко ми е.
    Во живот никој ме нема вербално повредено повеќе од таа персона знаејќи се себеси каква сум и што сум.
    Денес да можев да и се обратам ќе и речев-пола да беше од она што мислев арна ќе беше ама не си. А коментарот е таман за тоа колку тебе те бива. Среќен 8ми март.

На N.2106, DAngel и hermosa им се допаѓа ова.
  15. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.208
    Допаѓања:
    175.957
    Сакам да кажам среќен 8ми Март, со мало каснење! Бидете силни и стојте на свои нозе. Подеднакво сме важни со сите, можностите на секој се индивидуални, а не базирани на пол. Правете онака како што се осеќате и вашето тело е ваш храм, правете што сакате со него.

На Purplelilac, Oxymoron, ivi1987 и 10 други им се допаѓа ова.
  16. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Зависта е болест. И да кога кажувате ко на шала "ее, ти па се утепа од шетање само некаде, нема зима за тебе, не знаете шо да им праите на парите" не е шала и се осеќа злобниот начин на кажување.
    Само тука на Балканов има некој феномен да одење на летување и зимување се смета за луксуз и истото да предизвикува кај другите криви погледи и коментари.
    А шознам, може и да некои луѓе времето не го губеа во завист и оговарање, ќе направеа многу попаметни работи и не 2 пати годишно, секој месец ќе патуваа некаде. Ама ете сите си бираме што и како ќе правиме. Се е во ред дур не се мешаме во живот на други.

На buba4e89, flower30, Oxymoron и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Нека стои тука!
    1466789ff18d311775a3162b1f27a4ce-beyonce-lyrics-beyonce-quotes.jpg

На Purplelilac, SwanMay, jasbi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    9-ти Март...
    Прва смена на работа

FB_IMG_1552127935344.jpg

На referentka, TutiFuti, christinnn и 8 други им се допаѓа ова.
  19. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Не е се до парите понекогаш,секогаш треба да го користиш мозокот.
    Мозок со пари не се купува,освен во месара.

На RosettaStone, cresa-jagoda, lost123 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Она кога си "цуци муци среќен 8ми Март" на 8ми, и бек то женомрзец на 9ти.

На WildMk, Purplelilac, Harper и 13 други им се допаѓа ова.